Navdih za prenovo spalnice

Vaša spalnica naj bo kraj, kjer se lahko popolnoma sprostite. Če je neurejena, brez življenja ali brezosebna, je čas za preobrazbo.
Na srečo lahko spalnico preprosto polepšate. Ne glede na to, ali potrebuje večjo ali manjšo spremembo, vam lahko pri tem pomagamo.
Preberite naše nasvete in trike ter poživite svojo spalnico na preprost in oseben način.

x
x

V spalnici ustvarite red

Verjetno si vsak dan le želite odvreči srajco kamor koli na poti do vrat, a urejenost prispeva k mirnemu vzdušju v vašem domu.
Če imate težave pri razvrščanju stvari v svoji spalnici, je to zato, ker vsaka stvar potrebuje svoj prostor.
Oblačila, čevlji, nakit in drugi dodatki lahko hitro ustvarijo nered, a s pravimi triki lahko mesto, kamor jih odložite, postane okrasni detajl.
Škatle in košare lahko, na primer, uporabite za organizacijo oblačil, zlasti za manjše kose ali čevlje, ki pogosto zavzamejo več prostora, kot bi morali.
Razmislite lahko tudi o predalniku za shranjevanje manjših predmetov. Predali so odličen način za shranjevanje manjših predmetov.
Med drugim lahko uporabite tudi pletene košare, ki jih postavite pod posteljo ali kamor koli na tla.

Prosimo, da potrdite statistični piškotki, da bi videli te videoposnetke
Kliknite na gumb [OK] spodaj na tej strani
Body

STILSKI NASVET:

Razstavite svoje najljubše kose oblačil na obešalniku za oblačila

Obešalniki so običajno skriti na hodniku ali za vrati, okrasni obešalnik za oblačila pa lahko obesite tudi na steno spalnice. Uredite prostor in mu hkrati dodajte osebno noto tako, da na obešalnik obesite svoje najljubše šale ali ogrlice za vsak dan.

SHRANJEVANJE

Vnesite pridih narave v svojo spalnico

Naravni materiali v spalnico prinašajo mir. Razmislite o uporabi lesa, volne in mehkih tkanin, da ustvarite miren in prijeten prostor.
Udobno volneno odejo položite na posteljo ali umetno jagnječje usnje na stol in dodajte nekaj mehkih blazin. Morda boste želeli dodati še nekaj lesenega pohištva ali polic.
Rastline in cvetje so prav tako odlična izbira za spalnico. V spalnico prinašajo svež zrak in očesom prijazno zelenje.
Če niste vrtnarji po duši, raje izberite umetne rastline. Izgledajo lepo in jih ni treba zalivati.

x
x
Body

STILSKI NASVET:

Narava ustvarja teksturo

Naravni izdelki dodajo teksturo notranjosti na način, kot ga umetni materiali ne morejo, barve, ki jih najdemo v naravi, pa so kot nalašč za spalnico. Uporabite naravne materiale, da naredite stvari zanimive, zabavne in udobne.

SPALNICA

Poudarite svoj osebni stil

Ravnovesje je ključnega pomena za to, da se v spalnici počutite domače. Prazne stene so redko zanimive.
Prostor s praznimi stenami je lahko videti nedokončan, kar vpliva tudi na akustiko.
A tudi prenatrpana stena je lahko moteča, zato je pomembno, da dosežete dobro ravnovesje.
Steni lahko dodate nekaj osebnosti tako, da na njej ustvarite galerijo slik. Izberite eno steno v spalnici in nanjo obesite različne dekoracije:

• Fotografije
• Ilustracije
• Slike
• Tekstil
• Lesorez
• Obešalniki za plašče

Ogledala so dobra izbira tudi v spalnici, saj pomagajo širiti dnevno svetlobo in naredijo prostor bolj prostoren. Igrajte se z oblikami: kvadratno, visoko ogledalo na eni steni lahko preprosto kombinirate z okroglim ogledalom na drugi.
Na voljo so tudi številne vrste okvirjev za ogledala in druge stenske dekoracije, ki lahko dodajo raznoličnost ter značaj. Tako naravni les kot pobarvan les in pozlačeni ali jekleni okvirji omogočajo, da ustvarite edinstven, oseben izgled.
Upoštevajte širino okvirja. Majhna fotografija ali plakat bi lahko dobro delovala v večjem okvirju, velikemu ogledalu pa se bolje poda tanki okvir. Vse je odvisno od vašega stila in kako se okvirji ujamejo s preostalim prostorom.
Stene niso samo trdne in pogosto prazne površine v spalnici. Pogosto spregledamo tudi tla. Prava preproga tla pretvori v vabljiv oblikovalski element v prostoru, hkrati pa zagotavlja mehko površino, na katero stopite zjutraj.

x
x
x
x
Body

STILSKI NASVET:

Naj bo osebno

Kombinacija različnih kosov z nekaterimi osebnimi predmeti ustvari edinstven izgled, ki odraža vašo osebnost.

DEKORACIJA

Postelji dajte nov izgled

Postelja je osrednja točka spalnice. Najverjetneje je kos pohištva, v katerem preživimo največ časa v življenju. Seveda lahko razmislite o nakupu nove postelje, vendar jo lahko osvežite na različne načine in le z majhnimi spremembami:

• Razmislite o novi posteljnini ali posteljnem pregrinjalu. To je enostaven način za spremembo celotnega izgleda spalnice.
• Nove okrasne blazine ali samo prevleke in odeje lahko ustvarijo razkošje, ki ga običajno najdete v hotelu.
• Vzglavje pomaga ustvariti vzdušje v spalnici in sedenje v postelji naredi bolj udobno. Dodate lahko vzglavje iz blaga ali lesa in to je lažje, kot si mislite.

Body

DODATEN NASVET:

Izberite ustrezno vzglavje

Vzglavje iz tkanine postelji doda udobje, hkrati pa pomaga uravnavati akustiko v spalnici, medtem ko leseno vzglavje ponuja dotik narave in je enostavno za čiščenje.

VZGLAVJE

Svetlobo uravnavajte z zavesami

Izberete lahko, koliko svetlobe in sonca želite spustiti v prostor. Izbira je odvisna od tega, koliko svetlobe želite in kako je vaša postelja obrnjena.
Če se odločite združiti žaluzije ali rolete z zavesami, lahko s tem nadzirate, koliko svetlobe spustite v prostor, in ustvarite posebno vzdušje v spalnici.
Večplastni učinek z zavesami:

1. Začnite z rolojem blizu okna. Če želite popolnoma blokirati svetlobo, lahko uporabite rolo, ki ne prepušča svetlobe.
2. Nato lahko dodate nekaj težkih zaves, ki po možnosti sežejo vse do tal. Zaradi njih se zdi prostor udobnejši, težke zavese pa bodo pripomogle tudi pri zadrževanju toplote v prostoru.
3. Zadnja plast naj bo lahka, prosojna zavesa, ki prostoru doda nežen sijaj.

Ustvarite razpoloženje s pravo osvetlitvijo

Svetilke so zelo pomembne za vzdušje v spalnici. Če je svetloba prehladna in močna, lahko ustvari neprijetno vzdušje. Po drugi strani pa se je težko znajti, če je prostor preveč zatemnjen.
Zato je dobra zamisel dodati več svetilk, kjer ima vsaka svoj namen. V bistvu potrebujete tako močnejšo svetlobo za orientacijo kot nežnejšo svetlobo za udobje.
Če želite brati v postelji, je dobro dodati tudi bralno lučko. Razmislite lahko o stenski ali talni svetilki, ki zagotavlja koncentrirano svetlobo, kjer jo potrebujete.

Body

DODATEN NASVET:

LED-luč v spalnici

V spalnici uporabite majhne LED-svečke, da ustvarite prijetno vzdušje brez nevarnosti za požar. LED-svečke oddajajo pravo svetlobo in ne kapljajo kot običajne sveče. Poleg tega so na voljo LED-svečke s funkcijo časovnika, da vam ni treba razmišljati o vklopu ali izklopu.

OSVETLITEV
{"items":{"5efdb4c5-b954-4f1d-b445-00fe5c261469":{"0":{"x":"2","y":"0","width":"8","height":"3"},"1":{"x":"2","y":"3","width":"8","height":"14"},"2":{"x":"2","y":"17","width":"8","height":"3"},"3":{"x":"3","y":"20","width":"6","height":"9"},"4":{"x":"2","y":"29","width":"8","height":"8"},"5":{"x":"2","y":"37","width":"8","height":"3"},"6":{"x":"2","y":"40","width":"8","height":"14"},"7":{"x":"2","y":"54","width":"8","height":"8"},"8":{"x":"2","y":"62","width":"8","height":"3"},"9":{"x":"2","y":"65","width":"8","height":"14"},"10":{"x":"2","y":"79","width":"8","height":"8"},"11":{"x":"2","y":"87","width":"8","height":"3"},"12":{"x":"2","y":"90","width":"8","height":"8"},"13":{"x":"2","y":"98","width":"8","height":"9"},"14":{"x":"2","y":"107","width":"8","height":"3"},"15":{"x":"2","y":"110","width":"8","height":"8"},"16":{"x":"2","y":"118","width":"8","height":"3"},"17":{"x":"2","y":"121","width":"8","height":"8"},"18":{"x":"2","y":"129","width":"8","height":"9"}}},"settings":{"5efdb4c5-b954-4f1d-b445-00fe5c261469":{"always_show_resize_handle":false,"float":true,"cell_height":50,"auto_height":true,"height":0,"vertical_margin":10,"horizontal_margin":0,"width":12,"field_id":"5efdb4c5-b954-4f1d-b445-00fe5c261469","cellHeight":50,"verticalMargin":10,"alwaysShowResizeHandle":false,"itemClass":"grid-stack-item","placeholderClass":"grid-stack-placeholder","placeholderText":"","handle":".grid-stack-item-content","handleClass":null,"auto":true,"minWidth":768,"staticGrid":false,"_class":"grid-stack-instance-3291","animate":false,"resizable":{"autoHide":true,"handles":"se"},"draggable":{"handle":".grid-stack-item-content","scroll":false,"appendTo":"body"},"disableDrag":false,"disableResize":false,"rtl":false,"removable":false,"removableOptions":{"accept":".grid-stack-item"},"removeTimeout":2000,"verticalMarginUnit":"px","cellHeightUnit":"px","disableOneColumnMode":false,"oneColumnModeClass":"grid-stack-one-column-mode","isNested":false}}}