Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

Oznaka FSC je zagotovilo za okolju prijazno vrtno pohištvo

Eden največjih krivcev za podnebne spremembe je krčenje gozdov. Približno 20-odstotkov toplogrednih plinov je posledica čiščenja in sežiganja gozdov.
Vrtno pohištvo je eno izmed JYSK-ovih najpomembnejših kategorij in v Evropi smo eni izmed največjih trgovcev z vrtnim pohištvom. Zato se zelo borimo proti netrajnostnemu in nelegalnemu gozdarjenju in požiganju. Od leta 1990 se JYSK trudi, da bi povečal delež FSC® certificiranega lesa. Danes je vso leseno pohištvo označeno s FSC oznako.


FSC – CERTIFICIRANO POHIŠTVO


FSC (Forest Stewardship Council) je mednarodno priznana, neprofitna organizacija, ki promovira trajnostno gozdarjenje. FSC oznaka je vaše zagotovilo odgovornega gozdarjenja in izboljšanih življenjskih pogojev lokalnega prebivalstva v nekaterih najrevnejših državah. FSC oznaka je lahko na lesu iz vsega sveta – od tropskega deževnega gozda do sibirskih gozdov. Poleg zaveze po trajnostnem gozdarjenju skrbi organizacija tudi za ekonomsko in socialno odgovornost, ki vključuje zaščito ljudi, ki živijo in delajo v gozdu. Vsi, ki delajo v gozdovih, imajo zagotovljeno izobraževanje, varnost in dostojne plače. Ekonomska odgovornost vključuje tudi, da lastniki FSC certificiranih gozdov dobijo pravično ceno za njihov les.

To pomeni tudi sledeče:
- V gozdovih pod okriljem organizacije FSC se ne seka več dreves, kot jih lahko gozd sam naravno obnovi, s čimer se preprečuje prekomerno izkoriščanje gozda.
- V FSC gozdovih je strogo prepovedana uporaba pesticidov in kemikalij.
- V FSC gozdovih delavci dobijo dostojno plačo in dostojne delovne pogoje.
- V FSC gozdovih se spoštuje ljudi in živali

PRIJAVA NA E-NOVICE

Visa Mastercard