Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

Vzdrževanje lesenega vrtnega pohištva

Izdelki iz lesa potrebujejo za ohranitev dobrega izgleda vzdrževanje. Če boste upoštevali spodnja navodila, boste še dolgo uživali v svojem vrtnem pohištvu.

Oljenje lesenega pohištva pred uporabo

Vrtnega pohištva se ne čisti, dokler ni aklimatizirano in prvič namazano z oljem. To storimo takoj, ko ga odvijemo in sestavimo. Z rednim vzdrževanjem - oljenjem in sezonskim čiščenjem - boste podaljšali življenjsko dobo vašega vrtnega pohištva.

Čiščenje pohištva

Skrbno očistite pohištvo, pri tem sledite navodilom na embalaži.

Redno oljenje lesenega pohištva

Čeprav je bilo pohištvo iz trdega lesa naoljeno v tovarni, priporočamo, da to storite ponovno pred uporabo pohištva. Les mora biti popolnoma suh, preden ga namažete z oljem. Negovanje z oljem ponovite 2-3 krat pomladi in poleti, nego pa priporočamo tudi pred zimskim shranjevanjem.

Vlaga in glivična okužba

Skrbno operite pohištvo s čistilom za les. Sledite navodilom na embalaži. Če je potrebno, postopek ponovite.

Če je pohištvo še vedno temno, pripravite močno raztopino iz klora. Operite okužena področja s klorom in jih nato sperite z vodo.

Če tudi klor ne pomaga, vam preostane le še brusni papir. Obrusite okužena področja, dokler ne pridete do zdravega lesa. Lahko uporabite tudi čistilec na pritisk. Ne glede na izbrano metodo, nego vedno zaključite s primernim negovalnim oljem.

Plesen


Plesen je neškodljiv tip glivic, ki se pojavi kot suh, bel prah - najpogosteje na debelejših delih pohištva. Plesen se pogosto pojavi pri transportu v Evropo, saj so velika nihanja v temperaturi in vlažen zrak idealni za nastanek plesni.

Odstranite plesen s krpo ali krtačo. Dodatna nega navadno ni potrebna, vseeno nekaj olja ne bo odveč.

Poškodbe zaradi vetra in ukrivljenje


Les je naravni material in je občutljiv na zunanje dejavnike. To pomeni, da leseno vrtno pohištvo reagira na različne vremenske pogoje. Razpoke (sledi vetra) in ukrivljenje se lahko pojavita zaradi napetosti v lesu. Pomembno je, da vijake redno zategujete.

Shranjevanje čez zimo


Čez zimo pravilno shranite vaše pohištvo. Torej ne hranite ga v toplem in suhem prostoru, saj to les suši. Najboljše mesto za shranjevanje vašega pohištva je garaža, kjer je pohištvo lahko pokrito, hkrati pa še vedno deležno nekaj prezračevanja. Ne pokrivajte vašega pohištva s plastiko ali podobnimi materiali, saj lahko to povzroči gnilobo ali gobavost vašega lesa.

PRIJAVA NA E-NOVICE

Visa Mastercard