Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna
Čudovite zavese v dnevni sobi
Notranji rolo kot plise, ki se pomika po oknu go in dol
Notranji rolo v peščeni barvi

Raziščite zavese, senčila in drogove za zavese

Zavese in notranja senčila veliko prispevajo k lepšemu izgledu in vzdušju v vsakem domu. V JYSK-u boste našli že narejene, gotove zavese, notranje roloje, mreže proti insektom, ki lahko služijo kot komarniki, nalepke ter folije za okna in drogove za zavese, ki jih boste potrebovali za namestitev. V asortimanu pa imamo tudi šivalne pripomočke v kompletu ter orodje. Poglejte naš vodič, kako lahko namestite zavese ali notranje roloje TU. Prikazali pa smo vam tudi, kako enostavno skrajšati naše zavese brez šivalnega stroja. Zavese lahko namestite v dnevno sobo, jedilnico ali spalnico, na voljo so tudi zatemnitvene zavese, nitaste zavese, težke, lahke, prozorne in vzorčaste zavese ter roloji. Zavese in senčila imajo lahko več funkcij: zakrijejo pogled, zatemnijo prostor ali pa so lepa notranja dekoracija.

 

Zavese za spalnico

Z več različnimi zavesami poskrbite za zasebnost in svetlobo v svoji spalnici. Priporočamo, da se odločite za zatemnitvene roloje, ki ponoči poskrbijo za temo, podnevi jih preprosto dvignete, da pustite svetlobo v spalnico. Za naslednjo plast si izberite prosojno zaveso, ki zadržuje sončne žarke, vendar še vedno prepušča dovolj svetlobe. Zadnja plast naj bo težka zavesa, ki pomaga zmanjšati hrup od zunaj. Namesto zatemnitvenih rolojev pa se lahko odločite in kupite zavese za zatemnitev prostora. Poglejte ideje, kako pravilno izbrati zavese za spalnico.

Kako oprati zavese in očistiti roloje?

Pri zavesah morate slediti navodilom za pranje na etiketah. Izberite nežni program v pralnem stroju, ki ima blago centrifugo. Pomembno je, da je raven vode visoka, saj ščiti tkanino. Če imate velike zavese, je morda bolje, da jih porazdelite v dva pranja. Če niste prepričani, ali se zavese lahko perejo v pralnem stroju, jih operite ročno. Ne glede ali jih perete v stroju ali ročno, zavese obesite na drogove še vlažne, da se izognete likanju. Blago jih centrifugirajte ali dobro odcedite. Pod zavese pa postavite brisačo ali časopis, da tla zaščitite pred vodo. Več o čiščenju rolojev preberite TU.

Zavese kot čudovita dekoracija

Zavese imajo v vašem domu tudi dekorativno funkcijo, prav tako pa lahko so tudi lepa pregrada posebnemu kotičku v vaši dnevni sobi ali spalnici. Poglejte naše ideje TU. Zavese lahko kombinirate in tako na primer v spalnici uporabite notranje roloje za zatemnitev, tanke zavese ter težke zavese za lepši izgled okna. Poglejte, kako lahko stilsko osvežite vaš dom z zavesami.

Montaža zaves

Preden izberete nove gotove zavese, preverite, ali morate kupiti prav določeno vrsto droga za zavese oz. katere možnosti za pritrditev zaves so vam ljubše. Na voljo imamo več možnosti, ki si jih lahko pogledate v tem zapisu. Najprej preverite, ali drog za zavese ali vodilo ustreza vrsti zaves. Ko to določite, lahko nadaljujete z iskanjem pravilne velikosti droga. Priporočamo drog za zavese, ki je 20 % daljši od širine vašega okna. Predlagamo tudi namestitev droga vsaj 6-8 cm nad oknom ali pod stropom. Če želite uporabljati trakove za povezovanje zaves, priporočamo, da so dolgi vsaj 30 cm in nameščeni na polovico, od koder se končajo zavese.