Posteljnina za udobno spanje v vaši spalnici

Posteljnina je pomembna tako za lepši izgled spalnice, kot za udobnejše spanje na vaši vzmetnici. Pri izbiri ustrezne posteljnine je udobje materiala zelo pomembno. Medtem, ko imajo nekateri ljudje raje debelejšo in toplo posteljnino iz flanela, imajo drugi raje gladko posteljnino iz bombaža ali mešanice bombaža in mikrovlaken ali satena. V JYSK-u lahko najdete posteljnino iz naslednjih materialov: bombaž, bombažni saten, muslin, bombažna flanela, krep, bombažni perkal in mikrovlakna. JYSK ponuja veliko izbiro posteljnine različnih velikosti in z raznimi motivi, kar pomeni, da boste zagotovo našli pravo posteljnino za svoje prešite odeje in vzglavnike. Na voljo pa imamo tudi posteljnino za dojenčke za otroške posteljice. Večje otroške posteljnine so na voljo tako fantovski kot dekliški motivi. Posteljnino lahko zaščitite s privlačnim posteljnim pregrinjalom.

114 izdelki
  114 izdelki

  Udobna in mehka posteljnina

  Mehka in na dotik prijetna posteljnina z zadrgo lahko prispeva k boljšemu spancu in lepšemu videzu v spalnici. Nekateri imajo raje gosto tkano in bolj toplo posteljnino, drugi pa tanjšo in gladko tkanino. V JYSK-u boste našli posteljnino iz različnih materialov in lastnosti:

  • Bombaž - Posteljnina iz naravnega materiala z dobro vpojnostjo. Na voljo so različne vrste bombažnih posteljnin, flanela, saten, krep, vključno s perkalom, ki je gosto tkan bombaž in izjemno trpežen, in s spranim bombažem, ki ima naravno obrabljen videz.
  • Bombažni saten - Mehka luksuzna posteljnina s kakovostnim bombažnim tkanjem. 
  • Flanela - Mehka, topla bombažna flanelasta posteljnina, ki ima tkanino z brušeno površino in je obojestransko kosmatena
  • Krep - Posteljnina iz krepa je na voljo iz bombaža ali mikrovlaken. Posteljnina iz krepa je tkana z drobnozrnato vzorčasto, valovito površino brez izrazitih vzorcev in je poznana tudi kot mečkanka.
  • Poliestrska mikrovlakna - Trpežna posteljnina, ki se ne krči in ne mečka.

  Naše otroške posteljnine za dečke in deklice so izdelane iz visoko kakovostnega bombaža.

  Barve in vzorci posteljnin

  Posteljnina je na voljo v različnih barvah in vzorcih. V ponudbi najdete črtaste in kariraste posteljnine ali potiskane posteljnine s cvetjem, raznimi vzorci, krogi itd. Izbirate lahko tudi med posteljninami s posebnimi prešitji in robovi. Naše posteljnine za otroke in najstnike imajo najnovejše priljubljene motive in lepe barve. Lahko pa preprosto izberete enobarvno posteljnino, da ustvarite mirnejše vzdušje v spalnici. Nekatere posteljnine imajo na obeh straneh različne barve ali vzorce. Na primer, vaš vzglavnik ima lahko svetlo modro stran posteljnine navzgor, prešita odeja pa temno modro stran posteljnine navzgor. Morda boste želeli kupiti rjuho, ki ustreza vaši posteljnini. Poglejte najljubše posteljnine po izboru naše nabavnice.

  Velikost posteljnine

  Posteljnina za prešite odeje v velikosti 140x200 cm je najpogostejša velikost za posteljnine, kar se odraža v naši večji izbiri. Posteljnine za prešite odeje v velikosti 200x220 cm postajajo vse bolj priljubljene, zato se tudi asortiman teh velikosti posteljnin veča. Če imate prešito odejo ali dvojno prešito odejo z večjo dolžino, lahko najdete tudi posteljnino v večji dimenziji: 140x220 cm ali 200x220 cm. V ponudbi posteljnin pa boste našli tudi posteljnino za dojenčke v velikosti 90x135 cm. JYSK ima tako pestro izbiro posteljnin v različnih velikostih, zato boste zagotovo našli točno tisti komplet posteljnine, ki ustreza vašim prešitim odejam in vzglavnikom. Po potrebi posteljnino zaščitite oz. prekrijte z lepim posteljnim pregrinjalom, ki dopolnjuje ureditev spalnice.

  Zakaj je dobro uporabljati posteljnino?

  Uporaba posteljnine pomaga ohranjati higiensko okolje v spalnici, saj ščiti vzmetnico in vzglavnike pred neposrednim stikom s telesnimi izločki, prahom ter alergeni. Posteljnina ščiti posteljo pred običajno obrabo, kar podaljšuje življenjsko dobo vzmetnice in drugih posteljnih elementov.  Kakovostna posteljnina, ki je izbrana glede na udobje in sezonske potrebe, lahko pripomore k boljšemu spancu in počutju, saj zagotavlja prijeten dotik in regulira temperaturo. Posteljnina igra pomembno vlogo pri oblikovanju spalnice. Različni vzorci, barve in teksture posteljnine omogočajo ustvarjanje različnih stilov in vzdušij v spalnici ter izražajo osebni okus in stil.