Poglejte luči, stropna svetila in dekorativne svetilke za dom

Stropna svetila in luči imajo poleg svoje osnovne funkcije osvetlitev prostorov tudi pomembno vlogo pri doseganju posebnega vzdušja. Zaradi obeh funkcij so luči pomemben del vsakega doma, tako stenska, namizna, stropna ali talna svetila. V JYSK-u imamo za vas na voljo svetila in stropna svetila po ugodnih cenah. Namizna svetilka na nočni omarici poleg postelje omogoča branje pred spanjem, hkrati pa v spalnici oddaja prijetno svetlobo. Ne glede nato ali potrebujete dekorativno, namizno, stoječo, stropno ali visečo svetilko ter svetilke na baterije, boste pri nas dobili lepe luči za vsak prostor vašega doma. V naši ponudbi poiščite razne dekorativne luči in svetilke, kot so LED verige lučk v raznih barvnih kombinacijah, LED trakove, difuzor z lučko in ustrezne žarnice. Poglejte 10 načinov, kako lahko še osvetlite prostore.

Raznolika izbira luči

Svetilka ni več le stropno svetilo, ki oddaja svetlobo. Obstaja neverjetno veliko različnih vrst razsvetljave, ki vam omogočajo, da prostor personalizirate, luči pa postanejo del interierja. Toda katero vrsto svetilke izbrati?

 • Viseča svetilka, ki je vrsta stropne svetilke, je očitna izbira kot primarna svetilka v vseh prostorih. Hkrati je dobra izbira za prostor, kjer je jedilna miza, saj ej tam potrebna dobra osvetlitev pri sedenju in obedih.
 • Talne svetilke so res dobra rešitev za udobne kotičke, npr. kotiček za branje ob fotelju in knjižnu polici.
 • Namizne svetilke so  prilagodljive ter jih je mogoče preprosto premikati iz enega prostora v drugega. Namizna svetilka je lahko dobra izbira tudi za nočno omarico, omarico ali knjižno omaro v dnevni sobi ali na klubski mizici v bralnem kotičku.
 • Verige lučk dajejo vzdušje in udobje. Pogosto so v obliki  kroglic in oživijo prostor s svojo nežno svetlobo.đ.
 • Baterijske svetilke so lahko res dobra rešitev za osvetlitev, ki mora biti prilagodljiva in jo je mogoče premikati po hiši.

Potrebujete bolj kreativno osvetlitev z različnimi barvnimi lučmi? Potem si raje pobliže oglejte naš zvezdni projektor  ali svetilko z optičnimi vlakni, ki je idealna za igralnice ali otroške sobe.

Izberite ustrezno žarnico za svetilko

Ko kupite svetilko, je pomembno, da izberete tudi pravo žarnico. Svetloba ima lahko velik vpliv na naše razpoloženje, ki ga ustvarjajo tudi luči. Med ponudbo žarnic in LED žarnic imamo tudi velike in elegantne žarnice z žarilno nitko, ki so moderne in za samostojno uporabo, saj oddajajo prijetno svetlobo. Ne pozabite razmisliti tudi o porabi energije. Svojo novo svetilko in žarnico poiščite tukaj na JYSK.si. Naj vaš dom zasije v novi luči.

Prednosti svetilk na baterije

Svetilke na baterijo spadajo med novosti v naši ponudbi in imajo številne prednosti:

 • prilagodljivost: svetilke so enostavne za premikanje
 • niso priključene na elektriko: lahko jih postavite kamorkoli
 • uporabite jih kot nadomestek za sveče in čajne svečke
 • se ne segrejejo
 • imajo dolg čas gorenja do 15.000 ur
 • manjši račun za elektriko
 • prihranite denar z uporabo baterij za ponovno polnjenje

Številne naše svetilke na baterije imajo mehko in prijetno svetlobo. Idealne so za uporabo kot nočna lučka v otroški sobi. Upoštevajte, da je treba svetilke uporabljati samo v zaprtih prostorih, baterije pa je treba kupiti posebej.