Vzglavniki zagotavljajo dober spanec

Vzglavnik je skoraj enako pomemben za kakovost spanja kot vzmetnica. Če vaš vzglavnik ne zagotavlja zadostne opore za vrat, se lahko s tem izničijo pozitivni učinki dobre vzmetnice. Ob nakupu vzglavnika morate imeti v mislih odgovore na naslednja vprašanja: 1) Ali bolje spite z rahlo dvignjenim ali nizkim vzglavjem? 2) Ali večinoma spite na boku, hrbtu ali trebuhu? 3) Katero polnilo vam je ljubše? V trgovinah JYSK lahko najdete vzglavnike z različnim polnjenjem, ki vašemu telesu zagotavljajo ustrezno ergonomsko oporo v vseh spalnih položajih. Vzglavniki imajo lahko naravno polnjenje (puh in perje) ali polnilo iz mikrovlaken. Več o različnih vzglavnikih si preberite v našem vodiču. Prav tako vam v spletni trgovini nudimo dodaten izbor vzglavnikov, ki jih lahko kupite le na spletu.

54 izdelki
  54 izdelki

  Anatomski vzglavniki

  Na voljo imamo tudi posebne vzglavnike iz anatomsko oblikovane spominske pene, da zagotavlja oporo vašemu telesu. Veliko ljudi ima raje posebne vzglavnike, ki se prilagodijo obliki vratu. Lastnosti posebnih anatomskih vzglavnikov so, da so ob straneh višji kot na sredini. Večinoma nimajo enake višine na obeh straneh, zato jih lahko obračate, kot vam je udobneje. Vzglavniki linije WELLPUR so primerni za alergike, saj pršice v njih ne morejo preživeti. Poleg tega so vzglavniki certificirani v skladu s standardom OEKO-TEX® 100, ki je vodilna oznaka v okviru svetovnih zdravstvenih standardov za tekstil.

  Vzglavniki za boleč vrat

  .Z ustreznim vzglavnikom se lahko vaše mišice sprostijo in zopet pravilno dihate. Pri nakupu vzglavnika morate paziti na več dejstev:

  • Vaš vzglavnik mora zagotavljati ustrezno podporo vašemu vratu
  • Vaš spalni položaj določa izbiro vzglavnika
  • Ne spite z več različnimi vzglavniki hkrati
  • Ergonomski in anatomski posebni vzglavniki so dobra izbira za bolečino v vratu

  Preberite več v našem blog zapisu.

  Vzdrževanje in kakovost

  Vzdržljivost vašega vzglavnika je odvisna od nege in kakovosti. Pri JYSK-u obstajajo trije kakovostni in cenovni razredi: BASIC, PLUS in GOLD, kjer so GOLD vzglavniki absolutno najboljše kakovosti in so izdelani iz najboljših materialov po ugodni ceni. Za ohranitev dobre kakovosti in podaljšanje obstojnosti vašega vzglavnika je pomembno, da ga operete vsaj dvakrat letno. Na ta način preprečite lepljenje polnila, hkrati se znebite hišnih pršic, vaš vzglavnik pa je obstojnejši.

  Tukaj preberite, kako vzdrževati svoj vzglavnik.