Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

Skupina JYSK

JYSK je mednarodna maloprodajna veriga, ki prodaja "vse za dom". Lastnik trgovine je ustanovitelj, Lars Larsen, ki je na Danskem znan kot vodilni trgovec s stalno "najboljšo ponudbo".

Leta 1979, ko je odprl svojo prvo trgovino na Danskem v drugem največjem danskem mestu Aarhus (kjer sicer posluje še danes), je bil Larsen poln ambicij, vendar si nikoli ni predstavljal, kako hitro bo njegov posel zrasel. Pozneje je Larsen odprl več uspešnih podružnic trgovine JYSK Sengetøjslage (prvotno ime trgovine do leta 2001) po celotni Danski, leta 1984 pa je odprl prvo trgovino v tujini, in sicer v sosednji Nemčiji.

Skupina JYSK ima danes približno 2.700 trgovin v naslednjih 50 državah po vsem svetu: Danska, Norveška, Švedska, Finska, Poljska, Češka, Madžarska, Nizozemska, Slovaška, Nemčija, Avstrija, Švica, Islandija, Kanada, Grenlandija, Ferski otoki, Estonija, Latvija, Litva, Ukrajina, Kosovo, Bolgarija, Kazahstan, Romunija, Francija, Velika Britanija, Slovenija, Makedonija, Hrvaška, Italija, Španija, Bosna in Hercegovina, na Kitajskem Srbiji, Armenija, Indonézia, v Črna, Grčija, Singapur, Albanija, Vietnam, Malta, Portugalska, Gruzija, Belorusija, Tadžikistan, Moldova, Belgija, Kuvajt in Dubaj

Letni prihodek skupine znaša približno 3,58 bilijonov EUR . Rast je stabilna in nadzorovana. V podjetju je skoraj 23.000 zaposlenih.

Beseda "JYSK" se v imenu podjetja ni pojavila naključno. V danskem jeziku se namreč ta izraz uporablja za kar koli ali - tako kot Lars Larsen - kogar koli, ki prihaja s polotoka Jutlandija. Pogosto zaznamuje skromnost, natančnost in poštenost - tri vrednote, ki jim je Larsen vedno sledil. JYSK predstavlja kredibilnost - spoštovanje dogovora.


PRIJAVA NA E-NOVICE

Visa Mastercard