Lars Larsen je imel sanje

Vse se je začelo z inovativnim in energičnim mladeničem, doma s področja Thy, na severozahodu Danske.

Ko je zaključil pripravništvo v trgovini z blagom in kasneje v trgovini s pohištvom, je imel zamisel o lastni verigi trgovin s posteljnim perilom. Mladeniču je ime Lars Larsen. Takrat je bil praktično brez denarja, vendar poln bistrih zamisli.

Ambiciozni gospod Larsen je kmalu našel nekaj dobaviteljev in banko, ki so bili pripravljeni tvegati in sodelovati z njim. Banka je bila manjša veja danske banke Danish bank Nørresundby Bank in gospod Larsen ji je vse od takrat ostal zvest.

Družinsko lastništvo

Lars Larsen je lastnik skupine JYSK in njenih podružnic, med drugim tudi JYSK-ovih podjetij v različnih državah, vključno z Dänisches Bettenlager je Bettenwelt. Poleg skupine JYSK, je Lars Larsen lastnik ali solastnik tudi drugih podjetij:

Bolia.com je pohištvena veriga na spletu, s prodajnimi saloni v večjih Evropskih mestih. Interior Direct je grosistični dobavitelj pohištva za hotele in konferenčne dejavnosti. Himmerland Golf & Spa Resort je eden od najbolje opremljenih in privlačnih igrišč za golf v Skandinaviji, z lastnim golf hotelom prve kategorije.