Lars Larsen je imel sanje

Vse se je začelo z inovativnim in energičnim mladeničem, doma s področja Thy, na severozahodu Danske.

Ko je zaključil pripravništvo v trgovini z blagom in kasneje v trgovini s pohištvom, je imel zamisel o lastni verigi trgovin s posteljnim perilom. Mladeniču je bilo ime Lars Larsen. Takrat je bil praktično brez denarja, vendar poln bistrih zamisli.

Ambiciozni gospod Larsen je kmalu našel nekaj dobaviteljev in banko, ki so bili pripravljeni tvegati in sodelovati z njim. Banka je bila manjša veja danske banke Danish bank Nørresundby Bank in gospod Larsen ji je vse od takrat ostal zvest.

Družinsko lastništvo

Družina Larsen je lastnica skupine JYSK in njenih podružnic, med drugim tudi JYSK-ovih podjetij v različnih državah, vključno z Dänisches Bettenlager je Bettenwelt. Poleg skupine JYSK, je družina Larsen lastnica ali solastnica tudi drugih podjetij:

Bolia.com je pohištvena veriga na spletu, s prodajnimi saloni v večjih evropskih mestih. Interior Direct je grosistični dobavitelj pohištva za hotele in konferenčne dejavnosti. Himmerland Golf & Spa Resort je eden od najbolje opremljenih in privlačnih igrišč za golf v Skandinaviji, z lastnim golf hotelom prve kategorije.

Lars Larsen je avgusta 2019 preminil na svojem domu obkrožen s svojo družino.