LARS LARSEN

Trgovec.

To je bil uraden in neuraden naziv Larsa Larsena, ki je leta 1979 ustanovil podjetje, ki ga danes poznamo pod imenom JYSK.

Njegovo delo je od vsega začetka temeljilo na dobrih trgovskih praksah in zagotavljanju odlične ponudbe. Odlična trgovska praksa je tudi razlog za uspeh in širitev JYSK-a, ki se je razvil v mednarodno verigo trgovin z vključeno spletno trgovino.

Na Danskem je bil Lars Larsen eden najbolj znanih uspešnih podjetnikov. Toliko bolj, ker je že od samega začetka JYSK-a igral v televizijskih oglasih in postal znan po svoji vedno odlični ponudbi.

V svojih letih delovanja je bil Lars Larsen nagrajen zaradi svojega prizadevanja in prispevka danskemu gospodarstvu in državi kot taki. Leta 2009 mu je njeno veličanstvo kraljica Margareta II podelila naziv viteza reda Dannebrog za njegova prizadevanja za dansko gospodarstvo, leta 2017 pa višji naziv viteza 1. reda reda Dannebrog. Leta 2018 je Lars Larsen prejel častno nagrado Den Berlingske Fonds Hæderspris, ki jo podelijo posameznikom za njihova izjemna prizadevanja za Dansko.

Leta 2004 je Lars Larsen objavil svojo avtobiografijo, ki vsebuje podrobnejši opis njegovega življenja in kariere. Ob izidu knjige so vsa danska gospodinjstva prejela svoj izvod, knjiga pa je bila od takrat prevedena v številne druge jezike.

Lars Larsen je avgusta 2019 umrl na domu, obkrožen z družino.