Gotove zavese vseh vrst: lahke, zatemnitvene, nitkaste, težke zavese za vaš dom

Zavese so čudovit dekorativen dodatek doma. Verjetno poznate občutek, ko listate revije, ki pišejo o čudovitih ureditvah doma, pa ne veste, kako ustvariti enak izgled v vašem domu? Mogoče pa ste spregledali eno od rešitev, ki lahko naredi vaš dom prostornejši, bolj luksuzen in stilski: gotove zavese. Osnovna funkcija zaves je sicer, da zakrijejo pogled v dom ali zatemnijo prostor. V ponudbi imamo lahke zavese, gostejše zavese, ki smo jih poimenovali težke zavese ali zatemnitvene. Lahke zavese dajejo romantičen izgled prostoru, zavese iz težjega tekstila pa ustvarijo bolj intimen občutek v prostoru. Posebna vrsta zaves so zavese iz nitk v več barvah, ter voila zavese, preproste prosojne zavese z vzorčki. V naših trgovinah in na spletu vam ponujamo že narejene zavese in tudi folije za okna ter mreže proti komarjem in insektom, ki so dober nadomestek komarnikom. V blog zapisu smo za vas pripravili nekaj idej, kako lahko vaš dom spremenite ali pregradite z zavesami.
 

102 izdelki
  102 izdelki

  Težke zavese

  Lahke zavese

  LYRZavesa LYR 1x140x300 lan
  12,50/kos.
  18,99 /kos.

  Zavese za vse prostore doma

  Zavese niso le funkcionalne, ampak prispevajo tudi k boljšemu vzdušju in so lepa dekoracija vašega doma. Gotove zavese so preprost način, da osvežite dom. Ponujamo vam že izdelane, gotove, zavese iz široke palete materialov, vključno z velurjem, bombažem, žametom, poliestrom in viskozo. Naša velika izbira modernih barv in vzorcev vam olajša iskanje zaves, ki se ujemajo z vašim notranjim dizajnom. Med drugim boste našli gotove zavese v sledečih barvah: siva, črna, bela, zelena, modra in roza. Zavese imajo enotno dolžino, ki pa jo lahko sami skrajšate na željeno velikost s škarjami in likalnikom. Zavesam je priložen poseben lepilni trak, s katerim si pomagate pri krajšanju zaves. Poglejte si videoposnetek v tem blogu, kjer je v par korakih prikazano skrajševanje zaves. Videoposnetek je prikazan tudi ob vsaki fotografiji zaves v spletni trgovini.

  Kako izbrati zavese?

  Želite vedeti, kakšne vrste zaves in notranjih rolojev imamo v naši ponudbi z opisom izdelkov? V našem blog zapisu si poglejte, kakšne vrste zaves in notranjih rolojev imamo na izbiro. Na voljo imate več velikosti zaves, prav tako imajo zavese različne možnosti pritrditve, seveda pa morate upoštevati tudi stil ureditve ali namen, za kakšen namen boste uporabljali zavese. Ali samo za zastritev pogledov, ali za zatemnitev ali le kot dekorativen dodatek v prostoru. Notranja senčila kot so zavese ali notranji roloji so na voljo v več modelih.

  Namestite zavese sami - hitro in enostavno

  So zavese predolge za vaše okno? Namestitev zaves, ki se natančno ujemajo z vašo željeno višino zaves, je lažja, kot si mislite. Vse naše narejene zavese imajo priložen robni trak. 

  1. Izmerite na steni od vrha zavese do želene dolžine. Položite zaveso ravno na tla in jo poravnajte. 
  2. Izmerite od vrha zavese in označite želeno dolžino tako, da označite črto čez celotno dolžino blaga. 
  3. Odvečno blago zapognemo in gubo zlikamo tako, da dobimo ostro gubo
  4. Prejeti robni trak položite med dva kosa blaga, desno navzdol na pregib. 
  5. Prepričajte se, da ga postavite ravno in da ni robov
  6. Dodaten kos blaga položite na zaveso in ponovno zlikajte po pregibu
  7. Nazadnje odvečno blago odrežemo do dna robnega traku in trak odrežemo do konca.

  Oglejte si tudi video vodič za enostavno krajšanje zaves. Zdaj imate nove zavese, ki se popolnoma prilegajo vašemu domu!

  Zavese ali roloji?

  Izbira med zavesami in notranjimi roloji je odvisna od vaših osebnih preferenc, estetskih želja ter praktičnih potreb prostora. Tu so tri prednosti, ki jih zavese ponujajo pred notranjimi roloji:

  • Estetska prilagodljivost: Zavese so izjemno prilagodljiv dekorativni element. Na voljo so v različnih barvah, vzorcih, teksturah in stilskih možnostih. Zavese lahko dodajo toplino, mehkobo in osebni pridih prostoru. Zaradi široke palete možnosti lahko enostavno izberete zavese, ki se ujemajo z vašim notranjim oblikovanjem.
  • Toplina in tekstura: Zavese so običajno izdelane iz mehkih in teksturiranih tkanin, ki prispevajo k občutku topline in udobja v prostoru. Prav tako omogočajo dodajanje plastičnosti in dimenzionalnosti, kar je lahko pomembno pri oblikovanju prostora, ki ni le funkcionalen, temveč tudi estetsko privlačen.
  • Prilagodljivost svetlobe: Zavese omogočajo prilagoditev stopnje svetlobe v prostoru glede na vaše želje. Z zavesami lahko enostavno regulirate količino svetlobe, ki vstopa v prostor, kar vam omogoča ustvarjanje različnih vzdušij od popolnoma osvetljenega do popolnoma zatemnjenega.

  Seveda pa je izbira med zavesami in notranjimi roloji odvisna tudi od praktičnih vidikov, kot so vzdrževanje, čiščenje, zasebnost in zatemnitev, ki so lahko v nekaterih primerih boljše dosegljive z roloji. Pomembno je upoštevati tudi specifične zahteve prostora, kot so velikost oken, izpostavljenost soncu, slog pohištva in drugi funkcionalni dejavniki.