Težke zavese so iz gosto tkanih materialov

Težke zavese delujejo izolativno in lahko blokirajo tako naravno svetlobo kot tudi zvok. Lahko pa jih uporabite tudi skupaj v kombinaciji z lahkimi zavesami in so lahko lepa dekoracija v prostoru. Ponujamo vam široko paleto zaves iz različnih materialov in v različnih vzorcih.  Želite eno sobo spremeniti v dve ali le urediti manjši kotiček, npr. delovni kotiček? Zaveso lahko uporabite kot pregrado prostora, da ustvarite sobo v sobi. Poglejte, kako lahko uporabite zavese tudi kot pregrado za prostor. Poleg svoje estetske privlačnosti imajo lahko zavese lastnosti, ki vam in vašemu domu nudijo številne koristi. Različne vrste zaves – še posebej zatemnitvene in težke – imajo lahko naslednje lastnosti: ščitijo pred toploto ali mrazom ter so tudi izolativne. Več o tem preberite v blog zapisu.

Značilnosti gostih zaves

Goste zavese so običajno izdelane iz težjih tkanin, ki nudijo večjo stopnjo zasebnosti in blokirajo več svetlobe v primerjavi z lahkimi ali prosojnimi zavesami. Te vrste zaves so pogosto uporabljene v spalnicah, dnevnih sobah ali drugih prostorih, kjer je želja po večji zasebnosti in zatemnitvi.

  • Goste zavese so izdelane iz materialov, kot so bombaž, žakard, žamet, brokat, flanela ali sintetične mešanice, ki so težje in bolj goste.
  • Ker so te zavese bolj neprozorne, nudijo večjo stopnjo zasebnosti. 
  • Goste zavese so pogosto oblikovane tudi z namenom zatemnitve prostora. To je še posebej koristno v spalnicah, kjer želite blokirati več svetlobe, zlasti ponoči.
  • Zaradi svoje gostote lahko te zavese nudijo dodatno izolacijo pred mrazom ali vročino, kar lahko pripomore k ohranjanju prijetne temperature v prostoru.

Goste zavese se pogosto uporabljajo tudi za dodajanje bogatejšega in elegantnejšega videza v prostoru. Lahko vključujejo dodatke, kot so vezenine, čipke, trakovi ali druge dekorativne podrobnosti.