Čudovite zavese iz nitk v več barvah

Zavese iz nitk so izredno priljubljene pri kupcih, ki jih uporabljajo za različne namene. Nitaste zavese so na voljo v več dimenzijah in barvah (olivna, krem, siva) ter so estetski dodatek v domu, saj dodajo mehkobo in so pomemben vizualni element v prostoru. S svojimi barvami in teksturami lahko nitaste zavese ustvarijo prijetno atmosfero. Zaradi lahke strukture omogočajo nitaste zavese prehajanje zraka skozi prostore, kar prispeva k naravnemu prezračevanju. To je še posebej koristno v toplejših mesecih. Nitaste zavese so odličen dodatek vsakega doma, saj jih poleti lahna sapica čudovito premika in dodaja prelepo igrivo svetlobo v prostor. Nitaste zavese pa so na voljo tudi s posebnim vzorcem, kar pomeni, da so nitke prepletene v lepe vzorce. Več o zavesah preberite TU.

Uporabnost zaves iz nitk

Zavese iz nitk se pogosto uporabljajo za ločevanje prostorov, ne da bi zapirale popolnoma vsega prostora. Tako lahko ločite kakšno omaro ali polico od ostalega prostora. Lahko pa tudi delovni kotiček. To je praktično v prostorih, kjer želimo ohraniti občutek odprtosti. Zmanjšujejo tudi prah in svetlobo. Nitke v zavesah lahko delujejo kot filter za prah, hkrati pa omogočajo prehajanje naravne svetlobe. Tako ohranjajo svetel prostor in zmanjšujejo količino prahu v notranjosti. Zavese iz nitk ustvarjanjo intimnost v prostoru, saj delno zakrivajo poglede od zunaj, hkrati pa ohranjajo povezanost z okolico. Zaradi svoje prilagodljive strukture so zavese iz nitk enostavne za namestitev in odstranitev. Prav tako so preproste za vzdrževanje in čiščenje, kar olajša skrb za dom.

Prilagajanje dolžine zaves

Naše nitaste zavese lahko preprosto sami skrajšate s škarjami, nitaste zavese s posebnim pletenim vzorcem pa škarjami, likalnikom ter priloženim trakom. Več o tem si preberite v blog zapisu o naših zavesah, kjer imate v videu odlično prikazan prostopek krajšanja zaves. Preden izberete nove gotove zavese iz nitk, preverite, ali morate kupiti prav določeno vrsto droga za zavese oz. katere možnosti za pritrditev zaves so vam ljubše. Glede na način obešanja nitastih zaves, morate potem tudi upoštevati, koliko boste morali skrajšati zaveso.