Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna
Ženska zagrinja izolacijske zavese prek svetlih belih oken

Zavese vam lahko pomagajo preprečiti hrup, vročino in mraz

Verjetno ste se že kdaj znašli v situaciji, ko ste se spraševali, kaj bi lahko storili, da bo vaš dom poleti prijetno hladen? Ali, nasprotno, kako bi lahko preprečili, da bi mraz pozimi ohladil notranjost doma? Morda ste se tudi že spraševali, kako si pomagati, če želite dobro spati, ne da bi vas motil hrup prometa ali živahne ulice ali soseske. Čeprav težke ali zatemnitvene zavese, ki lahko delujejo tudi izolativno, niso edino čudežno zdravilo za te težave, vam lahko potencialno pomagajo ublažiti nekatere od teh težav.

Potencialne koristi uporabe težkih ali zatemnitvenih izolacijskih zaves

Poleg svoje estetske privlačnosti imajo lahko zavese lastnosti, ki vam in vašemu domu nudijo številne koristi. Različne vrste zaves – še posebej zatemnitvene in težke – imajo lahko naslednje lastnosti: 

  • Zavese za zaščito pred toploto
    Nekatere zavese, na splošno imenovane izolacijske zavese, imajo odsevno podlago, ki je še posebej dobra pri odbijanju sončne svetlobe. Z blokiranjem sončne svetlobe lahko zatemnitvene zavese in druge vrste senčil prav tako pomagajo pri ohranjanju temperature prostora.
  • Izolacija proti mrazu

    Debele zavese iz debele tkanine bodo poskrbele za izolacijo pred mrazom. Na primer, zagrnjene težke zavese lahko preprečijo, da bi hladen zrak iz oken prodrl v preostanek vaše sobe, kar izboljša udobje vaše spalnice, dnevne sobe ali katere koli druge sobe pozimi.

  • Zvočno dušilne ali zvočno izolirane zavese
    Druga prednost težkih in debelih zaves je, da debela tkanina izboljša njihovo sposobnost absorpcije zvoka. Zaradi tega zvok težje prodre skozi zavese, kar pomeni, da bo druga stran zaves tišja. Zavese ne bodo mogle popolnoma blokirati zvoka, zato so bolj zvočne kot popolnoma zvočno izolirane zavese.

Debelejše zavese kot sta ANHOLT in raznolike barvne AUSTRA poskrbijo za več kot le estetsko privlačnost vašega doma; lahko tudi pomagajo preprečiti hrup, prispevajo k toplotni izolaciji, zagotovijo zasebnost ali delujejo kot pregrada prostora v vaši notranji dekoraciji 

Izolacijska zavesa HERDLA 

Zavesa HERDLA je odlična za izolacijo vašega doma. Ima posebno podlago, ki je narejena za izolacijo pred toploto in mrazom. Zaradi svoje debele sestave je tudi zvočno absorbijska, kar pomeni, da zavesa pomaga zmanjšati hrup, toploto in mraz, ki vstopajo v vaš dom.

Ne želite popolne zatemnitve? Izberite zaveso za delno zatemnitev prostora

Ko gre za izolacijske zavese, so možnosti izbire zatemnitve zavese vedno odlična izbira. Če pa ne želite popolnoma preprečiti svetlobe iz svojega doma, so delno zatemnitvene zavese, kot je AMUNGEN, odlična alternativa. Zavesa AMUNGEN je na voljo tudi v različnih barvah, kar vam ponuja več možnosti za iskanje prave zavese za vaš dom.

Siva delno zatemnitvena zavesa

V naši ponudbi najdete raznolike vrste zaves in notranjih senčil. Če niste prepričani, katera zavesa je prava za vas, obiščite lokalno trgovino JYSK in poiščite nasvete našega osebja – vedno smo vam pripravljeni pomagati najti popolno možnost za vaše potrebe in vaš dom.

Poglejte naš vodič o izbiri zaves in rolojev in tudi o tem, kako lahko enostavno skrajšate zavese sami.

Izvedite več

Izpostavljamo posteljnine iz novega asortimana

Izpostavljamo posteljnine iz novega asortimana

Izpostavljamo: serijo pohištva LIMFJORDEN

Izpostavljamo: serijo pohištva LIMFJORDEN

Vodič: nasveti za izbiro med raznolikimi predalniki za vaš dom

Vodič: nasveti za izbiro med raznolikimi predalniki za vaš dom

Nasveti za izbiro ustrezne napihljive blazine in postelje

Nasveti za izbiro ustrezne napihljive blazine in postelje