Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna
Ženska leži v postelji in piše nakupovalni seznam ter božična darila pod drevesom

6 nasvetov za pravočasno načrtovanje božično-novoletnih nakupov

Božič se hitro približuje. Z božičnimi prazniki prihaja veliko prazničnega veselja, za nekatere pa to pomeni tudi veliko stresa in dolg seznam opravkov. V tem blog zapisu smo vam pripravili nekaj preprostih nasvetov, kako dovolj zgodaj načrtovati božično nakupovanje, da bodo vaši božično-novoletni prazniki bolj sproščeni. 

1. Določite proračun za darila in se ga držite

Prvi korak pri načrtovanju vašega božično-novoletnega nakupovanja daril je določitev proračuna. Dobra ideja je, da varčujete za ta namen že med letom, tako da vam ni treba le novembra ali decembra nameniti več dodatnega denarja za darila. Vedno lahko začnete varčevati tako, da vsak mesec prihranite majhen znesek.

Imejte splošno predstavo o tem, koliko denarja boste porabili za vsako osebo, in si to zapišite. Na primer, morda boste porabili več denarja za svojo ožjo družino kot za prijatelja.

2. Naredite seznam in ga vsaj dvakrat preverite

Odločiti se morate, komu boste kupili darila. Nekateri ljudje kupujejo darila samo za ožjo družino. Drugi ljudje kupujejo božična darila za vso družino, prijatelje, sodelavce in še koga. Odločite se, kaj vam (in vašemu proračunu) ustreza. Prav tako je lahko dobra ideja, da se s prijatelji in družino dogovorite, ali kupujete darila drug za drugega.

3. Naredite božični nakupovalni seznam

Odločite se, katero darilo se ujema z vsako osebo na vašem seznamu. Kaj jim je všeč? Posteljnina, knjige, odeja? Imejte približno predstavo o tem, katera darila želite podariti ljudem na vašem seznamu. Poglejte njihov seznam želja, vendar tudi poskusite najti dobre ideje. Mogoče veste, kaj bi si želeli, vendar o tem sami še niso razmišljali. Zapišite ideje na svoj seznam. Seznam hranite v obliki, ki je enostavna za prenašanje, na primer v denarnici ali v telefonu za hiter zapis ideje.

4. Z božičnim nakupovanjem začnite dovolj zgodaj

Nekateri začnejo razmišljati o naslednjih božičnih darilih že dan po božiču. Četudi začnete razmišljati o darilih šele novembra, imate še vedno dovolj časa, da kupite vsa darila brez nepotrebnega stresa. Sledite razprodajam skozi vse leto in če načrtujete nakupovanje božičnih daril v novembru, je Black Friday (črni petek) dober dan za nakup večine daril. Zgodnji nakup pogosto pomeni, da lahko prihranite denar in se izognete plačilu polne cene izdelka.

Preverite ponudbe in sledite akciji Black Friday.

5. Ne čakajte do zadnje minute

Mnogi ljudje nakupujejo v zadnjem trenutku. Namesto tega naredite božični načrt, kot vam predlagamo. Tako se tudi izognete, da bi bili izdelki razprodani in sprejemanju prenagljenih odločitev – in morda prekoračitvi proračuna. Vzemite si čas novembra ali v začetku decembra in pravočasno nakupite darila.

6. Načrtujte prijeten izlet za nakup božičnih daril

Na izletu imejte s seboj seznam daril, tako da boste vedeli, za koga kupiti, in približno idejo, kaj kupiti. Morda niste tip osebe, ki rad nakupuje ali nima časa brskati za božičnimi darili vse leto. Namesto tega si vzemite čas za poseben božični nakupovalni izlet.

 

Mlad par ogleduje izložbo z darili za božič

Prosite prijatelja ali družinskega člana, da se vam pridruži in poskrbi za prijeten dan, privoščite si okusno kosilo in morda nekaj božičnih sladkarij. Odlična ideja je, da to storite kar med tednom, saj se tako izognete gnečam v trgovinah in na ulicah.

Izvedite več

Okrasite dom v spomladanskem vzdušju z novo kolekcijo Nordic Mood

Okrasite dom v spomladanskem vzdušju z novo kolekcijo Nordic Mood

Čudovite dekorativne škatle in košare po izboru naše nabavnice

Čudovite dekorativne škatle in košare po izboru naše nabavnice

Favoriti med dekoracijami

Favoriti med dekoracijami

Dodajte pridih naravne topline vaši jedilni mizi

Dodajte pridih naravne topline vaši jedilni mizi