Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

BREZPLAČNA DOSTAVA na dom za spletne nakupe v vrednosti 400 eur ali več (za dostave od 8-16h) do 31. 3. 24

 

Jedilnica z jedilno mizo in štirimi jedilniškimi stoli

Nasveti za izbiro jedilniških stolov

Pri nakupu novih jedilniških stolov, morate upoštevati več dejstev: višino in širino stola, globino sedenja, dizajn in stil stola, število stolov, ki jih potrebujete, udobje sedenja ter vzdrževanje stola. 

V spodnjem blog zapisu vam bomo podali nekaj koristnih nasvetov in napotkov, da boste pravilno izbrali nove stole za vašo jedilnico.

Imate veliko ali manjšo jedilnico?

 Manjši prostori zahtevajo manjše pohištvo. Bodite pozorni na širino jedilniških stolov, ki so vam všeč. Širina stolov se običajno giblje od približno 45 do 55 cm - kar je velika razlika in jo je vredno upoštevati, če imate malo prostora za jedilno mizo in jedilniške stole. Zakaj ne bi prihranili nekaj prostora z jedilniško klopjo, saj lahko na njej sedi več ljudi na manjšem prostoru? Med jedilniškimi stoli morate imeti približno 15 cm prostora, da se lahko vsi udobno usedejo, kar pa ni potrebno, če se odločite za jedilniško klop.

 

Pri veliki jedilnici morate prav tako paziti, da boste pravilno izbrali ustrezne jedilniške stole, ki se ne bodo izgubili v velikem prostoru. Izberite večje jedilniške stole z nasloni za roke, višje ali širše jedilniške stole ali stole z večjo globino sedežnega dela. Večji stoli bodo zapolnili prostorno jedilnico.

Udobni jedilniški stoli za dolgo sedenje 


Uživate v dolgih večerjah s prijatelji ali družino? V tem primeru je zelo pomembno, da so jedilniški stoli udobni. Izberite torej stole, na katerih se lahko udobno naslonite in dolgo v noč uživate v dolgih klepetih. Poiščite nekaj jedilniških stolov z dobrim naslonom za hrbet, udobnim sedežem in mehkim oblazinjenjem. Jedilniški stoli z malo dodatne širine in globine vam omogočajo tudi, da jim dodate okrasne blazine ali odejo za dodatno podporo ali le kot dekoracijo.

Poglejte si tudi vse jedilniške mize tu

Imate otroke?


Če so v vaši družini mlajši otroci, verjetno želite imeti jedilniške stole, ki jih je enostavno očistiti. Izberite stole iz lesa ali usnja, ki jih je enostavno obrisati z vlažno krpo. Če je sedežni del stola pretrd za sedenje, si priskrbite nekaj sedežnih blazin. Sedežne blazine je preprosto odstraniti, po možnosti celo oprati ali osvežiti z novo prevleko.

Stoli iz tkanine ali usnja?


Material, iz katerega so narejeni jedilniški stoli, je pomemben za dizajn in videz, ki ga želite ustvariti v vaši jedilnici, pa tudi za udobje. Klasična izbira materiala je med tkanino in (umetnim) usnjem. Jedilniški stoli KLARUP imajo pritrjeno blazino iz umetnega usnja, zaradi česar so izjemno udobni in enostavni za čiščenje. Podobno kot KLARUP imajo tudi jedilniški stoli KASTRUP pritrjeno blazino iz tkanine, ki jo je nekoliko težje očistiti. Kljub temu dejstvu jih imajo nekateri raje, saj je tkanina toplejša na dotik kot umetno usnje.


Nenazadnje upoštevajte tudi koliko oseb bo stole uporabljalo vsak dan. Če so osebe nižje ali višje od povprečja, preverite, ali udobno sedijo na stolih, ali bi potrebovali stol z drugo višino sedeža. Višina sedeža se običajno giblje med približno 45-50 cm, med mizo in sedežem pa mora biti razdalja približno 25-30 cm, da boste imeli dovolj prostora za vaše noge.

Izpostavljamo: serija jedilniških stolov JONSTRUP

Serijo pohištva JONSTRUP sestavljajo različni modeli jedilniških stolov, barskih stolov ter celo pisarniški stol. Poglejte in izberite ustreznega za svojo jedilnico.

Uredite si barski kotiček

Barski kotiček si lahko uredite, če doma le redko jeste ali imate manjše stanovanje ali celo le garsonjero. Seveda pa si lahko omislite barsko mizo in stole v vsaki jedilnici, če le imate prostor. Posebej lahko kupite tudi barsko mizo ali le barske stole. 

Izvedite več

Dodajte pridih naravne topline vaši jedilni mizi

Dodajte pridih naravne topline vaši jedilni mizi

Vodič: Kako izbrati pravo velikost jedilniške mize

Vodič: Kako izbrati pravo velikost jedilniške mize

Najljubši kuhinjski dodatki po izboru naše nabavnice

Najljubši kuhinjski dodatki po izboru naše nabavnice

9 nasvetov za varčevanje z energijo v vsakdanjem življenju

9 nasvetov za varčevanje z energijo v vsakdanjem življenju