Poglejte široko ponudbo jedilnih miz za vašo jedilnico

Jedilna miza je osrednji kos pohištva v jedilnici. Za jedilniško mizo se družinski člani pogovorijo o tem, kaj so delali čez dan, jedo, delajo domače naloge, berejo časopis ali kramljajo ob skodelici kave. Zato je zelo pomembno, da imamo jedilniško mizo, pri kateri lahko udobno sedimo. Hkrati morajo jedilne mize ustrezati našemu slogu prostora. V JYSK-u boste našli veliko izbiro jedilniških miz, vključno z modeli iz hrastovega, bukovega in jesenovega lesa ter tudi v kombinaciji kovine, jekla in stekla. Za več naših jedilnih miz lahko ločeno kupite tudi podaljške. Podaljški za jedilno mizo so preprosta in praktična rešitev, kadar imate goste in potrebujete dodaten prostor ob mizi za več oseb. V ponudbi so tudi raztegljive jedilne mize z rešitvami za manjše jedilnice. Ponujamo vam tudi različne oblike jedilnih miz, npr. ovalne, okrogle, kvadratne in pravokotne.

Nasveti za izbiro jedilne mize

Živimo vse bolj živahno življenje, zaradi česar je kakovostno preživljanje časa za jedilno mizo za mnoge izmed nas pomemben del dneva. Ker je jedilna miza osrednje središče za prehranjevanje, je tudi odličen kraj za druženje. V JYSK-u lahko izberete celoten jedilni komplet z mizo in stoli ali pa stole in mizo kombinirate, da dobite želeni videz. Ker veliko časa preživimo za jedilno mizo, mora ustrezati več potrebam in željam ne glede na to, ali imate majhno ali veliko družino. Preverite naše nasvete, kaj vse vpliva na izbiro jedilne mize.

Velikost in oblika jedilne mize

Potrebujete veliko ali majhno jedilno mizo? Okroglo ali pravokotno jedilno mizo? To sta prvi vprašanji za začetek. Pomembno je, da jedilniška miza ustreza velikosti družine in jedilnice. Če imate manjšo jedilnico, so na voljo manjše pravokotne ali kvadratne jedilne mize ter okrogle mize. Če radi večkrat povabite goste na večerjo, lahko razmislite o pravokotni jedilni mizi s podaljški. Okrogla jedilna miza se ujema tako z majhnimi in kot velikimi prostori ter daje dobro dinamiko v prostoru z mehkimi robovi. Prednost je tudi v tem, da ljudje ob okrogli jedilni mizi sedijo bližje drug drugemu. Na voljo so tudi ovalne jedilne mize, za ljubitelje bolj mehkih linij v domu.

Material in barva jedilne mize

Vsi materiali ne prenesejo enake obrabe, zato je potrebno razmisliti o pravi izbiri materiala tudi za jedilno mizo: masiven les, furnir, umetni materiali ali steklo. Skupno pri teh materialih je, da jih je enostavno očistiti z vlažno krpo. Steklena jedilna miza je lahko občutljiva na praske, sicer pa je trpežna. Les je eden izmed bolj občutljivih materialov. Jedilna miza iz masivnega hrastovega lesa zahteva redno nego z oljem. Vprašati se morate tudi, ali naj bo jedilniška miza v svetlih ali temnih tonih? Če izberete leseno jedilniško mizo, jo lahko dopolnite s stilskim in belimi dekoracijami. Pri nas boste našli tudi širok izbor črnih, belih in rjavih jedilniških miz iz furnirja ali s stekleno ploščo.

Različni stili jedilnih miz

Klasičen stil: Klasične jedilniške mize so običajno iz masivnega lesa z okroglimi ali pravokotnimi oblikami. Imajo tradicionalen videz in se dobro podajo k bolj klasični notranji opremi.

Moderen stil: Jedilniške mize v modernem stilu so preproste, s čistimi linijami in iz različnih materialov, kot so steklo, kovina in les v moderni obdelavi.

Rustikalni stil: Jedilne mize v tem slogu imajo pogosto videz obrabljenega lesa. Poudarjajo naravno lepoto lesa in ustvarjajo topel, prijeten ambient.

Minimalističen stil: Jedilne mize so preproste, brez odvečnih okraskov, z osredotočenostjo na funkcionalnost in čiste linije.