Poglejte jedilniške stole za večje in manjše jedilnice

Jedilniški stoli za jedilnico so na voljo v več stilih, materialih in velikostih. Najpomembnejše pa je, da imamo vedno odlično ponudbo jedilniških stolov za vas. Dizajn jedilniških stolov je raznolik, od klasičnih so modernih stolov, nekateri so tudi skandinavskega dizajna. Prav tako so jedilniški stoli iz različnih materialov: leseni v raznih barvnih variantah, kovinski stoli s podloženim sedalnim delom, oblazinjeni z dodatki lesa ali kovinskim delom itd. Vsem jedilniškim stolom je enotno to, da so udobni in kakovostni. Zaradi odličnega izbora asortimana vsega jedilniškega pohištva se lahko lepo kombinirajo z raznimi serijami jedilnih miz, omaricami, vitrinami za jedilnico. Poglejte naše nasvete, kako pravilno izbrati jedilniške stole. Poglejte ponudbo sedežnih blazin.

64 izdelki
  64 izdelki

  Nasveti za izbiro jedilniških stolov

  Pri nakupu novih jedilniških stolov morate upoštevati več dejstev: višino in širino stola, globino sedenja, dizajn in stil stola, število stolov, ki jih potrebujete, udobnost sedenja ter vzdrževanje stola. Jedilniški stoli so dokaj ugodna rešitev za osvežitev jedilnice. Izberite jedilniške stole v stilu, ki vam je všeč in v materialu, ki vam je ljub. Na voljo so stoli iz sledečih materialov:

  • Tkanina
  • Velur, žamet
  • Les
  • Umetno usnje
  • Kovina
  • Plastika
  • Furnir

  Ergonomsko oblikovani jedilniški stoli zagotavljajo udobno sedenje med obrokom, kar omogoča, da se gostje osredotočijo na uživanje hrane in druženje. Jedilniški stoli so na voljo v beli, črni, rjavi, sivi, bež, oranžni, modri, zeleni in roza barvi in v njihovih kombinacijah. 

  Udobni jedilniški stoli za prijetna druženja

  Jedilniški stoli morajo biti udobni. Vsakdo sicer individualno oceni udobnost stolov. Kar pa lahko upoštevate pri nakupu stolov, je dejstvo, ali naj bodo na vaših jedilniških stolih nasloni za roke. Na stolih z nasloni z roke lahko bolj sproščeno sedite. Zavedati pa se morate, da jedilniški stoli z nasloni za roke zahtevajo malo več prostora okoli mize. Odločilni dejavnik je lahko tudi sama zasnova naslonjala stola - kar se razlikuje tudi od osebe do osebe, odvisno od višine in starosti ter od vaših potreb. Zato razmislite tudi o izbiri jedilniškega stola z visokim hrbtnim naslonom. Več nasvetov preberite TU.

  Dodatna vrednost jedilniških stolov

  Estetska vrednost: Stoli dodajo vizualno estetsko vrednost jedilnici. Različni slogi, barve in materiali stolov lahko dopolnijo notranjo opremo ter ustvarijo prijetno atmosfero.

  Druženje in komunikacija: Postavitev stolov omogoča lažjo komunikacijo med gosti med obrokom. Gostje se lahko pogovarjajo med sabo brez ovir, kar spodbuja druženje. Še posebej je to prijetno za okroglo ali ovalno jedilno mizo.

  Prilagodljivost: Jedilniški stoli so prilagodljivi različnim potrebam. Lahko jih premikamo, dodajamo ali odstranjujemo glede na število udeležencev obroka. Poiščite izbor zložljivih stolov.

  Večnamenska uporaba: Poleg obrokov se jedilniški stoli včasih uporabljajo tudi za druge dejavnosti, kot so družabne igre, domače delo ali učenje. Jedilniške stole lahko uporabite tudi kot pisarniški stol, nočno omarico v spalnici ali kot odlagalno polico v kotu dnevne sobe ali predsobe.