Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

Prihranite 20-50% na izdelke, ki so na voljo le v spletni trgovini do 26. 9. 21

Klik do akcij
Zavesi ANTEN in TOMMA

Trendi za leto 2019: ideje za dekoriranje zaves

Datum:

Kategorija: Dnevna soba

Tags: zavese, inspiracija, moderen stil

Verjetno poznate občutek, ko listate magazine in revije, ki pišejo o čudovitih ureditvah doma, pa imate problem, kako ustvariti enak izgled v vašem domu? Mogoče pa ste spregledali eno rešitev, ki lahko naredi vaš dom prostornejši, bolj luksuzen in stilski: zavese!

Zavese lahko povežejo sobo in pomagajo ustvariti posebno atmosfero - če želite ustvariti hotelski luksuz ali le pridobiti romantičen občutek v prostoru. Zavese so lahko tako uporabne s funkcionalnega vidika, lahko so le dekorativne, ali oboje skupaj. Uporabite jih tako, da izrazite vaš osebni stil. 


Težke tekstilne in dolge zavese

V preteklih sezonah so bile moderne zavese bolj diskretne in minimalistične. Bile so le v prostoru, ampak niso imele nobenega vidnega mesta v njegovem dizajnu. Najnovejši trend, ko gre za sodobne zavese, pa jih postavlja v viden del vašega dekoriranja prostora.


V tej sezoni so težke zavese v tekstilu, kot je velur, zelo trendovske. Težka zavesa, kot je naša RUSKEN zavesa v modri barvi, doda občutek prostornine v prostor in ustvarja udobno ter bogato vzdušje.

 


Težke in prostorsko velike zavese ustvarijo boljšo akustiko v vašem domu, saj zmanjšujejo zvok. 

Luksuzno hotelsko vzdušje v vašem domu

Priljubljen trend te sezone je ustvariti atmosfero v domu, ki je podobna hotelski. To lahko dosežete s plastenjem več različnih zaves. Kombinacija težkih, dolgih zaves in zaves, iz lažjih materialov, naredi luksuzen in stilski videz prostora.

ALDRA curtain

Malo predolge, na tleh ležeče, zavese naredijo avtentični hotelski videz. H kombinaciji dveh zaves pa lahko dodate še tretjo, t.j. notranje roloje. Na primer lahko kombinirate zaveso ANTEN v sivi barvi in rolo BOLGA v beli barvi. 


Naš najboljši nasvet za vas: Če želite imeti dolge in težke zavese, pa se bojite, da bo vaša soba pretemna, uporabite veliko širšo karniso za zavese od širine okna. 

Na ta način boste z zaveso lahko prekrili več stene kot okna, hkrati pa mu ne boste odvzeli svetlobe. 

Lahkoten in zračen videz je še vedno trendovski

Če težke ne sodijo v vaš stil, pa so mogoče primernejše za vas lahke zavese. Zavese iz nežnejših materialov so še vedno moderne. Tanjši material je primernejši za zavese v dnevni sobi, saj kljub zasebnosti v prostoru ne zastrejo svetlobe. 


Zračne in lahke zavese so primernejše za vse prostore doma. Če izberete takšne zavese za spalnico, jih lahko dopolnite z roloji za zatemnitev, ki bodo bolje zatemnili prostor za spanje. S tem si boste zagotovili mirnejši nočni spanec.  

Potrebujete več prostora?

Zavese lahko uporabite tudi za druge namene, ne le za zastiranje svetlobe v prostoru. Moderne zavese lahko pomagajo urediti prostor v posebnem stilu in vzdušju, obenem lahko prostor povečajo. In seveda jih lahko obesite ne le na okno, pač pa lahko tudi kam drugam.

Uporabite zavese za razdelitev večjega prostora in tako ustvarite začasno rešitev posebnega kotička doma.

BOLMEN curtain

Uporaba zaves namesto predelnih sten za delitev sobe je ena izmed začasnih in poceni rešitev namesto postavitve stene. Ta rešitev pa naredi prostor bolj odprt in udobnejši.