Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

Do 31. 10. 23 brezplačna dostava na dom za spletne nakupe nad 300 eur (velja za dostave od 8-16h)!

 

 

 

 

Zložljiv vrtni stol, nakladljiv vrtni stol, nastavljiv vrtni stol in vrtni stol na sončni terasi

Kako izbrati nove vrtne stole

Različni vrtni stoli imajo različne lastnosti: nekatere so nakladljivi in jih lahko naložite enega na drugega, druge pa lahko zložite skupaj. Nekateri imajo naslon za roke, drugi visoko hrbtno naslonjalo. Torej, kakšnega bi radi izbrali? V tej blog objavi vas vodimo do prave odločitve.

Imate manjši balkon ali večjo teraso?

Majhen balkon ali terasa zahtevata manjše pohištvo. Večina vrtnih stolov ima širino od približno 40 do 70 cm. Če imate manjši balkon ali teraso, se odločite za ožje vrtne stole. Za sedenje lahko uporabite tudi vrtno klop. Glede udobnega sedenja velja pravilo, da mora biti razmik med vrtnimi stoli približno 15 cm, vendar to ne velja za vrtno klop. Uporabite lahko tudi priročen lesen vrtni zaboj, ki lahko služi tudi kot klop.

 

 

V primeru, da imate velik balkon ali teraso, lahko seveda izberete tudi širše vrtne stole z nasloni za roke ali modele, ki zavzamejo večji prostor.

 


Visok ali nizek naslon vrtnega stola? 

Radi uživate v poletnih večerjah v družbi s prijatelji ali družino? V tem primeru je zelo pomembno, da so vrtni stoli udobni. Visoko naslonjalo vrtnega stola zagotavlja popolno podporo hrbtu in vas in vaše goste lahko zaščiti tudi pred prepihom v hladnejšem večeru.

 

 

Pri izbiri vrtnega stola upoštevajte tudi, kakšen material imate raje. Več o prednostih in slabostih različnih materialov preberite v našem vodiču Kako izbrati vrtno pohištvo.

Vrtni stoli s krajšim hrbtnim naslonom imajo bolj eleganten izraz in njihova prednost je, da jih je lažje premikati.

 

 

Nakladljiv vrtni stol ali nastavljiv vrtni stol?

Vprašati se morate tudi, kje boste shranili vrtne stole, ko ne bodo v uporabi. Imate vrtno lopo ali nadstrešek na terasi, kjer jih lahko zaščitite pred dežjem? V tem primeru so nakladljivi vrtni stoli idealni, saj zloženi eden v drugega ne zavzamejo preveč prostora.

  

 

Tudi vrtni nastavljivi stoli prihranijo prostor, ker v enem modelu vrtnega stola dobite kar dva. Nastavljiv vrtni stol lahko v pokončnem položaju uporabite kot jedilniški vrtni stol, v ležeč položaj pa ga namestite, ko se želite sprostiti. Naslonjeni na vrtno mizo ali steno zavzamejo le malo prostora in jih je enostavno zložiti, ko ste pripravljeni, da jih ponovno uporabite.

 

Zaščitite svoje vrtne stole in mize z zaščitno prevleko 

Če vrtne stole puščate na prostem, jih je potrebno zaščititi s prevleko. To bo povečalo njihovo trajnost in zmanjšalo čas, ki ga potrebujete za čiščenje in vzdrževanje. Privarčuje pa vam tudi čas, ki ga porabite za zlaganje vrtnih zložljivih stolov.

 


Ne pozabite na vrtne blazine

Nenazadnje poskrbite, da bo sedenje na novih vrtnih stolih udobno. Vrtne blazine, ki se prilegajo vrtnim stolom, zagotavljajo udobno sedenje. Priskrbite si tudi kakšno toplo odejo in tako boste dobro pripravljeni na dolge in prijetne poletne večere. Vrtne blazine so na voljo za vse tipe vrtnih stolov.

Izvedite več

Modularna vrtna garnitura z več možnostmi postavitve

Uživajte v poletnih večerih z vrtnim kuriščem

Ideje za premišljeno osvetlitev vrta

Nadgradite svoj zunanji prostor s paviljonom