Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna
Viseča mreža in viseč stol jajček na terasi in vrtu

Viseči stol ali viseča mreža? Nasveti za pravilno odločitev

Viseča mreža je lepa in udobna zunanja alternativa običajnim stolom na prostem, kot so vrtni stoli, vrtne klopi in vrtne lounge garniture. Za še večje udobje dodajte vrtnemu pohištvu vrtne in okrasne blazine ter odeje ter se usedite in uživajte ob hladnem kozarcu limonade in vaši najljubši knjigi ali podcastu. Kmalu bo vaša viseča mreža ali viseči stol postal priljubljen kos vrtnega pohištva v poletni sezoni. 

Vendar pa obstaja veliko različnih vrst visečih mrež, visečih stolov in drugih podobnih udobnih možnosti za sedenje, tako da katero izbrati? Naj vam predstavimo našo izbiro.

Klasična viseča mreža je čisti užitek

Če imate vrt z velikimi in močnimi drevesi, ki so blizu eno drugemu, potem je viseča mreža BERGFINK odlična izbira za vas. Ta vrsta klasične viseče mreže je prestala preizkus časa.

Namestitev viseče mreže

Če nameravate sami uporabljati visečo mrežo, vam svetujemo, da jo postavite v miren kotiček vrta, kjer lahko uživate v mirnem popoldnevu na soncu ali v senci. Če so vaši otroci glavni uporabniki viseče mreže, jo postavite na mesto vrta, kjer jih boste lahko imeli na očeh.

Za obešanje viseče mreže uporabite te nasvete:

Razdalja: Idealna razdalja med točkami obešanja (drevesi ali stebri) je 4-4,5 metra.


Točke obešanja: Visečo mrežo lahko obesite med dvema drevesoma, dvema stebroma ali kombinacijo obeh - med drevesom in stebrom. Prepričajte se, da so drevesa močna in zdrava ter lahko prenesejo vašo težo. Pazite tudi, da ne poškodujete dreves. Zato uporabite trakove, ki ne poškodujejo lubja.


Višina: ko ni nikogar v viseči mreži, naj bo spodnji del viseče mreže med vašimi koleni in kolki. Ko se uležete v visečo mrežo, se bo le-ta spustila še 10-20 cm proti tlom.


Viseča mreža naj bo dovolj nizka, da lahko iz nje izstopite, ne da bi izgubili ravnotežje. Hkrati naj bo dovolj visoka, da se s hrbtom ne dotikate tal, ko ležite v viseči mreži.

Uživanje na prostem z visečim stolom

Če nimate vrta z drevesi ali druge možnosti obešanja mreže, vam ni treba obupati. Viseči stol s stojalom oz. viseči jajček se odlično prilega tako manjšim kot tudi večjim terasam.

Ena od prednosti visečega stola s stojalom je ta, da vam ni treba vrtati nobenih lukenj za obešanje. Dodal bo zabaven element vaši terasi in vam pomagal, da se boste spočili.

Z visečim stolom GJERN se lahko udobno namestite in sprostite ob poslušanju vaše najljubše glasbe, najljubšega podcasta ali med branjem vaše najljubše knjige. Viseči stol GJERN je na voljo v dveh barvah – črni in naravni – in glede na vaše želje ter videz obstoječega vrtnega pohištva in dekoracij v vašem zunanjem prostoru lahko izberete svetlo, naravno vzdušje z visečim stolom naravne barve, ali minimalistično, brezčasno klasiko v črni barvi. 

Ko boste imeli prvo izkušnjo z visečim stolom, boste težko vstali in ga ponovno zapustili. Viseči stol GUNGERNE je na voljo v elegantni sivi barvi in ​​brezhibno dopolnjuje vaše ostalo vrtno pohištvo. Če želite še povečati udobje, dodajte dodatno vrtno ali okrasno blazino in poskrbite za mehko odejo.

Prepričajte se, da imate dovolj prostora za viseči stol. Nekateri so precej visoki, zato preverite, da imate zanj prostor z ustrezno višino. Tako viseči stol GJERN kot viseči stol GUNGERNE sta visoka malo več kot 180 cm, kar je lahko nekoliko zahtevno, če ju sestavljate v majhnem prostoru.

Tudi če je vaš zunanji prostor malo bolj omejen, se ne smete odpovedati popoldanskim uživanjem v nežnem guganju. Vrtni stol gugalnik, kot je DANNEMARE, vam lahko da malo gibanja ter hkrati občutek stabilnosti in nadzora. Vrtni gugalnik DANNEMARE ima tako sedežno blazino kot hrbtno blazino, obe z zelo trpežno prevleko, da vam bo udobno.

Če vam je všeč stabilnejše sedenje in uživate v res udobnem sedenju v zavetju, se udobno namestite v velikem vrtnem lounge stolu. Vrtni lounge stol HALVREBENE ima celo manjšo pleteno strehico za ustvarjanje dodatnega intimnega občutka. Ima tudi luksuzne blazine s trpežno in strukturno tkano prevleko za še večje udobje.

Vrtna gugalnica je odlična za dva

Medtem ko so viseče mreže, viseči stoli ali vrtni gugalniki namenjeni predvsem za eno osebo, je viseča vrtna gugalnica na stojalu prava za vas, če imate radi družbo na vrtu ali terasi.

Za uživanje v čudovitih skupnih trenutkih je vrtna gugalnica JUELSMINDE popolna kombinacija. Eden od njenih praktičnih detajlov je baldahin, ki vam pomaga ostati v senci in tako preprečite prepogosto premikanje viseče vrtne gugalnice. Vrtna gugalnica JUELSMINDE je večja v primerjavi z večino drugih visečih mrež in visečih stolov. Zaradi tega bo resnično čudovit osrednji del vašega zunanjega prostora in odličen za zabavo gostov. Okrasite zunanji prostor z lanternami in lučkami, da ustvarite neverjetno vzdušje, ter uporabite blazine in odeje, da dvignete raven udobja uživanja na gugalnici.  

Velika vrtna gugalnica na vrtu

Izvedite več

Vodič pri izbiri paviljona

Vodič pri izbiri paviljona

Vodič: izberite ustrezen vrtni zaboj za blazine

Vodič: izberite ustrezen vrtni zaboj za blazine

Vodič: Poiščite ustrezen senčnik za teraso ali balkon

Vodič: Poiščite ustrezen senčnik za teraso ali balkon

Kako izbrati popolno vrtno lounge garnituro

Kako izbrati popolno vrtno lounge garnituro