Poglejte naše čudovite viseče mreže, viseče stole in gugalnico

Viseči stol, gugalnica ali viseča mreža so idealni za prijetno preživljanje časa na prostem, tako na vrtu ali balkonu. Viseči stol iz mreže se lahko obesi tudi v stanovanju in lahko uživate na njem vse leto. Viseči stol lahko prav tako uporabljate tako na terasah, dvoriščih, vrtovih ali balkonih. Preberite nasvete o tem, zakaj je dobro poleti zaspati pod milim nebom. Viseča stola na velikih stojalih sta na voljo v bež in črni barvi, ter sta med priljubljenimi vrtnimi stoli. Uživajte v svojih vrtnih kotičkih, na terasah in balkonih na svežem zraku na naših odličnih vrtnih visečih stolih, mrežah in gugalnicah. Poglejte naše nasvete, kaj izbrati: viseči stol ali mrežo? Vrtna gugalnica je iz jekla in umetnega ratana in ima kakovostno vrtno blazino. Vrtna gugalnica ima baldahin in je primerna za sedenje treh oseb. 

Različne vrste visečih vrtnih stolov in gugalnic

 • Viseča mreža
  Klasična viseča mreža se prilega vašemu telesu in prispeva k učinkoviti sprostitvi. Viseča mreža je najbolj primerna za samo 1 osebo in lahko prenese največjo obremenitev do 110 kg. Uporablja se lahko tako v zaprtih prostorih kot na prostem. Če uporabljate visečo mrežo na vrtu, je lahko koristno, da jo ponoči v primeru dežja in rose prinesete noter, da se ne zmoči. S tem podaljšate njeno življenjsko dobo, hkrati pa preprečite umazanijo, razbarvanje in plesen. Na voljo je tudi viseči pleteni stol.
 • Viseči stol jajček na stojalu
  Viseči stol jajček je sodobna različica viseče mreže, kjer sprostitev poteka v bolj stabilnem in sedečem položaju. Enako velja za viseči pleteni stol iz vrvi. Tako kot visečo mrežo lahko tudi viseče stole uporabljate v zaprtih prostorih in na prostem. Mrežasti viseči stol je praktičen za sestavo, saj ne potrebuje dveh dreves z ustreznim razmakom. Lahko ga na primer obesimo direktno na drevo, na kljuko pod napuščem, na balkonu in terasi ali v tramu v zaprtih prostorih.
 • Viseča vrtna gugalnica za več oseb
  Gugalnica za več oseb je podobna visečemu stolu, le da je viseča vrtna gugalnica bolj stabilna in lahko na njej sedijo do 3 osebe. Vrtne gugalnice ni potrebno obesiti, saj stoji na lastnem stojalu, tako da jo lahko po potrebi premikamo po vrtu. Vrtni gugalnici je priložena trpežna poliestrska blazina, ki zagotavlja dobro udobje. 

Za kar najboljše udobje lahko svoje viseče vrtno pohištvo, visečo mrežo, viseče stole in gugalnico, opremite z vrtnimi blazinami, okrasnimi blazinami in odejami.

Svetovanje pri nakupu visečih stolov, mrež in gugalnice

 • Za koliko ljudi naj bo viseči stol, mreža ali gugalnica?
 • Ali jih bodo uporabljali otroci ali odrasli?
 • Kakšna naj bo največja obremenitev?
   

Pomembno je zagotoviti, da so vaša vrtna gugalnica, viseča mreža ali viseči stol trdno nameščeni. Ne pozabite jih pritrditi na primer s karabini in trpežnimi trakovi ali vrvmi.