Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

Dnevi spanja s popusti do 60%
Trenutno so možne zamude pri dostavi spletnih naročil. Odlična ponudba za vaše podjetje

Verige lučk na drevesu in leseni lanterni s svečami

Poglejte nekaj lepih idej za osvetlitev terase, balkona in vrta

Vrtna razsvetljava lahko podaljša vaše poletne večere na terasi ali balkonu, ko so zunaj še prijetne temperature. Preberite blog zapis, saj smo vam pripravili ideje za zunanjo razsvetljavo in nasvete, kaj je treba pri tem upoštevati. 

Zakaj potrebujete zunanjo razsvetljavo na terasi, vrtu ali balkonu?

Začnite z izbiro zunanje razsvetljave tako, da se odločite, katere površine vrta oz. zunanjega kotička želite osvetliti, in razmislite, zakaj. Morda bi želeli svojemu najljubšemu drevesu dodati verigo lučk ali visečo lanterno za prijetnejše vzdušje. Ali pa morda iščete nekaj bolj praktičnega, da bi lahko osvetlili potke na vrtu. 

Katero vrsto zunanje razsvetljave izbrati?

Okrasne svetilke in lučke bodo dodale toplo vzdušje in so kot nalašč tako za balkone kot za večje terase. Če nameravate poletne večere uživati s kartanjem, okusnimi prigrizki, hladnimi napitki – ali kombinacijo vseh treh –, potem vam bo morda uspelo s kombinacijo okrasnih prenosnih svetilk, lantern, verig luči in solarnih svetilk.  

Vrtne lanterne s prijetno svetlobo

Vrtne lanterne so priljubljen vrtni dodatek, saj ustvarijo zelo prijeten ambient in atmosfero na terasah v poletnih večerih. 

Če vam je kateri del vaše terase ali balkona zelo všeč, lahko ta kotiček  poudarite z dekorativnimi svetilkami. Na mizo na primer postavite majhne lanterne kot dekoracijo, ko jeste. Velike lanterne postavite na tla v različnih kotih terase, tako da skupaj poenotijo zunanji kotiček. Združite lanterne v različnih oblikah in velikostih za dodaten učinek. 


Lanterne lahko obesite tudi na veje dreves za očarljivejši pridih. Z visečimi lanternami boste tako lepo dopolnili zunanji kotiček in ustvarili prijetno osvetlitev za vaše poletne večere.

Enostavna in elegantna zunanja osvetlitev s solarnimi svetilkami

Solarne svetilke so tako dekorativne kot energetsko varčne zunanje svetilke. Uporabite jih za ustvarjanje prijetnega vzdušja na vašem balkonu in terasi ali za osvetlitev dovoza in vrta, ko je temno. Pri nakupu svetilke s sončnimi celicami ne rabite skrbeti glede kablov, saj lahko solarne svetilke enostavno premikate po vrtu.     


Solarne svetilke se aktivirajo, ko senzor na vrhu svetilke zazna temo. Solarna svetilka podnevi s sočno energijo polni baterijo, zato se lahko število ur, ko solarna svetilka sveti, razlikuje glede na vreme. 


Manjše solarne svetilke so tudi odlična izbira za ideje za zunanjo razsvetljavo poti na vrtu. Uporabite jih lahko tudi za osvetlitev svoje najljubše rože ali grma. V JYSK-u imamo tudi solarne svetilke, ki jih lahko postavite na teraso ali vrtno mizo.  

Prenosne zunanje svetilke na baterije

Baterijske svetilke so odlične, saj jih lahko enostavno premikate in prenašate na vrtu. Ni vam treba skrbeti za sveče, kable in elektriko ter tako lahko poudarite tudi nova področja vašega vrta. Morda imate v zadnjem delu vrta lep kotiček, kjer lahko postavite dva lounge ležalnika in ga osvetlite z baterijskimi svetilkami. 

Ustvarite čarobnost na vrtu z verigami lučk 

Eden od ključnih namenov vrtne razsvetljave je pomagati poudariti lepoto vašega vrta, pri čemer gre poudarek na ključna področja, kot so bivalni ali jedilni prostori. Verige lučk dodajo takojšen čarobni učinek. Prepletite jih okoli krošnje, jih napeljite vzdolž ograje, da popestrite navadno ozadje, ali jih ogrnite okoli drevesa za dodaten učinek. 

Z verigami lučk dodajte igriv učinek k že obstoječi zunanji osvetlitvi. 

Izvedite več

Kako izbrati popolno vrtno lounge garnituro

Kako izbrati popolno vrtno lounge garnituro

Kako izbrati nove vrtne stole

Kako izbrati nove vrtne stole

Vodič: kako izbrati čudovito in praktično vrtno mizo

Vodič: kako izbrati čudovito in praktično vrtno mizo

Modularna vrtna lounge garnitura z več možnostmi postavitve

Modularna vrtna lounge garnitura z več možnostmi postavitve