Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna
Modularna vrtna garnitura na veliki terasi

Modularna vrtna lounge garnitura z več možnostmi postavitve

Z modularnim vrtnim pohištvom lahko sestavite točno tisto lounge vrtno garnituro, ki je idealna za vašo teraso ali balkon. Sestavite lahko kotno lounge vrtno garnituro, module postavite kot dva ležalnika ali katerokoli postavitev, ki vam ustreza.

V tem vodiču si lahko preberete več o možnostih postavitve, vseh prednostih modularne vrtne lounge garniture in dobite ideje za ureditev vašega balkona ali terase.

Številne kombinacije postavitev

Modularna vrtna lounge garnitura je običajno sestavljena iz kotnih modulov, srednjih modulov, končnih modulov in taburejev/mizic. Z uporabo teh lahko zgradite različne možnosti za sedenje:

 • vrtne lounge garniture v obliki črke U
 • kotne vrtne lounge lounge garniture/garniture v obliki črke L
 • vrtne lounge garniture z ležalnikom
 • vrtne lounge garniture
 • lounge stoli/ležalniki
 • tabureji

Načrtovanje ureditve vašega vrta

Preden se prepustite neskončnim možnostim postavitev modularnega vrtnega lounge pohištva, vam predlagamo, da naredite načrt, pri čemer upoštevate predvsem, koliko prostora imate na voljo. Začnite z merjenjem terase ali balkona in se prepričajte, da je dovolj prostora za konfiguracijo vrtnega pohištva, o katerem sanjate. Upoštevajte tudi te vidike:

1. Pustite prosto pot na terasi

Ko načrtujete teraso ali balkon, razmislite o razpoložljivem prostoru na vaši terasi ali balkonu in si predstavljajte pot od vrat do vrtne lounge garniture, jedilnega kota na terasi, trate ali gredice. Načrtujte te poti in jih upoštevajte, ko se odločate, kako konfigurirati in kam postaviti modularni lounge set. Vaša pot na terasi naj bodo široka približno 1 meter.

2. Pustite si dovolj prostora

Načeloma in če je le mogoče, se odločite za postavitev, pri kateri vaši vrtni lounge garnituri zagotovite 30 cm prostora za dihanje, da ustvarite iluzijo velike in zračne terase ali balkona. Prizadevajte si za to, ne glede na to, katero od naslednjih postavitev si želite.

3. Koliko sedežev potrebujete?

Ali potrebujete sedeže za celotno razširjeno družino ali je lounge prostor namenjen predvsem vam in vašemu partnerju? Različne postavitve ustrezajo različnim velikostim skupin in zunanjim prostorom:

Vrtna lounge garnitura v obliki črke U na terasi zahteva precej prostora. Če ga imate dovolj, je lahko vrtna lounge garnitura v obliki črke U odlična izbira. Čudovita lounge mizica bo predstavljala središče postavitve, na njej pa boste zagotovo imeli prostor za množico gostov, kjer se boste lahko družili in vodili zanimive pogovore ob kavi ali hladnih pijačah.

Da sestavite vrtno lounge garnituro v obliki črke U, potrebujete dva kotna modula, sredinska modula in dva končna modula.

Kotna vrtna lounge garnitura/garnitura v obliki črke L ima veliko enakih lastnosti kot vrtna lounge garnitura v obliki črke U. Običajno zavzame manj prostora in je lahko bolj primerna za eno ali dve osebi, ki se želita sprostiti z dvignjenimi nogami. Kljub temu je idealena za druženje s prijatelji in družino za lounge mizo za hladno osvežitev.

Za sestavo kotne vrtne lounge garniture potrebujete en kotni modul, sredinska modula in dva končna modula.

Vrtna lounge garnitura z ležalnikom je zelo podobna kotni vrtni lounge garnituri, le da je odprta, kar ustvarja idealno kombinacijo med kavčem in ležalnikom, kjer se lahko sprostite.

Za postavitev vrtne lounge garniture z ležalnikom potrebujete en končni modul, srednje module in lounge tabure.

Vrtna lounge garnitura, po možnosti dopolnjena z nekaj lounge stoli ali taburejem/mizico, je lahko dobra rešitev za manjši prostor in vam omogoča bolj prilagodljivo ureditev vrta: sami določite, v katero smer boste občasno postavili sedežno garnituro. Tabure vam omogoča, da dvignete noge in lahko služi tudi kot sedež (vendar ne bo prijetno sedeti na njem dlje časa).

Za sestavo vrtne lounge garniture potrebujete dva končna modula in srednji modul.

Razmislite tudi o simetrični postavitvi vrtne lounge garniture z dvema vrtnima zofama, obrnjenima druga proti drugi, ločenima z lounge mizo. Ta postavitev je odlična za pogovore s prijatelji ob kavi. Potrebujete dva kotna modula za eno vrtno zofo.

Rešitev s postavitvijo lounge stolov vam ponuja največjo možno prilagodljivost. Kombinacija štirih lounge stolov okoli lounge mize lahko daje že razkošno vzdušje, enostavno jih je premikati v različnih postavitvah in so idealni za pogovore okoli lounge mize.

Če želite postaviti skupino lounge stolov, potrebujete le srednje module.

Ideje za prilagajanje vašega modularnega vrtnega pohištva

EG je modularna vrtna lounge garnitura s 7 moduli, sestavljena iz štirih srednjih in dveh kotnih/končnih modulov ter lounge mizice. Ponuja različne kombinacije, ki jih lahko prilagodite svojemu zunanjemu prostoru. Postavite si kombinacijo, ki ustreza vaši terasi ali balkonu.

Medtem ko je EG modularna vrtna lounge garnitura kot komplet, je serija vrtnega lounge pohištva RAVNDRUP na voljo kot komplet in tudi kot posamezni deli/moduli, ki vam dajejo možnost, da svoj vrtni lounge komplet prilagodite svojim potrebam.

Vrtna garnitura RAVNDRUP je sestavljena iz treh različnih modulov:

 • srednji modul
 • kotni modul
 • lounge mizica

Modularna vrtna lounge garniture RAVNDRUP ponuja svobodo in fleksibilnost, saj lahko njeno postavitev prilagodite glede na velikost in obliko vaše terase ter vašim željam: kotna lounge garnitura v kombinaciji z dvosedom iz dveh kotnih modulov z lounge mizo, vrtna lounge garnitura v obliki črke U in dve lounge mizici, ali katerakoli druga postavitev, ki ustreza vaši terasi in vašim željam. Vrtno lounge garnituro RAVNDRUP je enostavno prilagoditi vašim potrebam in vam omogoča, da zberete svoje ljube osebe ob družabnih igrah, hladnih pijačah in prijetnem klepetu na terasi.

Za manjše terase ali balkone je idealna modularna vrtna lounge garnitura ABED. Vključuje dva kotna modula, dva tabureja in eno lounge mizico ki jih je mogoče kombinirati v različnih postavitvah. Nekatere možnosti postavitev: so ležalnik za 2 osebi, vrtna garnitura z ležalnikom ali vrtna garnitura z lounge mizico in dvema taburejema. Vse je odvisno od vas.

Prednosti modularnega vrtnega pohištva

 • Prilagodljivost modularnega vrtnega pohištva, ki ga lahko skombinirate po želji
 • Modularno vrtno pohištvo lahko preprosto preuredite, če se vaše potrebe spremenijo ali če potrebujete spremembo na terasi
 • Ena izmed glavnih prednosti modularnega pohištva je optimizacija prostora, saj lahko kar najbolje izkoristite vsak kvadratni meter.
 • Nihče nima tega, kar imate vi – vaše vrtno lounge pohištvo bo verjetno povsem edinstveno, prilegajoče se vaši terasi in vaši estetiki
 • Navadna vrtna garnitura s podaljškom ob strani je lahko obrnjena levo ali desno, pri modularni vrtni lounge garnituri pa vam ni treba izbirati lege

Izvedite več

Vodič pri izbiri paviljona

Vodič pri izbiri paviljona

Vodič: izberite ustrezen vrtni zaboj za blazine

Vodič: izberite ustrezen vrtni zaboj za blazine

Vodič: Poiščite ustrezen senčnik za teraso ali balkon

Vodič: Poiščite ustrezen senčnik za teraso ali balkon

Kako izbrati popolno vrtno lounge garnituro

Kako izbrati popolno vrtno lounge garnituro