Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna
Črna in lesena vrtna miza na terasi s štirimi vrtnimi stoli na terasi

Vodič: kako izbrati čudovito in praktično vrtno mizo

V središču številnih zunanjih prostorov, od vrtov do teras in balkonov v naših domovih, je vrtna miza – kraj, kjer se zberemo z najdražjimi, da uživamo v obrokih, osvežilnih pijačah in družbi drug drugega sredi narave in na prostem. Ne glede na to, ali radi gostite živahna družinska srečanja, intimne večerje ali se preprosto sprostite ob svoji najljubši jutranji kavi, je vrtna miza osrednji del, ki resnično postavlja temelje za vaše uživanje na prostem.

Nakup ne le nove vrtne mize, ampak popolne vrtne mize za vaše potrebe in potrebe vaše družine, je lahko težko izvedljiv. S številnimi možnostmi, med katerimi lahko izbirate, se lahko zdi proces skozi postopek odločanja izjemno težak. Vendar ne bojte se – v tem vodiču boste izvedeli vse o vrtnih mizah, da boste zagotovo izbrali pravo vrtno mizo zase.

  Kako izbrati pravo vrtno mizo?

  Ko gre za izbiro prave vrtne mize, je možnosti veliko, med drugimi dejavniki se razlikujejo v obliki, velikosti, estetiki, materialih in potrebni stopnji vzdrževanja. Vsaka vrtna miza ponuja različne funkcije in prednosti, kar poudarja pomen upoštevanja ključnih vidikov pred nakupom. V naslednjih poglavjih boste izvedeli več o teh glavnih premislekih, ki vam bodo omogočili, da sprejmete čim boljšo odločitev.

  Kot lahko vidite na zgornjih slikah, se vrtne mize lahko zelo razlikujejo. To je le nekaj primerov možnosti, med katerimi lahko izbirate, da dobite popolno vrtno mizo za svoj dom.

  1. Ustrezna velikost in stil vrtne mize

  Prvi in ​​morda najpomembnejši vidik, ki ga morate upoštevati, je izbira vrtne mize ustrezne velikosti. Morda se sprašujete: "Kako naj izberem vrtno mizo prave velikosti?" Od majhnih bistro vrtnih miz, ki so idealne za pratičen balkon, do velikih raztegljivih vrtnih miz, ki so idealne za gostovanje večjih druženj, imamo na voljo vrtno mizo za vsako potrebo. Da bi zagotovili izpolnitev vaših potreb, je bistveno, da ugotovite, kaj te potrebe dejansko vključujejo.

  • Manjši ali omejen zunanji prostor
   Če je vaš zunanji prostor manjši in lahko imate tam le majhno vrtno mizo ali če imate preprosto raje imate manjše vrtne sete, bo ena izmed naših številnih bistro miz zagotovo prava izbira za vas. Odločite se lahko tudi za zložljivo vrtno mizo, kot je INDHOLT, ki jo je mogoče pritrditi na balkonsko ograjo, kar zagotavlja prilagodljivo rešitev, ki jo je mogoče enostavno pospraviti, ko ni v uporabi.
  • Zagotovite ustrezen prostor
   Preden se odločite za vrtno mizo, se prepričajte, da bo okoli vrtne mize dovolj prostora, da se boste vi, vaša družina in vaši gostje lahko pravilno gibali po njej. Poskrbite tudi, da bo dovolj prostora za vrtne stole, tako da bo dovolj prostora, da se sedeči gostje normalno vsedejo ali vstanejo z njih.
  • Izberite mizo, ki ustreza vašemu življenjskemu slogu
   Ali občasno radi prirejate zabave? Razmislite o raztegljivi vrtni mizi, kot je VATTRUP, ki lahko služi kot vsakodnevna vrtna miza za vas in vašo družino, obenem pa jo lahko raztegnete za večerje z veliko gosti. Ali iščete vrtno mizo za vsakodnevne družinske potrebe? Razmislite o nakupu vrtne mize, ki zahteva malo vzdrževanja, da vam ne bo treba redno porabljati časa za vzdrževanje.

  Za podrobnejše nasvete, koliko gostov lahko sedi za različnimi mizami glede na njeni velikost, si lahko pogledate naš vodič za izbiro jedilne mize prave velikosti za vaše potrebe. Medtem ko se vodič nanaša predvsem na jedilniške mize za notranje prostore, nasveti veljajo tudi za naše vrtne mize.

  2. Izbira prave oblike

  Drugi pomemben vidik, ki ga morate upoštevati pri izbiri vaše vrtne mize, je njena oblika in vpliv, ki ga ima oblika na prostor in funkcionalnost. Ne glede na to, ali se nagibate k kvadratni, pravokotni ali okrogli vrtni mizi, vsaka oblika ponuja svoj niz prednosti.

  • Kvadratne vrtne mize
   Kvadratne vrtne mize, kot so bistro mize, so odlične za balkone in udobne manjše kotičke. So kompaktne in priročne ter jih je mogoče namestiti ob steno in s tem prihraniti dragocen prostor na prostem. Zaradi svoje manjše velikosti so na splošno tudi lažje in jih je enostavneje premikati.
  • Pravokotne vrtne mize
   Če potrebujete prostor za veliko gostov, je pravokotna vrtna miza praviloma tista, ki ima največ sedišč, zato je odlična za več gostov. Nekatere pravokotne mize so raztegljive, kar vam daje možnost, da sedi za vrtno mizo še več ljudi.
  • Okrogle vrtne mize
   Okrogla vrtna miza je lahko odlična rešitev za manjše prostore, saj omogoča več prostega gibanja okoli mize. Pri okroglih mizah imate na splošno tudi možnost, da stisnete dodaten sedež, če ga potrebujete. Več o okroglih vrtnih mizah si preberite tu.

  Tako kot pri izbiri velikosti vaše mize lahko v našem vodiču o velikostih jedilnih miz izveste več o tem, kako oblika mize vpliva na število sedežev in možnosti sedenja.

  3. Osebne preference za estetiko

  Osebne preference, zlasti glede videza nove vrtne mize, igrajo ključno vlogo v vašem procesu odločanja. Se nagibate k bolj tradicionalnemu vrtnemu pohištvu, izdelanemu iz tradicionalnih materialov, kot je trdi les, ali vam je ljubše sodobno, minimalistično vzdušje s sodobnimi materiali, kot so kovine in vlaknati cement? Vaša nova vrtna miza bi se morala idealno brezhibno zliti z vašim obstoječim vrtnim pohištvom in splošnim stilom vašega zunanjega prostora.

  Estetske izbire se lahko pogosto prepletajo s praktičnimi vidiki, kar poveča tako vizualno privlačnost kot funkcionalnost vašega zunanjega prostora. Na primer, če izberete vrtno mizo s kvadratnim kovinskim podstavkom namesto tradicionalnih nog, ne uvedete le elegantnega in lahkotnejšega videza, ampak tudi zagotovite stabilno podlago z več prostora za sedenje na vsakem koncu vrtne mize. Velik del estetike vrtne mize je tesno povezan z materiali, iz katerih je izdelana, kar bomo podrobneje raziskali v naslednjem poglavju.

  Vrtne mize in vrtni stoli so lahko precej raznoliki v videzu zaradi oblike, sloga in materialov. Bistro miza RADSTRUP je izdelana iz kaljenega stekla in jekla, stol NABBEN iz umetne mase, vrtna miza FEDDET in vrtni stoli EGELUND pa so v celoti izdelani iz masivnega lesa evkaliptusa.

  4. Kateri je najboljši material za vrtno mizo?

  Odločitev o pravem ali najboljšem materialu za vašo vrtno mizo je subjektivna zadeva brez dokončnega odgovora; popolnoma je odvisno od vaših potreb in preferenc. Vaša izbira materiala vpliva na različne dejavnike, predvsem na estetiko in potrebno raven vzdrževanja.

  Morda vas bo na primer pritegnil naraven videz lesa. Bi izbrali enega od priljubljenih trdih lesov, kot so evkaliptus, akacija ali tik, kljub rednemu vzdrževanju, ki ga morda potrebujejo? Ali pa bi se raje odločili za umetni les ali kompozitni les za možnost brez vzdrževanja? Odločitev je vaša, pri čemer upoštevajte tako estetsko privlačnost kot  vzdrževanje, o katerih bo odločala vaša izbira.

  Vsaka vrsta materiala ima več prednosti, več o materialih posamezne vrtne mize pa lahko izveste v informacijah o izdelkih v naši spletni trgovini. Če vas zanima, naš obsežen vodič po materialih za vrtno pohištvo ponuja veliko več informacij o različnih materialih, ki se običajno uporabljajo za vrtno pohištvo, vključno z vrtnimi mizami.

  Material, ki ga izberete za vrtno pohištvo, lahko močno vpliva na estetiko in praktičnost. Vas bolj zanima popolna vrtna garnitura iz umetnega ratana, ki ne potrebuje vzdrževanja, ali morda vrtna miza z mizno ploščo iz vlaknastega cementa?

  Odločitev za vrtno mizo

  Z našo obsežno ponudbo vrtnih miz lahko izbirate med pestro paleto možnosti. S skrbnim upoštevanjem dejavnikov, opisanih v tem vodiču, boste dobro opremljeni za sprejemanje premišljene odločitve in izbiro popolne vrtne mize, prilagojene vašim posebnim potrebam in željam.

  Če o nekaterih stvareh niste prepričani in želite več informacij, ali če imate kakršna koli vprašanja, ste seveda vedno dobrodošli, da obiščete lokalno JYSK trgovino za podorbnejša navodila.

  Kompleti zunanjega vrtnega pohištva z vrtno mizo in stoli

  Večina našega vrtnega pohištva je na voljo tudi kot vrtne garniture in kompleti, ki vključujejo ujemajoče se vrtno mizo in štiri vrtne stol. Ti kompleti in garniture so na voljo po nižji in dostopnejši ceni v primerjavi z nakupom vsakega kosa vrtnega pohištva posebej, zato ste lahko prepričani, da boste za svoj denar dobili odlično vrednost.

  Spodaj si oglejte izbrane komplete vrtnih miz ali raziščite našo celotno ponudbo vrtnih miz.
   

  Izvedite več

  Vodič: izberite ustrezen vrtni zaboj za blazine

  Vodič: izberite ustrezen vrtni zaboj za blazine

  Vodič: Poiščite ustrezen senčnik za teraso ali balkon

  Vodič: Poiščite ustrezen senčnik za teraso ali balkon

  Kako izbrati popolno vrtno lounge garnituro

  Kako izbrati popolno vrtno lounge garnituro

  Kako izbrati nove vrtne stole

  Kako izbrati nove vrtne stole