Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna
Okrogla vrtna miza s štirimi vrtnimi stoli na travi

Vodič: kako izbrati čudovito in praktično vrtno mizo

Vrtna miza je središče vaše večerje na prostem, poletne pijače s prijatelji in zajtrka na jutranjem soncu. Zato je pomembno, da izberete pravo zase in za svojo družino. Naj vam predstavimo naše različne vrtne mize.

Katero obliko vrtne mize izbrati?  

Okrogla, kvadratna ali pravokotna vrtna miza? Vse tri oblike vrtne mize imajo svoje prednosti, zato si morate najprej ogledati prostor, ki ga imate na voljo in se odločiti, katera bi bila najboljša za vašo teraso ali balkon.

Pravokotno ali kvadratno vrtno mizo enostavno potisnete ob steno in s tem prihranite malo prostora na terasi ali balkonu. Če potrebujete prostor za dodatnega gosta, lahko mizo odmaknete. Kvadratna vrtna miza vam lahko pomaga ustvariti prijetno vzdušje – idealno za večer družabnih iger. 


Če potrebujete prostor za veliko gostov, je varna izbira pravokotna vrtna miza. Pomembna je tudi izbira pravih vrtnih stolov. Če vam je pomembno udobje, izberite vrtne stole z nasloni za roke in mehkim sedežem. Ko potrebujete prostor za dodatne goste, lahko dodate manj široke vrtne stole.

Velika pravokotna vrtna miza s štirimi pletenimi vrtnimi stoli
Stol ILDERHUSE naravna
119,-/kos.
Samo na spletu


Okrogla vrtna miza je lahko prava izbira za majhno teraso ali balkon. Lažje se je premikati okoli vrtne mize in dodati dodatne vrtne stole. Preberite več o prednostih okroglih vrtnih miz. 

Ogrodje vrtne mize

Tradicionalne vrtne mize imajo štiri noge, a zakaj ne bi razmislili o vrtni mizi s kovinskim ogrodjem? Mizi daje stabilen, a lahek in moderen videz, in jo je nekoliko lažje premikati kot vrtno mizo na štirih nogah.   


Nekatere okrogle vrtne mize imajo podstavek namesto nog, kar jim daje moderen videz. Vam pa ni potrebno treba paziti na mizne noge, ko okoli njega postavljate vrtne stole.

Okrogla vrtna miza s podstavkom in štirimi vrtnimi stoli na travi
Miza HOLTE Ø120 trdi les
549,-/kos.
Samo na spletu
Stol FJELLERUP naravna
159,-/kos.
Samo na spletu

Vrtne mize za majhne prostore in več gostov

Ne obupajte nad izbiro vrtnega pohištva, če imate majhen balkon. Balkonska miza, ki jo lahko zložite, ko je ne uporabljate, je idealna za majhne zunanje prostore.


Druga možnost je barska vrtna miza z barskimi vrtnimi stoli, ki bo vaši terasi ali balkonu dodala pridih urbane kavarne. 


Vsak dan pa potrebujete le prostor za svojo ožjo družino, toda ob rojstnih dnevih in drugih prazničnih priložnostih je morda za mizo več ljudi kot običajno. Takrat potrebujete raztegljivo vrtno mizo.


Niso pa le pravokotne vrtne mize, ki se lahko podaljšajo. Enako velja za nekatere okrogle vrtne mize, ki dobijo ovalno obliko, ko vstavite podaljšek. 

 

Material, barva in stil

Vrtne mize so na voljo v lesu, umetnem lesu, kovini in plastiki ter različnih barvah, tako da je izbira odvisna od vaših želja. Morda boste ugotovili, da je svetlejša vrtna garnitura popolna za poletno vzdušje. 

 

Morda pa bi vam bil ljubši bolj sodoben videz za popoldanske klepete, večerje na terasi ali vrtne zabave.

Okrogla vrtna miza iz kovine in vlaknastega cementa ter štirje vrtni stoli
Stol SANDVED črna
69,99/kos.
Samo na spletu


JYSK vam želi prijetno in sončno poletje.

Izvedite več

Novoletna razsvetljava: varnostni nasveti

Nasveti za pravo božično zgodbo v vašem domu in zunaj njega

Modularna vrtna garnitura z več možnostmi postavitve

Uživajte v poletnih večerih z vrtnim kuriščem