Raziščite vrtne ležalnike za plažo ali teraso

Vrtni ležalniki za kampiranje ter za ležanje na plaži in vrtni počivalniki so iz različnih materialov in oblik, zato boste zagotovo našli takega, ki bo ustrezal vašim potrebam in okusu. Je sploh kaj boljšega od počivanja na udobnem vrtnem ležalniku na terasi, balkonu, ob bazenu ali plaži ob prebiranju dobre knjige s hladno pijačo v roki? Vrtni ležalnik lahko kombinirate z vrtnimi garniturami in tako ustvarite svoj lasten udoben kotiček, kjer lahko počivate, se sprostite in uživate v poletju. K vrtnem ležalniku spada seveda tudi senčnik. Na voljo so tudi ležalniki na kolesih za lažje prestavljanje in premikanje ter dvojni ležalniki, ki jih lahko postavite skupaj ali ločeno (IANO, HALLING, UGILT) Nekateri vrtni ležalniki imajo tudi udobne in trpežne blazine za počivanje. Na voljo je model vrtnega ležalnik, ki ima tkanino iz hitro sušečega materiala. Za na plažo so na voljo tudi zložljivi in lahki vrtni ležalniki. 

Vrtni ležalniki iz različnih materialov

Izberete lahko ležalnik iz materiala, ki je odporen na vremenske razmere in ne potrebuje vzdrževanja, kot so jeklo, plastika ali poliratan. Tak ležalnik zdrži več let brez nekega dodatnega vzdrževanja. Na voljo je tudi ležalnik iz trdega lesa, ki običajno zahteva malo vzdrževanja z oljem, razen če želite bolj surov videz, ki ga sčasoma dobi zaradi vremena in vetra. Naša paleta barv ležalnikov in počivalnikov je zelo nevtralna in se ujema z večino drugega vrtnega pohištva. Tako lahko svoj novi ležalnik enostavno skombinirate z vrtnim lounge kompletom in ustvarite udoben kotiček za sprostitev na vrtu ali na terasi. Nekateri JYSK-ovi ležalniki imajo tudi UV zaščito, da njihova barva ne zbledi na soncu.

Ležalnik UHRE za vse vremenske razmere

Odičen je ležalnik UHRE, ki ima blazino iz hitro sušeče pene, ki ne vpija vlage. Hitro sušeča pena je zaradi celične strukture odporna na vremenske vplive, kar omogoča enostavno prehajanje vode in zraka. Pena se hitro odcedi in posuši, kar preprečuje razvoj plesni. Sedežna prevleka je odporna na vodo in madeže ter zaščitena pred UV-žarki, kar preprečuje bledenje barve. Ogrodje ležalnika je iz aluminija. Ležalnik je tako odporen na vse vremenske razmere. Ležalnik lahko skombinirate z vrtno garnituro UHRE, ki je na voljo v svetlo ali temno sivi barvi in ima enake lastnosti kot ležalnik. 

Velikost ležalnika

Velikost ležalnika je odvisna od vaših potreb in namena uporabe ležalnika. Če želite ležalnik za na plažo ali bazen, boste izbrali lažji ležalnik, ki ga lahko tudi zložite. Ta lastnost je pomembna zaradi prenašanja ležalnika. V kolikor ležalnika ne boste prenašali, si izberite večji in težji ležalnik. Če ga želite malo prestavljati na terasi, si lahko izberete tudi takega na kolesih. Novost pa so dvojni ležalniki z blazinami za uživanje v dvoje. Ležalnika imata funkcijo, da ju lahko tudi skupaj spnete, lahko pa ju imate na terasi ločena. Uporabne počivalnike pa najdete tudi med vrtnimi stoli za kampiranje.

Funkcije ležalnika

Pri nakupu novega ležalnika premislite tudi o tem, ali želite od ležalnika več kot zgolj udoben prostor za počitek. Če načrtujete branje na ležalniku, so lahko nasloni za roke izjemno praktični. Obstajajo ležalniki in počivalniki, ki so zasnovani predvsem za sedenje, medtem ko drugi omogočajo nastavljanje višine in naklona. Morda se odločite za ležalnik, ki ponuja več kot le dva različna položaja, kar bi vam lahko bolj ustrezalo. Nekateri ležalniki imajo tudi strehico, ki vas ščiti pred direktnim soncem na obraz. Pri ležalnikih brez blazin, ne pozabite le-teh dokupiti. Izberite med večjo izbiro tu.