Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna
Otroci se igrajo na velikem trampolinu na vrtu

Trampolini: 7 nasvetov, ki jih morate upoštevati pred nakupom

Trampolini ponujajo neskončno zabavo in fitnes kar na vašem dvorišču. Toda preden se odločite za nakup, kako veste, katerega izbrati? Morda se sprašujete "Kateri trampolin naj kupim?" in to je res dobro vprašanje – na čem naj temelji vaša odločitev? Ko iščete vrtni trampolin za svojo družino, morate biti pozorni na več stvari. Naš vodič vam bo pomagal sprejeti najboljšo odločitev za naložbo v trampolin ter za užitek in varnost vaše družine.

  1. Določite prostor

  Preden kupite trampolin, morate najprej določiti zunanji prostor, kamor ga želite postaviti. Na splošno je boljša mehkejša površina, kot so trava ali plošče iz gume za igrišče. Izogibajte se postavljanju trampolina ali talnega trampolina na trde površine, kot so beton, ploščice ali lesena plošča – tveganje za poškodbe je znatno večje, če oseba pade na trdo površino.
  Razmislite tudi o tem, koliko zunanjega prostora želite nameniti trampolinu. Izmerite površino in izberite trampolin, ki se prilega prostoru, okoli trampolina pa pustite dovolj prostora za varno poskakovanje.

  2. Izberite pravo velikost

  Izbira prave velikosti trampolina je odvisna od tega, kdo ga bo uporabljal. Trampolini so na voljo v različnih velikostih, običajno od Ø250 cm do Ø426 cm. Večji kot je trampolin, višja je maksimalna obremenitev teže. Družine z otroki izberite trampolin z obremenitvijo oz. nosilnostjo, ki je primerna za otroke in odrasle. Večje družine ali tiste, kjer bosta skupaj poskakovala dva otroka, naj se odločijo za prostoren trampolin z večjo maksimalno obremenitvijo teže..

  3. Varnost mora biti na prvem mestu

  Pri izbiri trampolina naj bo varnost vedno na prvem mestu. Kot je bilo omenjeno v prejšnjem poglavju, morate trampolin postaviti na mehko podlago ali blizu nje, da zmanjšate morebitno tveganje za poškodbe. Za dodatno varnost je zunanji rob naših trampolinov prekrit z zaščitno blazino, priložene pa so tudi varnostne mreže, ki uporabnikom preprečujejo, da bi padli s trampolina.
  Priporočljivo je tudi, da trampolin uporablja samo ena oseba naenkrat, pri čemer skakanje dveh mlajših otrok skupaj praviloma ni problem. Vedno upoštevajte vsa varnostna navodila, ki so navedena v navodilih izdelka.

  4. Vizualni izgled

  Videz lahko polepšate ali pa, odvisno od vašega zornega kota, preprečite porušenje videza vašega vrta z izbiro trampolina, ki dopolnjuje vaš zunanji prostor. Vgradni trampolini ponujajo eleganten in minimalističen videz, medtem ko lahko nadzemni modeli vašemu dvorišču dodajo igriv pridih.

  5. Nasveti za vzdrževanje

  Bodite pozorni na stanje vašega trampolina, da zagotovite, da je vedno v najboljšem stanju. Redno pregledujte okvir, vzmeti in oblazinjenje glede znakov obrabe. Občasno očistite površino trampolina in mrežo, da odstranite umazanijo. S pravilno nego in vzdrževanjem lahko naši trampolini zdržijo več let. Če želite izvedeti več o različnih materialih, ki se uporabljajo za trampoline, si oglejte naš vodič o materialih.

  6. Naložba za več let

  Upoštevati je treba tudi, da če kupujete trampolin za manjše otroke, imejte na umu, da otroci vedno odrastejo veliko hitreje, kot mislimo. Zato je lahko trampolin z manjšo maksimalno obremenitvijo v uporabi le nekaj let. Razmislite o naložbi v večji trampolin z višjo maksimalno nosilnostjo, ki bo primeren tudi za odraščajoče otroke.

  7. Prednosti skakanja na trampolinu

  Vrtni trampolin ni le še ena precej velika igrača, ampak lahko odlično služi kot nekakšna fitnes aktivnost. Kot telesna aktivnost je še posebej koristen za otroke. Gibi, ki jih otroci izvajajo na trampolinu, od njih zahtevajo koordinacijo delov telesa, ohranjanje ravnotežja, hitro reagiranje in ohranjanje ritma – in če skačejo z bratom ali sestro ali prijateljem, je tu vključen tudi socialni vidik aktivnosti na prostem.

  Poiščite dodatno pomoč v lokalni JYSK trgovini 

  Če imate kakršna koli vprašanja ali želite več informacij, preden se odločite za nakup trampolina, ste vedno dobrodošli, da obiščete lokalno JYSK trgovino in dobite dodatne informacije od našega osebja. Lahko nas kontaktirate tudi prek klepeta v  naši spletni trgovini.

  Izvedite več

  5 odličnih idej za otroške aktivnosti na prostem

  5 odličnih idej za otroške aktivnosti na prostem

  Kuhanje na prostem na žaru za enkratno uporabo

  Kuhanje na prostem na žaru za enkratno uporabo

  Kako si lahko kar sami ustvarimo luksuzni glamping

  Kako si lahko kar sami ustvarimo luksuzni glamping

  Kampiranje na domačem vrtu

  Kampiranje na domačem vrtu