Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

Dnevi spanja s popusti do 60%
Trenutno so možne zamude pri dostavi spletnih naročil. Odlična ponudba za vaše podjetje

Nasmejana skupina popotnikov, ki hodijo po gozdnatem območju

Kako si lahko kar sami ustvarimo luksuzni glamping

Preprosto življenje ali počitnice na prostem nista popolna za vsakogar in mnogi od nas se lahko spomnijo spominov na prenočevanje na prostem v spalni vreči v majhnem šotoru, ki verjetno ni preveč udoben ali topel. Kaj pa, če bi lahko kampiranje naredili bolj udobno – morda celo razkošno? V nasprotju s tradicionalnim, preprostim bivanjem na prostem, lahko poskusite s razkošnim kampiranjem, ki ga imenujemo "glamping".       

Čeprav obstaja veliko možnosti za super razkošna glamping doživetja, lahko enostavno ustvarite svoje, ne da bi morali zapraviti veliko denarja. Bistveno je skrbno načrtovanje podrobnosti in ustvarjanje udobne potovalne izkušnje, ki je popolna kombinacija za vas in vaše sopotnike.    

Kaj sploh je glamping?

Izraz glamping je kombinacija besed "razkošno" in "kampiranje". Ne glede na to, ali nameravate preživeti počitnice v organiziranem kampu ali kampiranje načrtovati sami, ideja glampinga združuje to, da se odpravite na tradicionalno kampiranje, medtem ko nadgradite različne dejavnike udobja: osnovne stvari za kampiranje ali šotor za kampiranje, da počitnice spremenite v bolj luksuzno in udobnejše doživetje.   

Glamping je v zadnjih letih postal precej popularen, saj so bile možnosti za potovanja po svetu omejene. Včasih – zaradi različnih razlogov – ne moremo odpotovati na oddaljeno eksotično lokacijo. V takšnih primerih si še vedno lahko zagotovite čudovite, udobne in vznemirljive počitnice, če se odločite za lasten glamping izlet.

 

Moški in ženska sedita na klopi pred gorskim jezerom

7 korakov do čudovite glamping izkušnje, ki jo lahko ustvarite kar sami

Izberete lahko več vrst izdelkov, ki jih lahko ponesete s seboj na svoj glamping izlet. Včasih je manj več, a ker gre pri glampingu za razkošno udobje, lahko vsaka malenkost dobrinese k udobnejšemu potovanju.

1. Za začetek izberite šotor za kampiranje

Šotori za kampiranje obstajajo v različnih velikostih. Glede na vrsto potovanja se za ustrezen šotor odločite sami. Šotor za kampiranje je na splošno cenovno ugodna, prenosna in zelo priročna izbira za izlet na prostem.

2. Za udobno spanje so na voljo ležalne podlage ali napihljive blazine

Če nameravate nekaj noči prespati na prostem, boste občutno izboljšali udobje, če boste katerega od spodnjih predmetov izbrali kot podlago za spanje. Za napihljivo posteljo oz. blazino preverite, ali potrebujete dokupiti zunanjo črpalko.   

 

3. Odlične spalne vreče za spanje na prostem

Spalna vreča poskrbi, da vam je ponoči udobno in toplo, hkrati pa nudi odlično izolacijo. Prav tako je bolj priročna od vzglavnika in prešite odeje, saj jo je mogoče preprosto zložiti v manjši paket.

4. Stoli za kampiranje in mize

Če s seboj vzamete komplet stolov za kampiranje in miz za kampiranje, lahko z vašimi sopotniki ustvarite udoben prostor, kjer lahko skupaj sedite ob obrokih in uživate v osvežilnih pijačah.

5. Priročna oprema za kuhanje

Priprava hrane na izletu bo preprostejša in okusnejša, če prinesete opremo za kuhanje od doma. Naš žar za enkratno uporabo CASUS je prenosljiv in zelo priročen ter alternativa tradicionalnim žarom. Zato je idealen za pripravo hrane med kampiranjem na prostem.

 

6. Pripomočki za kampiranje, ki vam nudijo udobje

Mnogi predmeti so bistveni za izlete, a se včasih zdijo nepomembni ali nepotrebni, dokler ne ugotovite, da ste jih pozabili vzeti s sabo na izlet. Ne pozabite torej na bistvene predmete – navsezadnje jih običajno imenujemo osnovni pripomočki za kampiranje in kasneje boste hvaležni sami sebi, da jih imate pri sebi.

7. Pripomočki, ki jih je lepo imeti na glampingu

Nazadnje, ker gre pri glampingu za večje udobje in razkošje. Zato lahko na glamping potovanje vzamete različne lepe dodatke in predmete, ki vam bodo polepšali počitnice.

 

Ne glede na to, ali se odpravljate na potovanje, kjer boste prenočili ob hladnem gorskem jezeru ali na sončni parceli ob morju, obvezno preverite, ali ste spakirali vse, kar boste potrebovali za počitnice. Tudi če planirate preživeti vaše počitnice na domačem vrtu, se sami odločite, kaj vse vključuje udobno "luksuzno kampiranje" oz. glamping - in lahko se na koncu izkaže za najboljše počitnice, ki ste jih kdaj imeli.

Poglejte ideje za kampiranje na domačem vrtu.

Izvedite več

Seznam za piknik: kaj vse ne sme manjkati na vašem pikniku

Seznam za piknik: kaj vse ne sme manjkati na vašem pikniku

Ideje za vikend pobeg v naravo

Ideje za vikend pobeg v naravo

Ljubke stvari, ki morajo iti z vami na plažo

Ljubke stvari, ki morajo iti z vami na plažo

Nadgradite svoj zunanji prostor s paviljonom

Nadgradite svoj zunanji prostor s paviljonom