Odlične samonapihljive blazine in postelje so praktična rešitev

Samonapihljive blazine, napihljive blazine in postelje in napihljiva ležišča so neprecenljive v več primerih. Če se odpravljate na kampiranje ali glasbeni festival, potem je samonapihljiva, napihljiva ali zračna blazina odlična rešitev za vas. Samonapihljiva blazina lahko služi tudi kot udobna postelja za goste, saj je enostavna za premikanje in vam pri shranjevanju ne zavzame veliko prostora. Na voljo imamo enojne, francoske in zakonske samonapihljive in napihljive postelje ter blazine. Nekateri modeli napihljivih postelj in blazin imajo vgrajeno električno črpalko. Če kupujete napihljivo blazino brez vgrajene črpalke, lahko seveda dokupite zračno tlačilko, vključno z ročnimi črpalkami in zračnimi črpalkami na baterije. V ponudbi pa najdete tako podloge za telovadbo ali na plažo. Več si preberite TU.

20 izdelki
  20 izdelki

  Nasveti, kako izbrati pravo napihljivo blazino

  Predno kupite ustrezno napihljivo blazino za spanje, premislite o teh dejavnikih:

  Velikost: Ali potrebujete enojno ali dvojno napihljivo posteljo   

  Material: Napihljive postelje so izdelane iz PVC-ja, nekatere so prekrite z žametno prevleko za večjo mehkobo in udobje, nekateri modeli pa so prekriti z njo tudi ob straneh. 

  Struktura: Notranja struktura napihljive postelje in ojačitev na vrhu postelje vplivajo na udobje postelje. Te ojačitve – okrogle, navpične, vodoravne in valovite - so osrednjega pomena za to, kako boste spali na postelji.

  Napihovanje: Veliko napihljivih blazin in postelj ima vgrajene tlačilke, medtem ko druge napihljive blazine za napihovanje uporabljajo običajne črpalke. 

  Več o napihljivih blazinah si preberite TU.

  Katero vrsto zračne blazine izbrati?

  Tudi pri napihljivi blazini se morate odločiti, za kakšen namen jo potrebujete, da boste opravili pravi nakup. Tukaj vam bodo pomagali oceniti, katera napihljiva ali samonapihljiva postelja bo najbolj ustrezala vašim potrebam.

  • Nižja napihljiva blazina je ležišče, ki je najbolj primerna za potovanje s šotorom. Pri tem napihljiva postelja ne sme biti previsoka, saj je v šotoru omejena višina, pa tudi nagnjeno šotorsko platno ob straneh. Poleg tega nizka napihljiva postelja zavzame precej manj prostora kot visoka in jo je zato lažje prenašati.
  • Višja napihljiva blazina je dobra rešitev za posteljo za goste, saj tudi višina poskrbi za boljše ležišče. Za mnoge je zaradi večje višine napihljiva postelja udobnejša za vstajanje, med spanjem na njej pa dosežete boljše udobje.
  • Luksuzna napihljiva blazina je za tiste, ki želite razvajati svoje goste, ne da bi vam zavzela prostor v vašemdomu. Z izbiro napihljive postelje z notranjo konstrukcijo iz najlonskih niti in zračnimi žepki dosežete trdnost pravega ležišča. Z luksuzno napihljivo posteljo dobite vrhunsko udobje spanja za goste.

  Napihljive blazine in postelje s številnimi prednostmi

  Napihljiva blazina ali postelja imata več funkcij in se lahko uporabljata vse leto. Napihljiva blazina deluje kot praktična postelja za goste, ki jo je enostavno spakirati, in kot udobno ležišče, ki jo ga enostavno prenesti iz hiše, tako na dopustu, kampiranju, na prostem ali med prenočevanjem v hiši družine ali prijateljev.

  Napihljivo ležišče lahko uporabljate tako v zaprtih prostorih, kot dodatno ležišče za goste, kot tudi na prostem, kjer jo lahko uporabite za številne namene, npr. za počitnice, festivale, na kampiranje v šotoru, kot ležalnik na vrtu ali ga vzamete s seboj, ko morate prenočiti pri prijateljih in družini. Prenašanje napihljivega ležišča je enostavno iz očitnega razloga, ker ga lahko enostavno izpraznite in zložite, da zavzame minimalno prostora. Enostavno prenašanje je tudi zaradi dejstva, da je veliko napihljivih ležišč v naši ponudbi opremljenih s torbo za shranjevanje. Nekaterim zračnim blazinam je priložen tudi komplet za popravilo, tako da lahko enostavno popravite svojo napiljivo ležišče, če ga preluknjate, ko ste na poti.

  Preprečevanje poškodb napihljive postelje

  Da bi se izognili prebadanju ali poškodbam napihljive blazine, jo postavite na ravno površino, idealno na kakšno podlogo, in se izogibajte ostrih predmetov v bližini. V notranjih prostorih lahko pod samonapihljivo blazino postavite odejo ali preprogo, kar dodatno zmanjša možnost poškodb. Nazadnje, prekrijte zgornji del napihljive blazine z odejo, da jo zaščitite pred trdimi predmeti, kot so gumbi in zaponke na pasovih.

  Z ustrezno nego in preventivnimi ukrepi lahko precej podaljšate življenjsko dobo samonapihljive postelje ali blazine ter zagotovite, da bo še dolgo ostala udobna in zanesljiva rešitev za spanje.