Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna
Velika napihljiva blazina na tleh dnevne sobe pripravljena za spanje

Nasveti za izbiro ustrezne napihljive blazine in postelje

Ne glede na to, ali gre za to, da otroci ali družinski prijatelji prespijo pri vas, greste kampirat ali celo na poletni festival, sta napihljiva postelja ali napihljiva blazina odlični rešitvi, ko potrebujete dodatno posteljo ali prostor za spanje, ko ste zdoma.

Napihljiva blazina kot rešitev za spanje je cenovno ugodna, enostavna za uporabo ter prenašanje. Ne potrebuje veliko prostora, da jo vzamete s sabo, hitro in preprosto jo razpakirate in napihnete – in ko je ne potrebujete več, jo pospravite za prihodnjo uporabo. Posebej priročne so napihljive postelje z vgrajeno tlačilko, saj so samonapihljive in tako zahtevajo še manj časa za postavljanje.

Izberite pravo napihljivo blazino za vas

Zaradi svoje prilagodljivosti in primernosti za vse situacije, ko potrebujete dodatno ležišče za spanje, so napihljive postelje seveda na voljo v najrazličnejših oblikah in velikostih. To vam daje veliko možnosti, da najdete ustrezno napihljivo posteljo ali blazino, ki popolnoma ustreza vašim potrebam. Ali iščete preprosto in priročno posteljo za kampiranje na domačem vrtu z otroki ali samonapihljivo posteljo, ki bi jo lahko uporabili kot posteljo za goste v vašem domu? Če želite najti popolno rešitev zase, je treba upoštevati različne elemente:

  • Velikost: Za praktično spanje na poti, na primer na poletnem festivalu, je lahka enojna napihljiva blazina idealna. Če ima udobje večjo težo kot praktičnost, je luksuzna dvojna napihljiva postelja prava izbira. Napihljive postelje so na voljo tudi v različnih višinah: visoka napihljiva blazina bo poskrbela za večje udobje, vendar bo tudi večja in težja. Ali boste dali prednost udobju, se odločite sami.    

  • Material: Napihljive postelje so izdelane iz PVC-ja, katerega neverjetna fleksibilnost naredi postelje in blazine mehke ter udobne. Številne samonapihljive postelje in samonapihljive blazine so prekrite z žametno prevleko za večjo mehkobo in udobje, nekatere pa so prekrite z njo tudi ob straneh. 

  • Struktura: Notranja struktura napihljive postelje in ojačitev na vrhu postelje vplivajo na udobje postelje. Te ojačitve – okrogle, navpične, vodoravne in valovite– so osrednjega pomena za to, kako boste spali na postelji, in katero vrsto boste izbrali, je stvar preference. 

  • Napihovanje: Pogosto boste našli napihljive blazine in postelje z vgrajenimi tlačilkami, medtem ko druge blazine za napihovanje uporabljajo običajne črpalke. Z električno črpalko postane postelja maksimalno preprosto samonapihljiva in ji tudi hitro izstisnemo zrak. V situacijah, ko v bližini ni dostopa do električne vtičnice, je ročna črpalka odlična in vedno zanesljiva možnost. 

Skrb za vašo napihljivo posteljo

Večini ljudi se bo verjetno kdaj v življenju zgodilo, da so spali na napihljivi blazini ali napihljivi postelji in čez nekaj časa začutili, da se rahlo izprazni. Ker je samonapihljiva postelja izdelana iz PVC-ja, lahko prožni material povzroči, da se postelja po prvem napihovanju še dodatno razširi. Ta situacija je še posebej pomembna, ko prvič spite na novo kupljeni napihljivi blazini. Nihanje okoliških temperatur tudi lahko povzroči praznjenje postelje, saj ima hladen zrak manjšo prostornino kot toplejši zrak.

Ko pride do tega, da se napihljiva postelja izprazni, najprej seveda pomislite, da je preluknjana ali ima napake v materialu. V večini primerov pa temu ni tako – posteljo je preprosto treba še enkrat napihniti.

Kako zakrpati predrto napihljivo posteljo

Če vaša napihljiva blazina po večkratnem napihovanju ne ostane čvrsta, je morda preluknjana. V tem primeru je ni treba zavreči – krpanje napihljive postelje je povsem preprosto in s tem še podaljša življenjsko dobo postelje.

Številne napihljive postelje so opremljene s tesnilnim obližem, ki ga lahko uporabite za tesnjenje vboda. To storite na enak način, kot bi zakrpali kolesarsko pnevmatiko. Enostavno očistite predel okoli vboda in nalepite tesnilni obliž – sam se bo prijel in vaša napihljiva blazina bo po ponovnem napihovanju kot nova.

Če imate težave z določitvijo natančne lokacije vboda, lahko zmešate nekaj milnice in z mešanico nežno obrišete celotno območje vboda. Ko zrak pronica ven, se bo na mestu vboda oblikovala pena, ki vam bo razkrila točno mesto, ki ga boste morali zakrpati.

Upoštevajte, da tesnilni obliž uporabljajte le na PVC površinah, saj se obliž ne bo pravilno oprijel na površine iz žameta.

 

Napihljiva velika blazina pred sivim kavčem v dnevni sobi

Preprečevanje poškodb napihljive postelje

Da preprečite prebadanje ali poškodbe napihljive postelje, jo postavite na ravna tla, morda na podlogo, in ne blizu ostrih ali trdih predmetov. Če ste v zaprtih prostorih, lahko pod samonapihljivo blazino položite odejo ali preprogo, da dodatno zmanjšate tveganje poškodb. Nazadnje, pokrivanje zgornjega dela napihljivega ležišča z odejo jo lahko zaščiti pred trdimi predmeti, kot so gumbi na hlačah in zaponke za pasove.

S pravilno nego in preventivnimi ukrepi lahko enostavno podaljšate življenjsko dobo samonapihljive postelje ali blazine in zagotovite, da bo za vas še dolgo udobna in zanesljiva rešitev za spanje.

Izvedite več

Seznam za piknik: kaj vse ne sme manjkati na vašem pikniku

Seznam za piknik: kaj vse ne sme manjkati na vašem pikniku

Izpostavljamo tri posteljnine iz novega asortimana

Izpostavljamo tri posteljnine iz novega asortimana

Izpostavljamo: serijo pohištva LIMFJORDEN

Izpostavljamo: serijo pohištva LIMFJORDEN

Zavese vam lahko pomagajo preprečiti hrup, vročino in mraz

Zavese vam lahko pomagajo preprečiti hrup, vročino in mraz