Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna
FSC-certificirano vrtno pohištvo

Oznaka FSC® je zagotovilo za okolju prijazno vrtno pohištvo

Eden največjih krivcev za podnebne spremembe je krčenje gozdov. Velik del toplogrednih plinov je posledica čiščenja in sežiganja gozdov.
Vrtno pohištvo je eno izmed JYSK-ovih najpomembnejših kategorij in v Evropi smo eni izmed največjih trgovcev z vrtnim pohištvom. Aktivno delujemo k spodbujanju trajnostnega gozdarjenja.

FSC – CERTIFICIRANO POHIŠTVO

Od leta 1990 se JYSK trudi, da bi povečal delež FSC certificiranega vrtnega pohištva. Danes je vse leseno pohištvo označeno s FSC oznako (FSC® N001715).

FSC (Forest Stewardship Council) je mednarodno priznana, neprofitna organizacija, ki promovira trajnostno gozdarjenje. FSC oznaka je vaše zagotovilo odgovornega gozdarjenja in izboljšanih življenjskih pogojev lokalnega prebivalstva v nekaterih najrevnejših državah. FSC oznaka je lahko na lesu iz vsega sveta – od tropskega deževnega gozda do sibirskih gozdov. Poleg zaveze po trajnostnem gozdarjenju skrbi organizacija tudi za ekonomsko in socialno odgovornost, ki vključuje zaščito ljudi, ki živijo in delajo v gozdu. Vsi, ki delajo v gozdovih, imajo ponujeno izobraževanje, varnost in dostojne plače. Ekonomska odgovornost vključuje tudi, da lastniki FSC certificiranih gozdov dobijo pravično ceno za njihov les.

To pomeni tudi sledeče:
- delavci, ki delajo v gozdovih, dobijo dostojno plačo in dostojne delovne pogoje

- obstajajo območja, kjer se dreves nikoli ne sme podirati, saj se tako ustvarjajo boljši pogoji za biotsko raznovrstnost

- ne poseka se več dreves, kot jih lahko gozd naravno razmnoži

- ves les je sledljiv, tako da je les vedno sledljiv do posameznega gozda

- območja kulturnega ali verskega pomena so označena in zaščitena

- odstotek celotnega dohodka iz gozda mora biti namenjen podpori lokalne skupnosti

 

Izvedite več

Modularna vrtna garnitura z več možnostmi postavitve

Uživajte v poletnih večerih z vrtnim kuriščem

Ideje za premišljeno osvetlitev vrta

Nadgradite svoj zunanji prostor s paviljonom