Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

Zaradi prehoda na novo centralno skladišče so možne zamude pri dostavi izdelkov do 10 delovnih dni. Opravičujemo se vam in prosimo za razumevanje.

FSC-certificirano vrtno pohištvo

Oznaka FSC® je zagotovilo za okolju prijazno vrtno pohištvo

Eden največjih krivcev za podnebne spremembe je krčenje gozdov. Približno 20-odstotkov toplogrednih plinov je posledica čiščenja in sežiganja gozdov.
Vrtno pohištvo je eno izmed JYSK-ovih najpomembnejših kategorij in v Evropi smo eni izmed največjih trgovcev z vrtnim pohištvom. Zato se zelo borimo proti netrajnostnemu in nelegalnemu gozdarjenju in požiganju. Od leta 1990 se JYSK trudi, da bi povečal delež FSC certificiranega lesa. Danes je vso leseno pohištvo označeno s FSC oznako (FSC® N001715).


FSC – CERTIFICIRANO POHIŠTVO

FSC (Forest Stewardship Council) je mednarodno priznana, neprofitna organizacija, ki promovira trajnostno gozdarjenje. FSC oznaka je vaše zagotovilo odgovornega gozdarjenja in izboljšanih življenjskih pogojev lokalnega prebivalstva v nekaterih najrevnejših državah. FSC oznaka je lahko na lesu iz vsega sveta – od tropskega deževnega gozda do sibirskih gozdov. Poleg zaveze po trajnostnem gozdarjenju skrbi organizacija tudi za ekonomsko in socialno odgovornost, ki vključuje zaščito ljudi, ki živijo in delajo v gozdu. Vsi, ki delajo v gozdovih, imajo zagotovljeno izobraževanje, varnost in dostojne plače. Ekonomska odgovornost vključuje tudi, da lastniki FSC certificiranih gozdov dobijo pravično ceno za njihov les.

To pomeni tudi sledeče:
- V gozdovih pod okriljem organizacije FSC se ne seka več dreves, kot jih lahko gozd sam naravno obnovi, s čimer se preprečuje prekomerno izkoriščanje gozda.
- V FSC gozdovih je strogo prepovedana uporaba pesticidov in kemikalij.
- V FSC gozdovih delavci dobijo dostojno plačo in dostojne delovne pogoje.
- V FSC gozdovih se spoštuje ljudi in živali

Izvedite več

Uredite teraso po vzoru koncepta Street Food

Kako izbrati vrtni ležalnik

Izberite ustrezen vrtni senčnik ali platno za zaščito pred soncem

Kako izdelati vrtno pohištvo iz palet

Poiščite najbližjo JYSK trgovino.

Za pomoč in nasvete se obrnite na JYSK-ove zaposlene in raziščite naš širok asortiman izdelkov v trgovini.