Široka ponudba cenovno ugodnih jedilnih miz

Izbor jedilnih miz je v naših fizičnih trgovinah in v spletni trgovini vedno odličen in po ugodnih cenah. Odlične kombinacije dizajna, materialov in barv jedilnih miz se dajo lepo skombinirati z našimi jedilniškimi stoli in ostalim pohištvom za jedilnico. Jedilniške mize so sledečih mer: 80x80 cm, 80x120/140 cm, 90x160/190/220cm, 150x193 cm, na voljo so tudi z dolžinami 118, 130, 140 cm in 160 cm. Ponudba dimenzih jedilnih miz je velika, zato boste zagotovo našli jedilno mizo, ki bo ustrezala velikosti vaše jedilnice. Nekatere mize se raztegnejo prek 200 cm, v ponudbi pa so tudi okrogle ter ovalne mize.

47 izdelki
  47 izdelki

  Želite opremiti jedilnico za prijetne družinske večerje ter razna praznovanja?

  Vse se začne z izbiro prave jedilne mize. Pri nakupu morate upoštevati velikost in obliko jedilnice. Velika miza je idealna za veliko gostov, vendar ne v primeru, če imate premajhen prostor. Pravokotna miza je dobra izbira za dolgo jedilnico in po potrebi boste okrog nje lahko postavili več stolov. Če je prostor nekoliko tesen, razmislite o nakupu klopi za bolj prilagodljivo in lažje sedenje. Okrogla jedilna miza je tradicionalna izbira, okrog nje pa lahko postavite več stolov! Hrastova miza je klasična izbira in jo lahko združite z več modeli stolov, medtem ko steklena jedilna miza ponuja sodoben videz. 

  Dobri nasveti za izbor jedilne mize

  Jedilniška miza je osrednje mesto za druženje družine. Ker za jedilno mizo preživimo veliko časa, mora biti funkcionalna ter ustrezati potrebam in željam vseh članov družine. Ne glede na to, ali je vaša družina manjša ali večja, so potrebe članov družine različne. Kot izhodišče za izbiro jedilniške mize premislite o sledečih lastnostih:

  • velikost prostora (standardna ali nestandardna, s podaljški)
  • število oseb
  • oblika (pravokotna, kvadratna, okrogla, pravokotna)
  • material (les, kovina, steklo, furnir)
  • barva (barve lesa, črna, bela, v barvi)
  • funkcija (le za družino, za druženje s prijatelji)
  • stil (klasičen, minimalističen, moderen)

  Jedilniška miza kot središče doma

  Jedilna miza v jedilnici je več kot le kos pohištva; je epicenter druženja, okušanja, ustvarjanja spominov in globokih pogovorov. Je tisti dragoceni prostor, kjer se družina in prijatelji zberejo, da delijo obroke, izmenjujejo zgodbe in se povežejo. Ob večerji se lahko jedilna miza prelevi v oder za spodbudne pogovore. Družina lahko deli dogodivščine dneva, si izmenjuje novice in skupaj rešuje težave. Jedilna miza postane prostor, kjer se ne le hrani telo, temveč tudi duša, saj se skozi klepete in smeh kujejo močne vezi med bližnjimi. Jedilniška miza je tudi kreativni kotiček, kjer otroci ustvarjajo umetnine, opravljajo domače naloge in raziskujejo svet okoli sebe. Z jedilniško mizo se prepletejo trenutki raziskovanja in učenja, kar pomaga otrokom razvijati domišljijo in veščine. Ob posebnih priložnostih miza postane praznično zatočišče, kjer se slavi rojstne dni, božič, novo leto in druge pomembne dogodke.