Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna
Zero Waste DIY projekt v okviru delavnic JYSK Life Club

JYSK LIFE CLUB – ZERO WASTE DIY PROJEKT

Datum:

Kategorija: Razno

Tags: projekt brez odpadkov, zero waste projekt, JYSK Life Club, Dan Zemlje, trajnostni razvoj

Podjetje JYSK si že vrsto let prizadeva za povečanje okoljske ozaveščenosti svojih dobaviteljev in kupcev ter v svoje delovanje vključuje najbolj verodostojne mednarodne oznake za okolje, kot so BCI, OEKO-TEX in FSC certifikat, da bi zagotovilo, da prihajajo materiali, iz katerih so izdelani naši izdelki, iz odgovornih virov.

Kot poseben projekt, na katerega smo izjemno ponosni in ki je vzbudil veliko zanimanje, je akcija Zero waste (brez odpadkov) v sklopu naših delavnic JYSK Life Club in to kar v štirih državah: na Hrvaškem, Bosni in Hercegovini, Srbiji in Sloveniji.

Cilj delavnic JYSK Life Club je spodbujati življenjske vrednote in povečati samo kakovost življenja v hitrem vsakdanjiku. Poudarek je dan tudi na spoznavanju danske kulture, ureditvi notranjosti doma na pristen, edinstven in ustvarjalen način ter spodbujanju posameznikov k sodelovanju v različnih družbeno odgovornih projektih.

V okviru delavnic smo poseben poudarek namenili trajnostnemu razvoju in bolj odgovornemu obnašanju do okolja. V projektu DIY (Do It Yourself - Naredi sam) smo obravnavali temo Zero waste in sodelovali z ustvarjalci, ki so z nami delili svoje ideje, kako izdelku, ki ste ga nameravali zavreči, vdihniti novo življenje

Namen projekta je spodbuditi posameznike, da prispevajo k bolj trajnostnemu vedenju in se hkrati zabavajo z družino in prijatelji. Vrednost in pomen odgovornega vedenja je prepoznalo 9 vplivnežev iz Hrvaške, Slovenije, Bosne in Hercegovine ter Srbije in nas podprlo s svojimi 18 idejami, kako ustvariti čudovite izdelke na kreativen način. In pri tem so mnoge naše sledilce in kupce tudi navdušili za ponovno rabo izdelkov, ki jih več ne potrebujejo.

Slovenija

Jana Koteska in Alja Nike Skrt iz Slovenije sta se poigrali z vazami, starimi prevlekami za blazine in starimi svečami. Prikazali sta tudi, kako na eko način zapakiramo hrano za piknik ali za v službo in nas navdušili s kreativnimi idejami. V Janinen videoposnetku "Kako iz stare vaze narediti ljubko okrasno svetilko z uporabo tehnike makrame" se lahko naučite prvih in preprostih makrame vozlov.

Aljaskrt, Alja Nike Skrt

1. IGTV video: DIY - Kako iz stare prevleke za blazine narediti beeswax wrap za prigrizke?

2. IGTV video: DIY - Kako iz starih zaves narediti reciklirane vrečke za prigrizke v naravi?

Jana Koteska

3. IGTV video: DIY - Kako iz stare vaze narediti ljubko okrasno svetilko z uporabo tehnike makrame?

4. IGTV video: DIY - Kako ponovno uporabiti stare posodice od izgorelih sveč?

Bosna in Hercegovina

Slađana Ikić je v svojih IG TV-jih prikazala, kako lahko uporabimo polomljene okvirje za slike in kako lahko lično uredimo stvari v kopalnici. Ajla Huremović nam je dala idejo, kako uporabiti staro uro, ki ne deluje. 

My Bosnian Home, Slađana Ikić

5. IGTV video: Kako uporabiti posodice od sveč?

6. IGTV video: Kako uporabiti stare okvirje slik?

Ajla Huremović

7. IGTV video: Kako staro uro spremeniti v pladenj?

Hrvaška

Matea Halilović je kreativno prikazala, kako ponovno uporabiti stare posodice od sveč, kako uporabiti star in polomljen okvir za slike ter kako lahko v svetilko spremenimo vazo, ki se več ne vklaplja v naš prostor. 

8. IGTV video: Kako ponovo uporabiti stare posodice od sveč?

9. IGTV video: Kako iz starega okvirja za slike narediti ploščo za sporočila?

10. IGTV video: Kako vazo spremeniti v svetilko?

Martina Palić je iz starih krožnikov in skled naredila stojalo za torte in nas naučila, kako za praznike narediti nov komplet kuhinjskega tekstila iz stare posteljnine in kreativno dekoracijo za stene iz starega umazanega nadprta. 

11. IGTV video: Kako narediti stojalo za torto iz starega krožnika in posode?

12. IGTV video: Kako iz posteljnine sešiti kuhinjski tekstil?

13. IGTV video: Kako iz starega nadprta ustvariti lepo stensko dekoracijo?

Patricia Baradić je stare prevleke za okrasne blazine okrasila z enostavno tehniko, ki so lahko vsakdo naredi sam. Poglejte pa tudi video, kako je na novo dekorirala cvetlične lončke. 

14. IGTV video: Kako okrasiti stare prevleke za okrasne blazine?

15. IGTV video: Kako osvežiti stare predmete?

Srbija

Ivana Popović ve, da so prave keramične vaze in viseči lonci za rože dragi, zato nam je prikazala, kako naredimo eko in cenejšo varianto slednjih. Marela Aćimović se je poigrala z dekoriranjem boho stene iz starih pogrinjkov.

Mali Iv, Ivana Popović

16. IGTV video: Kako naredite lažne keramičke vaze?

17. IGTV video: Kako naredite viseče cvetlične lonce?

Marina enterijernica, Marela Aćimović

18. IGTV video: Kako ustvariti boho stensko dekoracijo?

Upamo, da so sam ideje naših ustvarjalk všeč in da boste vsaj katero od njih tudi preizkusili! V komentarju pod blogom lahko napišete, katera ideja je vaš favorit in nas na družbenih omrežjih tudi označite, če boste katero idejo tudi udejanili.