Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

AKCIJA BREZPLAČNE DOSTAVE na dom za spletne nakupe nad 200 eur: 29. 9. - 2. 10. 22

Rumena in siva barva v dnevni sobi s sivo zofo, rumenim taburejem in cvetličnim lončkom

Barvi leta 2021

Datum:

Kategorija: Dom

Tags: barva leta 2021, dekoracije, siva barva, rumena barva

Tokrat nimamo le ene barve leta 2021, ampak kar dve: siva, ki so jo poimenovali ultimativno siva (“Ultimate Gray”) ter topla in vesela rumena (“Illuminating Yellow).

Strokovnjaki za barve iz ameriškega podjetja Pantone vsako leto objavijo barvo leta, ki potem postane trendovska barva in navdih za mnoge oblikovalce po vsem svetu. 

Podjetje Pantone nam želi z drzno kombinacijo rumene in sive barve dati moč in upanje za prihodnost.

Tudi v vašem domu lahko uporabite prednosti dinamične kombinacije močne in pomirjujuče sive barve ter optimistične in poživljajoče rumene barve. Siva barva je klasična barva, ki jo najdete tako med kosi pohištva, kot med dekoracijami


Rumeno barvo poiščite med tekstilnimi izdelki: prti  in dekoracijami, na voljo je tudi kot sijoča verzija v zlato obarvanih svečnikih.


Če je vaš dom opremljen z dekoracijami pretežno le v eni barvi, se jih lahko sčasoma naveličate. Poskusite skombinirati dekoracije v obeh barvnih odtenkih.

Dnevna soba v sivih in rumenih barvah

Če se bojite te močne barvne kombinacije, sivo uporabite kot osnovno barvo, rumeno pa kot male živahne dodatke v  dnevni sobi ali jedilnici. Sivo sedežno garnituro okrasite z rumeno blazino ali odejo. V jedilnici pa k sivemu jedilniškemu stolu dodajte le namizni nadprt v rumeni barvi.

Rumena je barva svetlobe, medtem ko je siva barva moči. Kombinacija barv poudarja, kako lahko med seboj izluščimo najboljše in se podpiramo, tako kot siva in rumena. Opomnik, ki ga občasno potrebujemo vsi.

Viri

https://www.pantone.com/uk/en/color-of-the-year-2021