Raziščite naša različna stojala za senčnike

V ponudbi boste našli raznolika stojala in podstavke za senčnike, tako iz granita, kot plastičnega. Plastičen podstavek je praktičen, saj je lahek za prenašanje in ga lahko napolnite z vodo ali peskom na plaži. Nekateri modeli stojal za senčnike imajo tudi koleščke za lažje premikanje, da lažje prilagajate lokacijo sečnika glede na položaj sonca. Na stojala za senčnike namestite lahko tako manjše kot večje senčnike. Senčniki so lahko tudi viseči, kar pomeni, da morate izbrati težje stojalo za take vrste senčnika. Na voljo je stojalo za balkonski senčnik. Stojala za senčnike poskrbijo za stabilnost sečnika, saj mu zagotavljajo podporo. Lahko izberete stojalo, ki se ujema s celotnim dizajnom vrta, terase ali drugega zunanjega prostora. Estetski videz stojala za senčnike prispeva k celotni podobi prostora in ustvarja prijetno okolje za sprostitev. Več o izbiri senčnikov preberite tu.

5 izdelki
  5 izdelki

  Podstavki podjetja JYSK

  Obstaja veliko parametrov, ki pridejo v poštev, ko morate oceniti, kakšno mora biti vaše stojalo za senčnik oz. kako težko mora biti. Naše plastično stojalo za senčnik je veliko 12 litrov. Samo po sebi ne tehta nič, zato ga je enostavno vzeti s seboj na izlet ali plažo, lahko ga napolnimo z vodo ali peskom, da dovolj obtežimo senčnik. Naši podstavki za senčnike iz granita imajo različne teže (25 kg, 35 kg, 40 kg, 45 kg). Ni pravila o tem, kako težko mora biti stojalo za senčnik v primerjavi s senčnikom, a večji kot je vaš senčnik, težjo podlago za senčnik priporočamo. To je zato, ker lahko večja površina senčnika ujame več vetra, zato je potrebna večja teža, da ga zadržimo pokonci. 

  Drugi dejavniki, ki jih je treba upoštevati pri izbiri stojala za senčnike, so na primer, ali bo stal v kotu terase brez vetra ali bo stal na vetrovnem mestu na vrtu. Podstavek za senčnik lahko zato hitro postane zelo težak in ga je težko premikati, zato se lahko odločite za nakup modela s koleščki in ročaji. Upoštevajte, da niso vsi podstavki za senčnike odporni proti zmrzali, zato jih je pozimi treba prenesti v notranjost.

  Nekaj lastnosti dobrega stojala za senčnike

  Stojalo za senčnike mora zagotavljati stabilnost, enostavno uporabo in dolgo življenjsko dobo. Tu je nekaj ključnih lastnosti, ki jih mora imeti dobro stojalo za senčnike:

  • Stabilnost: Stojalo mora biti dovolj težko in stabilno, da lahko zanesljivo drži senčnik tudi v močnih vetrovih ali na neravnih tleh. Pogosto je težje stojalo bolj stabilno, vendar mora biti še vedno enostavno prenosljivo.
  • Trdnost materialov: Stojalo naj bo izdelano iz trpežnih materialov, kot so jeklo, beton ali močne plastične spojine, ki zagotavljajo dolgotrajnost in odpornost proti koroziji.
  • Prilagodljivost: Pomembno je, da stojalo omogoča prilagajanje različnim velikostim in vrstam senčnikov. Nekateri modeli imajo nastavljive sponke ali zatiče, ki omogočajo prilagajanje premera palice senčnika.
  • Enostavna uporaba: Stojalo mora biti enostavno postaviti.
  • Prenosljivost: Stojalo naj bo dovolj lahko, da se ga lahko prenaša s enega kraja na drugega, če ga morate prestavljati ali prenašati.
  • Estetski videz: Čeprav je funkcionalnost najpomembnejša, je tudi estetski videz stojala pomemben. Dobro oblikovano stojalo lahko dopolni videz prostora in ustvari prijetno okolje.