Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna
Novoletne lučke za zunanjo uporabo

Novoletna razsvetljava: varnostni nasveti

Božični in novoletni čas sta več kot primerna, da si pričaramo posebno vzdušje doma in okolice doma s pisanimi novoletnimi lučkami in praznično okrasitvijo. Predno pa okrasite vaš vrt, vhod ali balkon z novoletnimi lučkami za zunanjo uporabo, morate upoštevati še nekaj stvari. Na primer, je vaša zunanja novoletna osvetlitev postavljena tako, da ne moti vaših sosedov? Ste prepričani, da je vaša novoletna razsvetljava pravilno nastavljena in ne troši preveč električne energije? 

Dve božični drevesi pred vrati in adventni venček na vratih z rdečim trakom
Venec FENRIS Ø40cm z LED in časovnikom
13,50/kos.
17,50 /kos.
-22%
Do prodaje zalog
Le v trgovini
Laterna VILLADS Š20xD20xV50 črna
22,50/kos.
29,99 /kos.
-24%
Le v trgovini


Pripravili smo vam devet odličnih nasvetov o tem, kako doseči čudovito in varno novoletno osvetlitev - brez visokega računa za elektriko ali soseda, ki bi vam hotel izvleči vtikač. Preberite si spodnji seznam nasvetov.

Zunanja razsvetljava ustvari toplino v hladnejših dneh

Verige, mreže ter zavese lučk so najenostavnejši način za ustvarjanje božično-novoletnega vzdušja na prostem. So praktična rešitev za okrasitev doma, saj se lahko obesijo na večino stvari. Zunanje novoletne lučke so idealne za balkone, grme in drevesa. 


Čudovite božične zunanje lučke in drevesa ni nujno, da so postavljena le na vrtu. Če imate balkon ali manjšo zunanjo površino, lahko obesite verige novoletnih lučk na ograjo balkona ali postavite na manjša tla osvetljeno božično drevo lučk.

Drug način ureditve zunanjega prostora je uporaba lantern. Zelo lepo izgledajo na vhodnih vratih ali na balkonu. Ne pozabite pa, da morajo vaše lanterne stati na stabilni površini, po možnosti še na mestu, ki je nadkrit.

Uporabite le lučke, ki so primerne za zunanji prostor

Ko izbirate zunanjo božično razsvetljavo, morate paziti, da izberete ustrezne novoletne lučke, saj morajo imeti oznako za zunanjo uporabo. Novoletne lučke za notranjo uporabo ne sodijo ven, saj lahko vlaga povzroči kratek stik. Novoletne lučke za zunanji prostor so odpornejše na zunanje vplive, saj so iz materialov primernih za uporabo na prostem. 

Če so novoletne lučke primerne za uporabo na prostem, je to jasno označeno na embalaži izdelka. Lučke morajo imeti tudi oznako CE, kar pomeni, da so v skladu z varnostnimi zahtevami.

Veriga novoletnih lučk na smrekovi veji
Veriga luči ELDE D2495cm s 500 LED in časovnikom
20,-/kos.
39,99 /kos.
-49%
Do prodaje zalog
Le v trgovini

 

Privarčujte energijo z uporabo LED lučk

Zunanje lučke in svetleča božična drevesa prinesejo kanček veselja v temnih jesenskih in zimskih mesecih, svoj dom pa lahko osvetlite že z majhno porabo električne energije. Vsa zunanja svetila v JYSK-ovem asortimanu so narejena z LED lučmi. Te imajo rok trajanja do cca 50.000 ur in potrošijo 90% manj elektrike. Kombinacija LED svetilk in časovnika pa bo vaš račun za energijo zmanjšala na minimalno raven.     

Druga prednost zunanje novoletne razsvetljave s funkcijo vklopa/izklopa je ta, da lahko zmanjšate porabo energije čez dan, ko razsvetljave tako ali tako ni videti.

Svetleče drevo z manjšim svetlečim drevesom in lanterno z belo svečo
Laterna VILLADS Š20xD20xV50 črna
22,50/kos.
29,99 /kos.
-24%
Le v trgovini

 

Dobro je vedeti, da obstajajo različni odtenki bele barve v LED novoletnih lučkah: topla rumeno bela ali hladna modro bela. Zato vam svetujemo, da pred nakupom preverite, kakšno barvo lučk si želite. V trgovini lahko vidite prižgane lučke, tako da je izbira lažja.

Spoštujte okolje - ugašajte novoletne lučke

Namen zunanje božično-novoletne razsvetljave je ustvarjanje božično-novoletnega vzdušja. Upoštevaje mir v božičnem času in ustrezno namestite vaše božične lučke, da ne motite sosedov. Bonton pravi, da ne smejo sijati direktno v sosedovo dnevno sobo ali spalnico. 

Če uporabljate novoletne lučke z vgrajenim časovnikom, se bodo lučke avtomatsko vključevale in izključevale. To pomeni, da lahko sami določite čas, ko svetijo in da ne motijo nikogar okoli vas. Pri uporabi časovnika pa seveda lahko tudi zmanjšate potrošnjo električne energije podnevi, saj ni potrebno, da luči takrat svetijo.

Svetleče zunanje drevo na leseni terasi ob lounge setu

9 varnostnih nasvetov za postavitev novoletnih lučk za zunanjo uporabo

Držite se teh nasvetov pri postavljanju zunanjih novoletnih lučk: 

  1. Uporabite LED novoletne lučke in časovnik, da svetijo le, ko je potrebno, in tako privarčujete pri računu za elektriko.
  2. Vedno preverite, če so lučke primerne za zunanjo uporabo in imajo oznako CE.
  3. Pred nakupom verige lučk ali svetlečih dreves preverite, če vam je barva lučk všeč.
  4. Izberite varnejšo zunanjo vtičnico. 
  5. Preverite varovalke.
  6. Preverite pravilno delovanje električnih podaljškov ali transformatorjev, če jih potrebujete, in ali so primerni za zunanjo uporabo.
  7. Izogibajte se napeljave kablov na mestih, kjer se lahko poškoduje, npr. vrata ali okna, saj tvegate kratek stik ali požar.
  8. Zunanjo vtičnico naj namesti in preveri pooblaščena oseba.
  9. Po praznikih, pospravite lučke na suho mesto, po možnosti v originalno embalažo, da bi čim dlje delovale.

 

Izvedite več

Čudovite ideje za božično dekoracijo mize

Ideje za božična darila zanjo in zanj

Prišel je čas božičnih škratov

Vpogled v božično kolekcijo