Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

Zaradi prehoda na novo centralno skladišče so možne zamude pri dostavi izdelkov do 10 delovnih dni. Opravičujemo se vam in prosimo za razumevanje.

Ženska, ki spi pod obteženo prešito odejo in moški, ki bere v postelji

Obtežena prešita odeja lahko pomaga k boljšemu spancu

Se kdaj pred spanjem počutite preutrujeni in težko zaspite? Obtežena prešita odeja je lahko odlična rešitev za boljše spanje, saj s svojo mehkobo, toploto in prilagodljivostjo lahko pomaga izboljšati spanec. Obtežena prešita odeja je težja prešita odeja, saj s svojo težo ustvarja pritisk na telo in tako sproži obremenitev s pozitivnimi učinki, ki lahko prispevajo k boljši kakovosti spanja.

Nežen pritisk, ki ga ustvari obtežena prešita odeja, se imenuje "Deep Pressure Touch Stimulation" (DPTS) oz. Senzorična stimulacija dotika. Študije kažejo, da simulacija dotika vodi do povečanega sproščanja pomirjujočih hormonov. Hkrati se zniža raven stresnega hormona in poveča raven spalnega hormona. Z drugimi besedami: obtežena prešita odeja lahko poveča občutek dobrega počutja in tako lažje zaspimo.   

Poglejte več nasvetov za boljše spanje.

Obtežena prešita odeja s polnilom iz steklenih kroglic

Obtežena prešita odeja je primerna skoraj za vsakogar in ne le za tiste, ki morda niso zadovoljni s kakovostjo spanja. Teža in dizajn obtežene prešite odeje ter njena lastnost, da se lepo prilagodi telesu, vam omogočajo, da se sprostite, učinkoviteje globoko spite, da se zbudite spočiti in se počutite bolje.

Obtežena prešita odeja je težja od navadnih prešitih odej, ker ima več predelkov, ki so napolnjeni z majhnimi steklenimi kroglicami. Teža steklenih kroglic povzroči, da se prešita odeja tesno prilagodi obliki telesa. Prevleka obtežene prešite odeje pa zagotavlja mehak in enakomeren pritisk po telesu.


Izberite pravo obteženo odejo

Priporočamo, da izberete obteženo prešito odejo, ki ustreza približno 10 % -15 % vaše telesne teže. Trenutno sta na voljo dve obteženi odeji, ki ima težo 7 kg in 9 kg. Poglejte in preberite več o njima TU.

Uporaba obtežene prešite odeje

Z obteženo prešito odejo lahko spite celo noč že od nakupa dalje. Sprva se vam bo obtežena prešita odeja  zdela morda nekoliko nenavadna, zato vam priporočamo, da jo preizkušate in testirate vsaj en mesec. Najprej jo začnite uporabljati za krajši čas, ki ga postopoma povečujete. 

Prosimo upoštevajte

Ljudje s šibkejšo pljučno ali mišično zmogljivostjo se morajo pred uporabo obtežene prešite odeje posvetovati s svojim zdravnikom. Če čutite kakršno koli nelagodje, prenehajte uporabljati težko odejo.

Izvedite več

Kaj je boljše: prešita odeja in vzglavnik z račjim ali gosjim puhom?

Svetovni dan spanja

Kako izbrati pravo velikost prešite odeje?

Kaj se dogaja s telesom med spanjem?

Poiščite najbližjo JYSK trgovino.

Za pomoč in nasvete se obrnite na JYSK-ove zaposlene in raziščite naš širok asortiman izdelkov v trgovini.