Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

Spletni ponedeljek s popusti 20-60% Klikni TU Naročite na spletu do 13. 12. 22, da bo vaše naročilo dostavljeno pred božičem.

Obtežena prešita odeja lahko pomaga k boljšemu spancu

Obtežena prešita odeja lahko pomaga k boljšemu spancu

Se kdaj pred spanjem počutite preutrujeni in težko zaspite? Obtežena prešita odeja je lahko odlična rešitev za boljše spanje, saj s svojo mehkobo, toploto in prilagodljivostjo lahko pomaga izboljšati spanec. Obtežena prešita odeja je težja prešita odeja, saj s svojo težo ustvarja pritisk na telo in tako sproži obremenitev s pozitivnimi učinki, ki lahko prispevajo k boljši kakovosti spanja.

Nežen pritisk, ki ga ustvari obtežena prešita odeja, se imenuje "Deep Pressure Touch Stimulation" (DPTS) oz. Senzorična stimulacija dotika. Študije kažejo, da simulacija dotika vodi do povečanega sproščanja pomirjujočih hormonov. Hkrati se zniža raven stresnega hormona in poveča raven spalnega hormona. Z drugimi besedami: obtežena prešita odeja lahko poveča občutek dobrega počutja in tako lažje zaspimo.   

Poglejte več nasvetov za boljše spanje.

Obtežena prešita odeja s polnilom iz steklenih kroglic

Obtežena prešita odeja je primerna skoraj za vsakogar in ne le za tiste, ki morda niso zadovoljni s kakovostjo spanja. Teža in dizajn obtežene prešite odeje ter njena lastnost, da se lepo prilagodi telesu, vam omogočajo, da se sprostite, učinkoviteje globoko spite, da se zbudite spočiti in se počutite bolje.

Obtežena prešita odeja je težja od navadnih prešitih odej, ker ima več predelkov, ki so napolnjeni z majhnimi steklenimi kroglicami. Teža steklenih kroglic povzroči, da se prešita odeja tesno prilagodi obliki telesa. Prevleka obtežene prešite odeje pa zagotavlja mehak in enakomeren pritisk po telesu.


Izberite pravo obteženo odejo

Priporočamo, da izberete obteženo prešito odejo, ki ustreza približno 10 % -15 % vaše telesne teže. Trenutno je na voljo le ena obtežena odeja, ki ima težo 7 kg. Poglejte in preberite več o njej TU.

Uporaba obtežene prešite odeje

Z obteženo prešito odejo lahko spite celo noč že od nakupa dalje. Sprva se vam bo obtežena prešita odeja  zdela morda nekoliko nenavadna, zato vam priporočamo, da jo preizkušate in testirate vsaj en mesec. Najprej jo začnite uporabljati za krajši čas, ki ga postopoma povečujete. 

Prosimo upoštevajte

Ljudje s šibkejšo pljučno ali mišično zmogljivostjo se morajo pred uporabo obtežene prešite odeje posvetovati s svojim zdravnikom. Če čutite kakršno koli nelagodje, prenehajte uporabljati odejo.

 

Izvedite več

Kako v spalnici zmanjšati količino alergenov?

Vodič: moč polnila v prešitih odejah (TOG) – Katera stopnja TOG je prava za vas?

Je spanje res tako pomembno?

Najljubše prešite odeje po izboru nabavnice

Poiščite najbližjo JYSK trgovino.

Za pomoč in nasvete se obrnite na JYSK-ove zaposlene in raziščite naš širok asortiman izdelkov v trgovini.