Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna
Mehke brisače v kopalnici

Nasveti za mehke in sveže brisače

Kako prati brisače, da bodo vedno sveže in puhaste?

Poznate tisti čudovit občutek, ko stopite pod topli tuš ali se uležete v toplo kad? Morda se celo radi razvajate z dolgimi kopelmi, a občutek čistoče in svežine lahko zlahka uničite, če po končanem kopanju posežete po trdi in hrapavi brisači ali brisači, ki ima neprijeten vonj.

Brisače z neprijetnim vonjem, ki so mokre, debele in tople, zlahka privabijo bakterije in bacile. Pripravili smo vam nekaj nasvetov, kako imate lahko vedno mehke in čiste brisače ter se izognete nevarnostim raznih okužb in neprijetnega vonja brisač. Preberite več o tem, kako pogosto naj bi prali brisače in kako obvarovati brisače pred neprijetnimi vonjavami.

Kup brisač v kopalnici ob koaplniških dodatkih

Kako pogosto prati brisače?

Brisače ne rabite prati takoj po uporabi. Na splošno je priporočljivo, da brisače operete šele po tretji uporabi. Tako se boste izognili neprijetnemu vonju brisače, če je predolgo uporabljate, hkrati pa poskrbeli, da je brisača higienska in da ne privablja klice.

Brisače ne potrebujejo večjega odmerka pralnega praška, kot je priporočen. Ravno nasprotno. Brisača namreč absorbira odvečen pralni prašek, kar lahko povzroči privabljanje klic. Najboljši način za odstranjevanje klic iz brisače je pranje v vroči vodi – po možnosti pri 60 °C, saj se večina bakterij uniči pri temperaturi 60 °C. Vedno pa sledite navodilom na etiketi.

Preberite, kako je potrebno oprati nove brisače.

Kako oprati brisače, da bodo mehke?

Če želite imeti mehke brisače, jih je vedno dobro stresti, preden jih daste sušiti. Tako brisače ostanejo dlje mehke. Pomembno je, da pralni stroj izpraznite takoj, ko je cikel končan. Če pustite, da brisače ležijo mokre v stroju, lahko dobijo neprijeten vonj in razvijejo plesni. Brisače takoj prenesite v sušilni stroj ali jih obesite, da se posušijo.

Eden od nasvetov za ohranjanje mehkobe brisač je uporaba sušilnih kroglic v sušilnem stroju. To naredi brisače puhaste in skrajša čas sušenja, zato lahko prihranite tudi pri elektriki. To je zmagovalna kombinacija!

Brisače morate posušiti na dovolj velikem prostoru

Če v kopalnici nimate prostora, vas zlahka zamika, da bi več brisač obesili eno na drugo. Ampak to raje ne storite! Če brisače ne posušite na dovolj velikem prostoru, lahko vlaga na njih privabi bakterije.

 

Kako preprečiti neprijeten vonj brisač

Če imajo vaše brisače neprijeten vonj, imamo za vas uporaben nasvet. Brisače dajte v pralni stroj in dodajte eno skodelico pecilnega praška ter en deciliter čistega kisa. Ne uporabljajte mehčalca pri prvem pranju teh brisač z neprijetnem vonjem in nato izberite program pranja pri 60 °C.

Ko je cikel pranja zagnan, ustavite pralni stroj in pustite, da se brisače približno eno uro namakajo v mešanici vode s pecilnim praškom. Po eni uri ponovno zaženite pralni stroj in pustite, da se cikel pranja konča. Nato ponovno operite brisače. A tokrat dodajte običajno dozo mehčalca za perilo in še en deciliter alkoholnega kisa. Ko je dodatno pranje končano, brisače takoj prestavite v sušilni stroj. Zaženite ga na najvišji možni nastavitvi in ​​pustite delovati, dokler se brisače popolnoma ne posušijo.

Če z rezultatom niste zadovoljni, lahko brisače poskusite namočiti. Brisače z neprijetnim vonjem postavite v veliko vedro z vročo vodo in pralnim praškom za 48 ur, nato pa jih posušite. Če tudi ta metoda ne pomaga, to pomeni, da  potrebujete nekaj novih brisač.

Dodatni nasveti glede brisač

Ali imate še kakšne uporabne nasvete, da bodo vaše brisače mehke in higienske? Prosimo, da svoje predloge podelite v spodnjem polju za komentarje.

 

Izvedite več

Najljubši kopalniški dodatki po izboru naše nabavnice

Najljubši kopalniški dodatki po izboru naše nabavnice

Izpostavljamo: kolekcije brisač

Izpostavljamo: kolekcije brisač

Ustvarite wellness oazo v vaši kopalnici

Ustvarite wellness oazo v vaši kopalnici

Božična darila zanjo in zanj iz asortimana kopalniških dodatkov

Božična darila zanjo in zanj iz asortimana kopalniških dodatkov