Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna
Odlične poletne prešite odeje

Odlično spanje s pravo prešito odejo tudi poleti

Vsi komaj čakamo na tople poletne dni. Kaj pa na prevroče poletne noči?

Verjetno vsi poznate občutek, ko se obračate po postelji sem in tja, ker vam je prevroče. Ali na primer, ko se prebudite prepoteni, ker vam je prevroče pod prešito odejo? Zato je pomembno, da si pred poletjem zamenjate ustrezno prešito odejo in si kupite hladnejšo, poletno prešito odejo.

Novo v JYSK-u: Lahkotno in udobno

V JYSK-u to sezono predstavljamo nove poletne prešite odeje, primerne za tople poletne noči.


JYSK-ove poletne prešite odeje z umetnim polnilom je enostavno vzdrževati. Lahko jih pogosto perete in sušite, saj obdržijo obliko. Pa tudi vlakna v polnilu se pri pogostem pranju in sušenju ne poškodujejo.

Vsestranskost uporabe poletne prešite odeje

Poletno prešito odejo, ki je tanjša prešita odeja iz bombaža, lahko preprosto uporabite tudi zunaj doma namesto običajnih odej ali piknik odej. Vzamete jo s sabo na kampiranje, piknik ali jo na vrtu uporabite kot piknik odejo. Četudi se umaže, jo enostavno operete v pralnem stroju in bo ponovno nared za uporabo. 

Več o pranju in sušenju prešitih odej.

Two girls eating in a park in sunny weather

Število vročih in toplih poletnih dni se lahko vsako leto razlikuje. Če je manj toplih dni, lahko poletno prešito odejo uporabite kot malo posebno čudovito odejo v dnevni sobi. 

Na sedežni garnituri se zavijte s poletno prešito odejo ter preberite kakšno knjigo ali si oglejte priljubljeno TV serijo ali si celo privoščite kratek popoldanski spanec. 

Zakaj imeti poletno prešito odejo?

V toplih poletnih nočeh boste spali bolj mirno in udobno s poletno prešito odejo, s katero se ne boste tako potili kot s toplo zimsko prešito odejo. Poletna prešita odeja je narejena tako, da prenaša toploto in vlago iz vašega telesa. Na ta način vam ne bo prevroče in boste odlično spali. Tople zimske prešite odeje so oblikovane tako, da izolirajo toploto in niso primerne za spanje v toplih poletnih nočeh.

Če se temperatura vaše spalnice spreminja glede na vreme, vam vsekakor priporočamo uporabo dveh različnih prešitih odej - toplo za zimo ter tanjšo za poletje. Uporaba dveh prešitih odej v različnih letnih časih podaljšuje življenjsko dobo zimske prešite odeje, saj zaradi potenja in vlage izgublja svojo obstojnost.

Preberite več o različnih vrstah prešitih odej.

Pripravili smo vam tudi nasvete, kako dobro spati v prevročih poletnih nočeh.
 

 

Izvedite več

Popolni vodič: Katero prešito odejo izbrati?

Popolni vodič: Katero prešito odejo izbrati?

Prešite odeje in vzglavniki iz naravnih materialov

Prešite odeje in vzglavniki iz naravnih materialov

5 nasvetov za lažje prebujanje

5 nasvetov za lažje prebujanje

Kako izbrati pravo ležišče, če imate bolečine v križu

Kako izbrati pravo ležišče, če imate bolečine v križu