Poglejte kuhinjske pripomočke, deske za rezanje, držalo za kuhinjske brisače

V JYSK-u se zavedamo pomena kakovosti v vsakdanjem življenju. Zato ponujamo uporabne kuhinjske pripomočke, ki so skrbno izbrani za izboljšanje vaše kuhinjske izkušnje in vsakdanjega življenja. Poiščite vse kuhinjske pripomočke, ki jih potrebujete v vsakdanjem življenju. Na primer, izberite stekleno steklenico za pitje vode ali termovko, ki jo lahko uporabljate doma in vzamete s seboj na pot. V naši ponudbi kuhinjskih pripomočkov boste našli tudi leseno držalo za kuhinjske brisače in posodo za shranjevanje čebule ali česna. Podstavek za posodo je praktičen, ko želite postreči vročo hrano ali zaščititi površine pred vročino. Obročke za serviete lahko uporabite za bolj lepo pogrnjeno mizo, kjer lahko sprtičke iz blaga uporabite kot lepo dekoracijo. Naše deske za rezanje so funkcionalne in prijetne na pogled. Uporabite jih lahko za kuhanje ali za dekoracijo, če izberete leseno desko za rezanje. 

Uporabnost deske za rezanje

Deska za rezanje je osnovni kuhinjski pripomoček v kuhinji, ki se uporablja za rezanje in pripravo živil. Priporočamo, da imate več desk za rezanje npr. eno za zelenjavo, drugo za sadje, tretjo za meso, itd. Tu je nekaj praktičnih uporab desk za rezanje:

 • Rezanje zelenjave in sadja: Deska za rezanje je primerna za rezanje zelenjave in sadja na enakomerne kose, kar olajša kuhanje in pripravo obrokov.
 • Priprava mesa: Pri rezanju mesa je deska za rezanje ključnega pomena. Omogoča varno in higiensko obdelavo mesa, tako da se prepreči prenos bakterij na druge površine.
 • Priprava sendvičev: Deska za rezanje je uporabna tudi pri pripravi sendvičev ali druge jedi. Omogoča rezanje sestavin, kot so meso, sir in zelenjava, na željene velikosti in oblike.
 • Za serviranje: Lesene deske za rezanje so lahko tudi dekorativni element na mizi. Na njih lahko postrežete sire, meso, sadje ali prigrizke, kar ustvari privlačen videz za vaše goste.

Iz katerega materiala naj bo deska za rezanje

Prednosti lesene deske kot kuhinjskega pripomočka za rezanje v primerjavi z desko iz umetnega materiala so:

 • Naravni videz: Lesene deske dajejo toplino in naraven videz kuhinji, kar lahko prispeva k estetiki prostora.
 • Trajnost: Kvalitetne lesene deske lahko trajajo več let, če se pravilno vzdržujejo. Redno oljenje lahko ohrani njihovo lepoto in trajnost.
 • Manj poškodb nožev: Les je nežnejši do rezil nožev v primerjavi z nekaterimi tršimi umetnimi materiali, kar lahko podaljša življenjsko dobo nožev.
 • Okolju prijaznost: Les je obnovljiv vir, zato so lesene deske za rezanje bolj okolju prijazne kot deske iz umetnih materialov, ki so pogosto narejene iz plastike.

Na drugi strani pa deske iz umetnih materialov ponujajo nekaj prednosti, kot so:

 • Enostavno čiščenje: Deske iz umetnih materialov so pogosto primerne za pomivanje v pomivalnem stroju, kar olajša čiščenje.
 • Manj vzdrževanja: Ni potrebe po rednem oljenju ali drugih posebnih postopkih za vzdrževanje deske iz umetnih materialov, kar je lahko priročno za tiste, ki želijo čim manj vzdrževanja.
 • Cena: Deske iz umetnih materialov so pogosto cenejše od kakovostnih lesenih desk.

Izbira med leseno desko in desko iz umetnih materialov je odvisna od osebnih preferenc, estetskih namer in praktičnih potreb posameznika.