Ležišča iz pene iz kakovostnih materialov

Ležišče iz pene je vrsta ležišča, ki ga namestite v posteljni okvir, primerno je tudi za nastavljive postelje oz. za nastavljiva posteljna dna. Sestavljeno je iz jedra iz pene, ki je obdano s prevleko iz tkanine. Ležišča iz pene so izdelana iz trdne ali večplastne pene. Tako so lahko narejena na primer iz jedra, ki je narejeno iz rahlo težje poliuretanske pene, in plasti spominske pene, ki ležišču daje optimalno raven udobja. Številna ležišča imajo profilirano zgornjo plast, kar spodbuja kroženje zraka, ko se obračate na ležišču. Nekatera ležišča imajo tudi vgrajeno plast iz naravnega kokosa, ki nudi podporo in omogoča ustrezno zračenje ležišča. Nenazadnje so ležišča iz pene dostopna po ugodnih cenah. Več o sestavah ležišč si preberite v vodiču za ležišča. Več o GOLD seriji ter njeni prednosti. Ležišča iz pene so iz serij WELLPUR® in DREAMZONE®

Ležišča iz pene za vsakogar

Ležišča iz pene so vsestranske za uporabo. Ležišča iz pene lahko ležijo neposredno na tleh ali v posteljnem okvirju. Zato je ležišče iz pene dobro tako za vsakodnevno uporabo kot tudi kot postelja za goste. Ležišča iz pene so odlična tudi za postelje z nastavljivim posteljnim dnom, saj pena naredi ležišče prožnejše. Za kampiranje ali oddih na vikendu lahko uporabite zložljivo ležišče iz pene, ki je enostavno za pakiranje in prevažanje skupaj z drugo prtljago. S pridom ga lahko uporabimo tudi v otroški sobi za igro.

Garancija ležišč in vzmetnic

Številne vzmetnice in ležišča iz pene imajo podaljšano garancijo 15 do 25 let:

Ležišča z vzmetmi (vzmetnice): 15-letna garancija za PLUS, 25-letna garancija za GOLD
Ležišča iz pene: 25-letna garancija za GOLD
Boxspring postelje: 15-letna garancija za PLUS, 25-letna garancija za GOLD
Nastavljive postelje: 15-letna garancija za PLUS, 25-letna garancija za GOLD

Garancija na ležišča z vzmetmi (vzmetnice) pokriva napake nastale v proizvodnji in v materialu vzmeti, pri boxspring posteljah in nastavljivih posteljah pa pokriva  napake nastale v proizvodnji in v materialu vzmeti, okvirja in posteljnega dna.

Garancija na ležišča iz pene zagotavlja, da se prožnost pene ne bo poslabšala bolj, kot je to običajno za normalno ugrezanje pene. Več o garanciji ležišč si preberite TU.

Velikost ležišč pene

Najosnovnejša velikost je za enojno posteljo 90x190/200 cm ali 80x200 cm. Na voljo pa so tudi ostale dimenzije. Za otroške posteljice so ležišča iz pene v velikosti 60x120 cm. Večje dimenzije ležišč iz pene so: 120/140/160/180x200 cm. Odlična izbira za začasno ležišče pa so zložljiva ležišča, ki so praktična rešitev za prenočevanje gostov. V trgovinah lahko nekatere modele ležišč iz pene naročite tudi po merah, a seveda z doplačilom.