Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna
Družinsko druženje na prostem

5 odličnih idej za otroške aktivnosti na prostem

Starši že kar nekaj tednov iščemo razne ideje za kreativno preživljanje časa z otroci v zavetju svojega doma. Še posebno velik izziv je najti kakšne nove in zabavne aktivnosti za otroke. Ker so druženja z vrstniki omejena in več časa preživljajo doma, so male glavice še kako dovzetne za nova učenja in nove kreativne ideje.

Pripravili smo vam nekaj idej za skupno druženje:

1. Hišice za žuželke

Zaradi vse večje uporabe pesticidov je v naravi manj žuželk, med katerimi so izredno pomembne koristne žuželke, ki zmanjšujejo število škodljivcev in bolezni, kot so na primer pikapolonice ali strigalice. Koristne žuželke namreč vzdržujejo naravno ravnovesje in ohranjajo biotsko raznovrstnost.

Skupaj z otroci poiščite mesto, kamor boste postavili svojo hišico za žuželke. Prostor naj bo suh in zaščiten ter obrnjen proti jugozahodu ali jugovzhodu, saj bo žuželkam nudil mesto tudi v hladnih zimskih mesecih. Skupaj ga pobarvajte ali okrasite z rožicami. Na ta način boste lahko spremljali živalice ter se o njih tudi kaj novega naučili.

Na primer pikapolonice so ene izmed pomembnejših žuželk na vrtu in v sadovnjaku. Ličinke in odrasli hrošči se prehranjujejo z listnimi ušmi, ki rastlinam delajo veliko škodo. Ličinka pikapolonice na dan poje do 600 rastlinskih uši.

 

2. Zabava s sadnimi koktejli

Sedaj je idealna priložnost, da svojim otrokom uvedete v prehrano še več sveže stisnjenih sadnih sokoviz  pomaranč ali limon, ki jim lahko dodate koščke jagod, malin ali drugega sadja po vašem izboru. Dovolite otrokom, da sami izberejo sestavine za koktejle in stisnejo sadje za svoje pijače, ki jih naj postrežejo v kozarcih s slamico.

3. Vrtiček

Pomlad je idealni čas, ko lahko uredite svoje vrtičke! Gredice jagod ali mini paradižnika bosta v veliko veselje vaših otrok, ko bodo videli kaj zraste ob pomoči njihovih prstkov. Izkoristite čas in skupaj z otroci zasadite vrtiček, pa čeprav le v nekaj loncev na balkonu ali terasi. Naj vsakdo izbere svoj lonček ali korito in zasadi priljubljeno začimbo, zelenjavo ali rožico. Za to ni potrebno imeti predhodnih vrtnarskih izkušenj, samo malo čarobnosti in cvetlične lončke, malo zemlje, semena ali sadike. K uspešni rasti rastlinic bo seveda prispevalo veliko sonca, ljubezni in vsakodnevno zalivanje.

4. Kampiranje na terasi ali vrtu

Če bi radi doživeli popotniško avanturo, vam ni potrebno vedno nekam odpotovati. Včasih potrebujete le malo domišljije. Na zemljevidu ali globusu poiščite kraj, ki bi ga želeli obiskati.

Raziščite zanimivosti kraja, kamor bi želeli odpotovati. Organizirajte kampiranje na lastnem vrtu, terasi ali balkonu ter se pretvarjajte, da ste tam. Postavite šotor in večer preživite ob pogovoru o priljubljenem kraju. Nad ognjem specite marshmallow kolačke in spijte skodelico tople čokolade.

5. Uživanje na trampolinu

Skupaj z otroci tekmujte v kreativnih skokih na trampolinu. Privoščite si tudi vi malo otroške igrivosti, saj vsem dobro prijata smeh in gibanje. Otroci pa bodo zvečer lažje zaspali.
 

Izvedite več

Trampolini: 7 nasvetov, ki jih morate upoštevati pred nakupom

Trampolini: 7 nasvetov, ki jih morate upoštevati pred nakupom

Nadgradite svoj zunanji prostor s paviljonom

Nadgradite svoj zunanji prostor s paviljonom

Kuhanje na prostem na žaru za enkratno uporabo

Kuhanje na prostem na žaru za enkratno uporabo

Kako si lahko kar sami ustvarimo luksuzni glamping

Kako si lahko kar sami ustvarimo luksuzni glamping