Cvetlični lonci in korita za teraso ali balkon

Cvetlični lonci in korita za rože so čudovit vrtni dodatek na vaši terasi ali balkonu. Spomladi in poleti več časa posvečamo urejanju vrta, terase ali balkona. Priporočamo, da na terasah ali balkonih v cvetlična korita in lonce zasadite zelišča. Dodate lahko še kakšno trajnico, kot je na primer sivka, saj lepo diši in ima čudovite cvetove. Cvetlični lonci in korita za rože naj bodo izbrani glede na vrsto rastlin, rož ali zelišč. V JYSK-u vas čaka širok izbor visečih cvetličnih loncev, balkonskih cvetličnih korit, kot tudi okrasnih loncev ter korit za rože različnih velikosti in materialov. Zelo moderni in trendovski so pleteni cvetlični lonci in korita za rože. Na voljo so po ugodnih cenah, tako v trgovinah, kot v spletni trgovini. Večja cvetlična korita lahko služijo kot pregrada med različnimi deli zunanjega prostora. Poglejte nekaj idej o ureditvi terase s cvetličnimi lonci.

Ureditev terase s cvetličnimi lonci

Pri okrasitvi svoje terase ali balkona se ne omejite le na lonce, ampak jim dodajte laterne in tako bodo privabili poglede tudi takrat, ko bo zunaj temno. Drug nasvet je, da uporabite raznolike cvetlične lonce. Mešanica materialov, barv in oblik cvetličnih loncev lahko ustvari presenetljivo povezan izgled. Ko postavite skupaj lonce z različnimi zelišči in cvetjem, ponavadi izgledajo usklajeno, kot bi bilo mišljeno, da so postavljeni skupaj. Tako bodo prišli še bolj do izraza. Uporabite lahko tudi vertikalen prostor, če imate manjši balkon. Na voljo so cvetlični lonci na stojalih ali z vrvico za obesit. Več idej najdete tu. Urejanje terase s cvetličnimi lonci in koriti naj vam bo v veselje in se prepustite trenutnemu navdihu.

Navdih za uporabo lončnic na terasi

Pogosto imamo v domu veliko sobnih rastlin, poleti pa ne toliko zunanjih rastlin v cvetličnih lončkih.

Uporaba lončnic na vrtu, terasi ali balkonu prinaša veliko prednosti – še posebej, če raje čas preživljate s čim drugim, kot z urejanjem cvetličnih korit in loncev:

  • Zanje je enostavno skrbeti
  • Preprosto jih je premikati
  • Lahko delujejo kot pregrada terase
  • Ne zapolnijo veliko prostora
  • Dobite mini vrtiček v bolj obvladljivem prostoru

Preberite tudi naše ostale nasvete za ureditev terase v sožitju za naravo.

Materiali in izbira barv cvetličnih loncev

V našem asortimanu cvetličnih loncev boste našli veliko različnih materialov. Večina naših korit in cvetličnih loncev ne potrebuje vzdrževanja, nekateri pa zahtevajo le malo vzdrževanja, da ostanejo lepi iz leta v leto.

Med materiali, ki zahtevajo minimalno vzdrževanje, boste našli lonce iz jekla, plastike, ratana, poliratana, polistona in vlaknaste gline. Vse te so v barvah, ki se čudovito zlijejo z naravo, npr. v črni, beli, rjasto rdeči, pa tudi v različnih odtenkih rjave, sive in naravne barve. Našli boste tudi cvetlične lonce in korita iz masivnega akacijevega lesa, ki je robustna vrsta lesa in zahteva nego le nekajkrat na leto. Z lesenimi cvetličnimi lonci imate naravo blizu sebe, cvetlični lonci pa se lepo zlijejo z vrtom. Les pa se najbolje obnese, če cvetlične lonce čez zimo hranimo na primer v lopi. Poglejte, kako lahko vzdržujete lesene vrtne lonce.

Številni JYSK-ovi cvetlični lonci so odporni proti zmrzali, zato jih lahko pustite zunaj vse leto. 

Premaknite dnevno sobo ven ...

...in okrasite vrt, teraso ali balkon s cvetličnimi lonci in kozarci z različnimi rožami in rastlinami. Poleg rož in zelenih rastlin jih lahko s pridom uporabimo za sajenje vrtnin ali zelišč. Cvetlične lonce ali korita postavite tudi na vhod v vašo hišo in ustvarite vabljiv vhodni prostor za vaše goste s čudovitim cvetjem.

Majhni cvetlični lonci so idealni kot dekoracija na vrtni mizi, velik cvelični lonec in korito pa lahko služita kot pregrada dnevne sobe na terasi. Viseči cvetlični lonci so privlačni in lep okras pod napuščem, tako da se rastline dvignejo tudi v višino. Cvetlične lonce lahko uporabite tudi za zaščito pred umazanimi ali zlomljenimi ploščicami. Skombinirajte raznolike cvetlične lonce in korita, tako da se ujemajo v materialu in barvah. Če bodo vaši cvetlični lonci postavljeni na mesto, kjer so zelo izpostavljene vetru, bo prednost, da izberete cvetlične lonce iz težjega materiala, da se izognete temu, da bi vaše rože odpihnilo in uničilo.