Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna
Terasa z vrnim pohištvom, lounge vrtnim stolom in cvetličnimi lonci ter koriti

Ideje za zeleno teraso

Rastline in cvetje ustvarjajo živo in naravno vzdušje na terasi ali balkonu – če pa poskrbite, da so nekatere od njih tudi užitne, jih lahko uporabite za začinjanje obrokov prav ob vrtni mizi. Toda, kam je idealno postaviti cvetlične lonce ali balkonska korita? Z naštetimi 5-timi nasveti in idejami za teraso ali balkon vam bomo pokazali, kako s pomočjo cvetličnih loncev in korit narediti svoj zunanji prostor še bolj prijeten.

 1. Uporabite vertikalni prostor za nasaditev rastlin

Nosilec za cvetlične lončke

 

Namesto postavljanja loncev na tla, boste dinamičen in raznolik videz terase dosegli z nasaditvijo rastlin v cvetlične lonce in korita različnih višin ali z obešanjem cvetličnih loncev na zid. Cvetlični lonci in korita lahko zakrijejo tudi dotrajano ograjo, ki potrebuje nekaj barve, ali dolgočasen zid.

Odločite se lahko tudi za plezalke, ki jih nasadite v korita z mrežo.

2. Cvetlične lonce razvrstite v več skupin

Raznoliki cvetlični lonci na terasi

 

Vrtnarjenje s cvetličnimi lonci na terasi je precej enostavno, vendar poskrbite da jih pred tem razvrstite v več skupin. Če jih postavite posamezno v vsak kotiček terase ali balkona, bodo izgledali osamljeno. Namesto tega postavite dva ali tri lonce skupaj, saj boste le tako pokazali ves njihov sijaj.

3. Poskrbite za raznolikost cvetličnih lončkov

Mešanica materialov, barv in oblik lahko ustvari presenetljivo povezan izgled. Ko postavite skupaj lonce z različnimi zelišči in cvetjem, ponavadi izgledajo usklajeno, kot bi bilo mišljeno, da so postavljeni skupaj. Tako bodo prišli še bolj do izraza.

 

 

 

4. Naredite mešane zasaditve cvetja in začimb

Keramični cvetlični lonček, lanterna in pladenj s kruhom in sadjem na vrtni mizi


Zasadite mešane zasaditve zelišč s cvetjem in tako ustvarite osupljivo razstavo zelenja na svojem balkonu ali terasi. Na vrtno mizo postavite različne lončke – in uživajte v lepih zasaditvah: Za večerjo naberite sveža zelišča in uživajte v čudovitem vonju cvetlic.

5. Lanterne postavite ob cvetlične lonce

Pri okrasitvi svoje terase ali balkona se ne omejite le na lonce. Skupini loncev dodajte laterne in tako bodo privabili poglede tudi takrat, ko bo zunaj temno. Dodatek: Če osvetlite zunanje kotičke terase, bo izgledala večja in prostornejša. Če nimate ravno smisla za vrtnarjenje ali če imate letošnje poletje načrte za potovanja, si lahko priskrbite umetne rastline in še vedno uživate v zelenem izgledu terase.   

Izvedite več

Vodič: izberite ustrezen vrtni zaboj za blazine

Vodič: izberite ustrezen vrtni zaboj za blazine

Vodič: Poiščite ustrezen senčnik za teraso ali balkon

Vodič: Poiščite ustrezen senčnik za teraso ali balkon

Kako izbrati popolno vrtno lounge garnituro

Kako izbrati popolno vrtno lounge garnituro

Kako izbrati nove vrtne stole

Kako izbrati nove vrtne stole