Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

Spletni ponedeljek s popusti 20-60% Klikni TU Naročite na spletu do 13. 12. 22, da bo vaše naročilo dostavljeno pred božičem.

Ideje za zeleno teraso

Ideje za zeleno teraso

Rastline in cvetje ustvarjajo živo in naravno vzdušje na terasi ali balkonu – če pa poskrbite, da so nekatere od njih tudi užitne, jih lahko uporabite za začinjanje obrokov prav ob vrtni mizi. Toda, kam je idealno postaviti cvetlične lonce ali balkonska korita? Z naštetimi 5-timi nasveti in idejami za teraso ali balkon vam bomo pokazali, kako s pomočjo cvetličnih loncev in korit narediti svoj zunanji prostor še bolj prijeten.

 1. Uporabite vertikalni prostor za nasaditev rastlin

Cvetlično korito in stojalo za cvetlični lonec na sončni terasi


Namesto postavljanja loncev na tla, boste dinamičen in raznolik videz terase dosegli z nasaditvijo rastlin v cvetlične lonce in korita različnih višin ali z obešanjem cvetličnih loncev na zid. Cvetlični lonci in korita lahko zakrijejo tudi dotrajano ograjo, ki potrebuje nekaj barve, ali dolgočasen zid.

2. Razvrstite cvetlične lonce v več skupin

Vrtnarjenje s cvetličnimi lonci na terasi je precej enostavno, vendar poskrbite da jih pred tem razvrstite v več skupin. Če jih postavite posamezno v vsak kotiček terase ali balkona, bodo izgledali osamljeno. Namesto tega postavite dva ali tri lonce skupaj, saj boste le tako pokazali ves njihov sijaj.

3. Poskrbite za raznolikost cvetličnih lončkov


Mešanica materialov, barv in oblik lahko ustvari presenetljivo povezan izgled. Ko postavite skupaj lonce z različnimi zelišči in cvetjem, ponavadi izgledajo usklajeno, kot bi bilo mišljeno, da so postavljeni skupaj. Tako bodo prišli še bolj do izraza.

4. Naredite mešane zasaditve cvetja in začimb

Keramični cvetlični lonček, lanterna in pladenj s kruhom in sadjem na vrtni mizi


Zasadite mešane zasaditve zelišč s cvetjem in tako ustvarite osupljivo razstavo zelenja na svojem balkonu ali terasi. Na vrtno mizo postavite različne lončke – in uživajte v lepih zasaditvah: Za večerjo naberite sveža zelišča in uživajte v čudovitem vonju cvetlic.

5. Lanterne postavite ob cvetlične lonce

Pri okrasitvi svoje terase ali balkona se ne omejite le na lonce. Skupini loncev dodajte laterne in tako bodo privabili poglede tudi takrat, ko bo zunaj temno. Dodatek: Če osvetlite zunanje kotičke terase, bo izgledala večja in prostornejša. Če nimate ravno smisla za vrtnarjenje ali če imate letošnje poletje načrte za potovanja, si lahko priskrbite umetne rastline in še vedno uživate v zelenem izgledu terase.   


Imate tudi kakšne ideje za ureditev terase ali balkona s cvetličnimi lonci in koriti? Napišite v spodnjem komentarju.

Izvedite več

Poglejte nekaj lepih idej za osvetlitev terase, balkona in vrta

3 dejavniki, ki so pomembni pri nakupu vrtnega pohištva

Obedovanje na prostem na bolj trajnostnem vrtnem pohištvu

Čudovita oaza udobja na terasi z lepimi cvetličnimi lonci in lanternami

Poiščite najbližjo JYSK trgovino.

Za pomoč in nasvete se obrnite na JYSK-ove zaposlene in raziščite naš širok asortiman izdelkov v trgovini.