Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

BREZPLAČNA DOSTAVA na dom za spletne nakupe nad 400 eur (za dostave od 8-16h)

 

Dva načina senčenja terase: s senčnikom ali platnom za zaščito pred soncem

Izberite ustrezen vrtni senčnik ali platno za zaščito pred soncem

Z uporabo senčnika ali platna za zaščito pred soncem lahko poleti kljub škodljivemu UV sevanju uživate zunaj. Katero zaščito pred soncem izbrati, je seveda odvisno od vašega zunanjega prostora in ostalih pogojev vašega balkona ali terase. V tem blog zapisu smo vam napisali nekaj nasvetov za pravo odločitev.

Senčnik za manjši balkon ali teraso


Klasičen pokončen senčnik je ustrezna izbira za manjše terase ali balkone. Te vrste senčnik ima raven kovinski ali lesen drog ter je na voljo v več barvah in velikostih. Idealen je za vrtne mize, ki imajo na sredini plošče luknjo, ki je namenjena prav senčnikom. Nekateri modeli senčnikov imajo tudi možnost nastavitve višine ali mehanizem za nagib. Če na vaši vrtni mizi nimate luknje za namestitev senčnika, je za vas popolna izbira ravno senčnik, ki ima nagibni mehanizem. Z nagibom poskrbite, da imate cel dan senco nad mizo.

 

Če imate res majhno teraso oz. balkon ali le želite nameniti več prostora vrtnemu pohištvu, je za vas prava izbira poseben balkonski senčnik. Namestite ga lahko tik ob steni in tako ne zavzame dodatnega prostora.


Senčniki za velike terase in balkone

 

Viseč senčnik je prava izbira za velike terase. Zavzame namreč več prostora, hkrati pa seveda zagotavlja večjo zasenčeno površino. Četudi ga postavite malo stran od vrtne mize, bo še vedno zakril vso vrtno mizo in vas tako varoval pred soncem. Viseč senčnik lahko tudi nagibate in obračate. Če pa ima model senčnika še podstavek s koleščki, ga enostavno tudi premikate po terasi, čeprav je zelo velik. 

Zaščite pred soncem – trajna rešitev

Terasa s platnom, ki ščiti pred soncem

 
Če ne želite vsako dopoldne in popoldne premikati senčnika po terasi, da zagotovite dovolj sence nad vrtno mizo, so zaščite pred soncem iz platna (oz. jadra) idealna rešitev. Prednost platna je tudi, da ne zavzame prostora na terasi. Namestite ga na hišo, drugo stran pa pritrdite na drevo ali drog. Nekatera platna za zaščito pred soncem imajo priloženo eno ali dve vrvi za pričvrstitev.

Terasa z zaščito pred soncem

 

Izberite ustrezno stojalo za senčnik

Ko se odločite za nakup senčnika, ne pozabite izbrati tudi ustrezno stojalo. Pomembno je nekaj zadev: stojalo za senčnik mora biti dovolj težko, da bo senčnik stabilno stal. Upoštevajte tudi velikost stojala. Za balkonski senčnik imamo na primer v ponudbi pol manjše stojalo. Razmislite tudi, če želite senčnik premikati po terasi. Tudi za te namene so na voljo stojala, ki imajo vgrajene koleščke za lažje premikanje. 

Izvedite več

Kako izbrati nove vrtne stole

Kako izbrati nove vrtne stole

Vodič: kako izbrati čudovito in praktično vrtno mizo

Vodič: kako izbrati čudovito in praktično vrtno mizo

Modularna vrtna lounge garnitura z več možnostmi postavitve

Modularna vrtna lounge garnitura z več možnostmi postavitve

Viseči stol ali viseča mreža? Nasveti za pravilno odločitev

Viseči stol ali viseča mreža? Nasveti za pravilno odločitev