Poglejte senčnike ter senčna jadra za vrt in terase

Senčnik za teraso, senčnik za plažo, senčna jadra in ponjave za senco zagotavljajo več možnosti za preživljanje časa na plaži, terasi ali balkonu: poleg tega, da vam senčnik za plažo daje senco pred opoldansko vročino, lahko senčnik za terase uporabljate tudi kot zaščito pred večerno meglico in rahlim dežjem. V trgovinah JYSK boste našli različne senčnike za plažo – klasične modele sončnikov za terase, viseče senčnike ter tudi balkonske sečnike in senčnike za plažo. Ker ponujamo veliko modelov senčnikov različnih barv, boste zagotovo našli senčnik, ki bo kot nalašč za vašo teraso in bo ustrezal vašemu slogu ureditve terase.  Prodajamo seveda tudi stojala za senčnike – na voljo so iz granita ali plastike. V ponudbi pa imamo tudi posebne zaščite pred soncem kot posebna jadra oz. platna, ki zagotavljajo odlično senco za terase

Senčniki z detajli in funkcijami

Senčniki so opremljeni s številnimi detajli in funkcijami, ki dajejo senčniku še večji občutek razkošja in kakovosti.

Ročica: Ročica je alternativa vleki za vrvico, ki jo najdemo tudi na številnih senčnikih. Z ročko je senčnik lažje odpreti in zapreti.
Prezračevanje: veliki senčniki imajo pogosto odprtino na vrhu okoli droga, ki ustvarja prezračevanje pod velikim senčnikom. Na ta način je zračno pod sečnikom, ko sedite pod senčnikom.
Vgrajena LED lučka: nekateri naši modeli imajo LED luči vgrajene v prečke pod senčnikom, kar ustvari neverjetno prijetno vzdušje, ko pade mrak.
Funkcija nagiba: Senčnik s mehanizmom nagiba je odličen, saj je senčilo mogoče premikati in nagibati po želji, ne da bi bilo treba premikati celoten senčnik.
 

Če želite kupiti senčnik, da bi ga imeli radi nad vrtno mizo, lahko dejansko kupite večino senčnikov z ravnim drogom za ta namen. Zavedati pa se morate, da mora imeti vaša vrtna miza luknjo, skozi katero gre lahko drog, in da ima drog senčnika takšen premer, da gre lahko skozi luknjo na vaši vrtni mizi. Če vaša vrtna miza nima luknje na sredini mizne plošče, je priporočljiv senčnik s funkcijo nagiba, saj naredi senčnik nekoliko prilagodljiv in ga lahko nagnete nad vrtno mizo.

Vrste senčnikov in ponjav za senco

Na voljo imamo več vrst senčnikov: posebne senčnike za balkone z manjšim senčilom in ravnim senčnikom na eni strani, manjše in večje senčnike za plažo ali teraso. Nekteri senčniki so z mehanizmom za nagib, ročico za odpiranje in ventilacijsko odprtino. Drugi modeli senčnikov imajo drog iz lakiranega FSC®-trdega lesa ter mehanizem za nagib in vrvico za upravljanje. Večji senčniki so nagibni, imajo tudi ojačane robove reber. Izberete lahko med različnimi velikosti senčnikov. Priljubljena pa so tudi razna senčila v obliki senčnih jader oz. ponjav. Te ponjave oz. jadra za senco so na voljo v več dimenzijah (trikotne ali pravokotne oblike) in so lahko trajnejša rešitev za senčenje. Preberite nasvete, kako izbrati ustrezen senčnik TU.

Praktična senčna jadra

Sončno jadro je trajnejša rešitev, saj ima močno vrvico v zankah v vogalih sončnega jadra. Senčno jadro je idealno nad otroškim igralom, saj ustvarja senco in ščiti pred do 95 % sončnih UV žarkov. Senčno jadro je dobra rešitev tudi na terasi, balkonu ali naključnem mestu na vrtu, kjer drevesa in grmi ustvarjajo lepo senco. Sončno jadro je prijetno na pogled in za namestitev jadra potrebujete le steno, žleb, desko, les ali nekaj podobnega. Senčna jadra so v različnih barvah in dveh velikostih. Prav tako lahko ugodno postavite več sončnih jader v podaljšku enega drugega in dosežete večjo površino sence. Če želite, da je vaša rešitev za senčenje nameščena neposredno ob steni hiše, lahko izberete eno od senčil iz JYSK-a

Stojala za senčnike

Stojalo za senčnike daje senčniku stabilnost in zagotavlja, da se v vetrovnem vremenu ne prevrne. Nekateri JYSK-ovi senčniki za terase imajo priložen podstavek za senčnik. Za ostale senčnike npr. za senčnik za na plažo pa imamo veliko različnih vrst stojal iz plastike ali granita, tudi model senčnika z ročaji in kolesi, kar olajša premikanje senčnika po terasi. Najprej izberite pravo velikost senčnika za vašo teraso, ne pozabite pa tudi na stojalo. Za senčni za na plažo izberite model stojala iz plastike, ki se lahko napolni z vodo. Plastično stojalo za senčnike je lahko in ga enostavno prenašate naokoli.