Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

AKCIJA: brezplačna dostava na dom za spletne nakupe v vrednosti 200 eur ali več do 27. 6. 21. 

Prihranite 20-50% na vse pohištvo za dom
Igranje igric na udobnem računalniškem stolu

Kako izbrati računalniški (gamerski) stol in mizo

Datum:

Kategorija: Inspiracija, Pisarna

Tags: računalniški stol, nasveti za izbiro računalniškega stola, gaming stol

Najboljši računalniški stol in ustrezna miza, ki sta namenjena igranju računalniških iger, morata biti prilagodljiva oz. nastavljiva. To pomeni, da lahko spreminjate njune položaje, da se prilagodita telesu igralca. Vsak igralec ima poleg individualne telesne konstitucije tudi svoje želje glede pozicij sedenja. Otroci pa še toliko bolj potrebujejo nastavljiv računalniški stol, da jim zagotavlja udobje in dobro podporo, ko rastejo.

Sledite sledečim nasvetom, da boste izbrali najboljši računalniški stol in mizo:

1. Kateri računalniški stol izbrati?

Najboljši računalniški stol ima udoben sedež, ki pomaga uravnavati telesno temperaturo. Poleg tega ima nastavljive sledeče dele: naslonjala za roke, višino in naslonjalo za hrbet, da lahko enostavno zadosti potrebam posameznika.

2. Kako si pravilno nastaviti računalniški stol?

Stol nastavite tako, da bodo vaši boki in kolena na isti višini. Prepričajte se, da lahko vaša stopala dosežejo tla ali da imate podporo za noge. Če so kolena v primerjavi z boki previsoko, lahko omenjeni položaj sedenja preprečuje pretok krvi. Če so kolena prenizko, lahko položaj sedenja obremeni spodnji del hrbta. Preverite, kaj vam ustreza in si temu ustrezno prilagodite stol.

Glede nastavitve naslonov, ni posebnih nasvetov. Preizkusite več različnih položajev. Začnite z manjšimi nagibi in spreminjajte kot nagiba, vse dokler ne dosežete občutka nevtralnega položaja hrbtenice.

Pri uporabi miške ali tipkovnice nastavite naslone za roke tako, da bodo komolci pod 90 stopinjskim kotom. 


Črn in rdeč računalniški stol JENSLEV ima prilagodljivo višino in udoben sedež, nastavljiva naslona za roke in brezstopenjski nagibni mehanizem, da lažje nastavite ustrezen položaj sedenja.

3. Pravilna lega tipkovnice in miške

Ko so komolci pod kotom 90 stopinj, bi morali doseči miško in tipkovnico brez da bi napenjali vaša ramena. Prepričajte se tudi, da vam ni treba upogniti zapestja. Ponovno poudarjamo, da si sami najdete sproščujoč in nevtralen položaj sedenja ter si tako tudi prilagodite računalniški stol.

4. Kako namestiti računalniški monitor

Monitor naj bo odmaknjen od vas za dolžino vaše roke, vendar si seveda prilagodite razdaljo vašim potrebam in očem. Idealna razdalja vam omogoča, da vidite majhne predmete in znake, ne da bi obremenjevali vaše oči. 

5. Prilagodite višino in nagib monitorja

Ko sedite pokonci, naj oči počivajo na zgornji tretjini monitorja. Če je monitor nastavljen previsoko, se lahko zgodi, da vrat nagibate navzgor. Če je monitor nastavljen prenizko, potem boste morda držali glavo naprej.

Prav lepo izgleda, če so mizi dodane LED luči.

6. Privoščite očem počitek

Ko gledamo v monitor, pogosto pozabimo mežikati. Če dolgo gledamo v monitor, se naše oči izsušijo, zato svetujemo, da vsaj na vsakih 20 minut pogledate stran od monitorja in gledate 20 sekund v predmet, ki je oddaljen 5-10 metrov.  

7. Imejte redne odmore in se premigajte

Vedno poskrbite, da imate redne odmore od igric. Ko se igra nalaga ali ste zaključili naslednjo stopnjo, se vstanite, si naredite sendvič ali napolnite steklenico vode.

Ne pozabite na hidracijo – miza z nosilcem za steklenico je idealna, da ne polijete tipkovnico.

Ko se premaknete stran od računalniškega kotička, se z gibanjem telesa sproži večji pretok krvi, kar je odlično tudi za regeneracijo oči. Vzemite si odmor v dolžini vsaj 10 minut na vsako uro igranja igric.

Pojdite tudi na svež zrak. Kratek sprehod je odličen za vaše možgane.

Poskrbite tudi za ustrezno rekreacijo in za to da boste fit. Igrajte nogomet ali delajte preproste telovadne vaje, kar bo pozitivno vplivalo na vaše telo in tudi igralne sposobnosti.

Po zaključku igranja iger odprite okno ter prezračite in pospravite igralni kot, da bo pripravljen na naslednje igranje.

Pisalna miza LANGHOLM ima vgrajen nosilec za vaše slušalke.