Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna
Zaboj za shranjevanje vrtnih blazin na terasi

Vodič: izberite ustrezen vrtni zaboj za blazine

Kje hranite svoje vrtne blazine, zunanje svetilke in vrtne igrače, ko jih ne uporabljate? Vrtni zaboj za vrtne blazine je odlična rešitev za shranjevanje stvari, ki jih potrebujete na vrtu, terasi ali balkonu. Pomaga vam ohranjati urejenost in organiziranost vašega zunanjega prostora, poleti vam zagotavlja enostaven dostop do vrtnih blazin za vrtno pohištvo, olajša vam iskanje notranjega prostora za shranjevanje zunanje opreme, pravi model vrtnega zaboja pa lahko zavaruje vaše stvari pred dežjem in v zimskem času. Hkrati zaboj za shranjevanje blazin zavzame manj prostora kot lopa. Kako pa izbrati pravega? Upoštevati morate več stvari:

  • Koliko prostora imate za vrtni zaboj za shranjevanje blazin na terasi/balkonu?
  • Kaj boste shranjevali v zaboj in kakšna velikost zaboja je ustrezna za vaše potrebe?
  • Ali nameravate premikati zaboj za shranjevanje blazin?
  • Kakšen je vaš slog in kateri vrtni zaboj za shranjevanje blazin bi se ujemal z drugim vrtnim pohištvom?
  • Ali bo vrtni zaboj za blazine zaščiten pred dežjem in mrazom ali mora biti odporen proti zmrzali in vodoodporen?

Idealen vrtni zaboj za blazine za majhne terase in balkone

Manjši prostori zahtevajo manjše vrtno pohištvo in včasih tudi, da svoje odločitve dodatno premislite. Najprej premerite prostor, ki ga želite nameniti vrtnemu zaboju za shranjevanje blazin, da boste zagotovo našli tistega, ki vam ustreza. Medtem ko so številni zaboji za blazine namenjeni za velike terase, obstajajo tudi druge manjše in praktične alternative. Če imate majhen balkon ali teraso ali če želite zaboju za shranjevanje blazin nameniti le omejen prostor, je kompaktni vrtni zaboj HALKEVAD polovico krajši od večine drugih vrtnih zabojev za blazine in je odlična izbira.

Če imate na terasi ali balkonu malo prostora, je vedno dobro poiskati večnamensko vrtno pohištvo. Nekateri vrnti zaboji za shranjevanje blazin so izdelani tako, da prenesejo težo ene ali več oseb, tako da lahko služijo tako za shranjevanje stvari in kot klop za sedenje. Te lastnosti ima vrtni zaboj SVENDBORG. Ročaji olajšajo premikanje zaboja za shranjevanje blazin do vaše vrtne mize, če je imate premalo vrtnih stolov za vaše goste.

Zaboj za blazine KARLBY je bolj klop s prostorom za shranjevanje kot zaboj za blazine, vendar lahko v njem hranite svoje vrtne blazine in jo uporabite za sedenje. Za vaše udobje je na vrhu pritrjena blazina. Zaboj KARLBY ima FSC® certifikat (FSC® N001715) in je prava izbira za vas, če imate radi topel videz lesa in vam je mar za naravo.

Oglejte si tudi naš vodič za izbiro pravega vrtnega senčnika

Velik vrtni zaboj za shranjevanje z veliko prostora

Velik balkon ali terasa z vrtnimi garniturami miz in stolov in vrtno lounge garnituro običajno zahteva shranjevanje več vrtnih blazin in odej. Morda boste imeli tudi več prostora za velik zaboj za shranjevanje, v katerega lahko shranite ne samo vrtne blazine in lanterne, ampak morda tudi kakšno vrtno orodje. Če se vam zdi nasvet odličen, vam svetujemo, da poiščete vrtni zaboj, ki ima prostornino vsaj 700 + litrov.

Vrtni zaboj STAVERN je odličen predlog. Ima hidravlični pokrov, tako da se mehko odpira in zapira.

Premični vrtni zaboji za shranjevanje

Morate občasno včasih premikati vrtno pohištvo na terasi? Ali pa samo radi preurejate teraso večkrat letno? V teh primerih vam bo življenje olajšal zaboj za shranjevanje blazin z ročajem. Vrtni zaboj BISNAP je manjši in lahek vrtni zaboj, ki ga je mogoče preprosto premikati. Narejen je iz plastike z UV zaščito in je odporen proti zmrzali in vodoodporen.

Vrtni zaboj YDERUP je malo večji od zaboja BISNAP in ima prostor za več opreme. Je tudi nekoliko težji, vendar je opremljen s kolesci, da je še bolj okreten. Na voljo je v naravni, sivi ali črni barvi in bo vaši terasi ali balkonu dodal eleganten pridih.

Slog, ki vam je všeč

Umetni ratan, les in plastika so običajni materiali za vrtne zaboje za shranjevanje blazin in vsak ima svoje prednosti in značilnosti. Barva je deloma odvisna od materiala, ki ga izberete, prav tako pa tudi zahtevana raven vzdrževanja.

Izberete lahko vrtni zaboj za shranjevanje blazin, ki ne pritegne preveč pozornosti, ali pa takšnega, ki se popolnoma zlije z drugim vrtnim pohištvom. Nekateri so celo del iste kolekcije kot je vrtna lounge garnitura TAMBOHUSE. Vrtni zaboj TAMBOHUSE se ujema z vrtno lounge garnituro TAMBOHUSE in je na voljo v sivi in naravni barvi, tako da lahko ustvarite enoten videz vaše terase.

Zaščitite svoje vrtne blazine

Če je vaš nov zaboj za shranjevanje blazin namenjen lokaciji, kjer bo izpostavljen soncu ali dežju, poiščite takšnega, ki je UV zaščiten in/ali vodoodporen. UV-zaščita pomaga preprečiti bledenje barv, vodoodporne lastnosti pa ohranjajo vaše stvari suhe.

Zavedajte se, da se tkanina na vaših vrtnih blazinah lahko poškoduje zaradi ponavljajočega zmrzovanja, in če vaš vrtni zaboj za shranjevanje blazin stoji na mestu, ki ni zaščiten pred zelo mrzlim vremenom, poiščite takšnega, ki je odporen proti zmrzali.

Pri iskanju popolnega vrtnega zaboja za shranjevanje blazin gre za ravnotežje med funkcionalnostjo, slogom in vzdržljivostjo za zunanji prostor brez nereda ter zagotavljanje, da bodo vaše vrtne blazine zaščitene v vseh letnih časih.

Izvedite več

Vodič: Poiščite ustrezen sečnik za teraso ali balkon

Vodič: Poiščite ustrezen sečnik za teraso ali balkon

Kako izbrati popolno vrtno lounge garnituro

Kako izbrati popolno vrtno lounge garnituro

Kako izbrati nove vrtne stole

Kako izbrati nove vrtne stole

Vodič: kako izbrati čudovito in praktično vrtno mizo

Vodič: kako izbrati čudovito in praktično vrtno mizo