Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

Super dnevi: Prihranite do 60% na pisarniške stole in mize, vzmetnice, okrasne blazine, posteljnino...

Klik do akcij
Nadvzmetnica ali nadvložek  za boljše spanje

Prednosti nadvzmetnice in nadvložka

Datum:

Kategorija: Spalnica

Tags: spalnica, nadvzmetnica, spanje, nadvložki

Ali vam je pojem nadvzmetnica oz. nadvložek znan? Če da, ste kdaj mogoče razmišljali o uporabi nadvzmetnice oz. nadvložka? 

Uporaba nadvzmetnice ali nadvložka ima vsestranske prednosti, ne le za vaše telo, ampak tudi pripomore k boljši kakovosti spanja, hkrati pa je cenovno ugodna. Zakaj? Obstaja kar nekaj razlogov…. Je nadvzmetnica res potrebna? Seveda! Vrhunska nadvzmetnica je izjemno uporaben dodatek k ležišču, saj dopolni vaše osnovno ležišče in izboljša kakovost vašega spanja. Razen tega lahko nadomesti pomanjkljivosti ali slabšo kakovost vzmetnice ali ležišča iz pene. S tem pa vam omogoča udobno ter sproščeno spanje. Obenem pa lahko nadvzmetnica podaljša življenjsko dobo vašega ležišča, s tem pa dolgoročno tudi privarčujete. To so le nekatere od prednosti, ki jih nudi nadvzmetnica.

Kaj je nadvzmetnica oz. nadvložek?

Nadvzmetnica je v osnovi tanjša od običajnega ležišča in se jo položi na glavno ležišče, lahko je z vzmetmi ali iz pene, z debelino maksimalno 10 cm. Nadvzmetnica se tudi razlikuje od nadvložka oz. posteljnega vložka, ki je še tanjši in ima bolj higienski namen. Lahko se uporabijo tudi na raztegljivih sedežnih garniturah in zofah, saj je njihova osnovna funkcija zaščita površine od umazanije in poškodb.

Dopolnite vaše ležišče z nadvzmetnico

Ste mogoče naredili napako pri izboru ali nakupu osnovnega ležišča, ali ste mogoče s časom pridobili ali izgubili telesno težo? Vrhunska nadvzmetnica lahko pomaga v obeh primerih. Nadvzmetnice dajejo visoko stopnjo udobnosti in lahko ublažijo celo trdoto ležišča, ki sčasoma mogoče ne opravlja več svoje funkcije. V tem primeru vam ni potrebno kupiti novega ležišča. Staro ležišče tako postane kot novo z enostavnim dodatkom ustrezne nadvzmetnice, kar pa vam tudi prihrani denar. 

Kaj pa v primeru, da že imam kakovostno ležišče?

Ravno zaradi tega imate še razlog več, da si kupite nadvzmetnico. Kakovostno ležišče je dobra investicija, ki stane tudi nekaj več. In ker želimo nekaj vrednega in kakovostnega imeti, kar se da dolgo, hočemo to obdržati čimdlje v dobrem stanju.
Če že imate visoko kakovostno ležišče, vam bo vrhunska nadvzmetnica podaljšala življenjsko dobo ležišča. Poleg tega nadvzmetnica krepi in daje oporo na določene točke vašega telesa, prekriva ležišče in izboljša kakokovst vašega spanja. Nadvzmetnica tudi:
• ščiti ležišče pred vlago
• ščiti ležišče pred poškodbami
• poveča vzdržljivost ležišča in ohranja svojo obliko

Zamenjavo gornjega sloja (nadvzmetnico) vašega ležišča priporočamo vsakih pet let, da s tem preprečimo akumulacijo pršic in praha. Če uporabljate samo osnovno ležišče, je to lahko zelo drago. Nekatere nadvzmetnice ali nadvložke se lahko opere, kar je zelo praktično za vzdrževanje higiene in mnogo cenejše od zamenjave samega ležišča.

So kakšne pomanjkljivosti nadvzmetnice?

Pravzaprav ne! Edina skrb je izbira pravilne rjuhe. Naj vas ne skrbi, da bo postelja izgledala neurejeno, ker je rjuha ne bo mogla prekriti zaradi dodatne višine nadvzmetnice. V trgovinah imamo rjuhe, ki so dovolj velike, da pokrijejo dodatnih 3-5 cm, ki jih nadvzmetnica doda k ležišču. 
 

Katero vrsto nadvzmetnice izbrati?

Odločitev je povsem idividualna, tako kot pri izbiri ležišča. Vse je odvisno od vaših potreb in preferenc. Ali želite spati na trši ali mehkejši površini? Želite spati v toplejšem ali hladnejšem okolju? Ali se nadvzmetnica sploh lahko vklopi v vaš posteljni okvir? Namenite čas in razmislite o vaših potrebah, nato pa v naših trgovinah tudi preizkusite vzorčne modele nadvzmetnic iz ponudb, ter izberite tisti, ki vam ustreza.