Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

Vodič za postelje in ležišča

Postelja in ležišče sta temelj dobrega spanca, zato je izredno pomembno, da vam ležišče nudi ustrezno podporo in udobje. Vodič za ležišča vam pomaga pri identificiranju vaših potreb in nudi pregled asortimana ležišč in postelj v JYSK-u.

Vrste postelj in ležišč

Postelja je odločilen dejavnik za kakovost vašega spanja, prav tako pa ima pomembno vlogo v vašem zdravju in dobrem počutju. Poglejte naš videoposnetek o tem, kako izbrati ustrezno ležišče:  Nastavljive postelje  Nastavljive postelje sestojijo iz posteljnega okvirja, ležišča in nadvložka, pogosto pa tudi v kombinaciji z vzglavjem. Nastavljiv mehanizem omogoča, da privzdvignete tako zgornji kot spodnji del ležišča. Spanje s privzdvignjenimi nogami pomaga pri problemih s cirkulacijo. Rahlo povišan nagib postelje pa pomaga pri prehladih ali problemih s hrbtenico.

Nastavljivo posteljno dno se lahko umesti v lesen okvir z elegatno prevleko. Ležišče na nastavljivi postelji je ponavadi vzmetnica. Jedro vzmetnice je iz žepkastih vzmeti, ki so ovite v tanko prevleko, ki zmanjša hrup in omogoča boljšo trdnost. Z veliko točkami podpore se ležišče z visoko natančnostjo prilagaja vašemu telesu, da vam nudi optimalno podporo. Nadvložek pa doda še dodatno udobje, saj sestoji iz pene, ki je obdana s prevleko. 

 • Prednosti izbire nastavljive postelje

  • Odličen pri branju knjig, gledanju televizije ali uporabi tabličnega računalnika
  • Pomaga preprečiti probleme s cirkulacijo in hrbtom
  • Dodaten luksuz v vaši spalnici


Boxspring posteljeBoxspring postelja ni le eleganten kos pohištva v vaši spalnici. Je vsakodnevni luksuz, ki vam daje podporo in udobje, ki ga občutite vsako jutro, ko se zbudite sveži in polni energije. V kombinaciji s pravilnim vzglavjem je boxspring postelja mesto, kjer lahko berete, gledate televizijo in se sprostite.

Boxspring postelja je sestavljena iz lesenega okvirja, ležišča in večinoma še nadvložka.  Boxspring postelja je kombinacija prednosti vzmetnice in ležišča iz pene z elegantnim in preprostim dizajnom. 


Spodnji okvir se lahko nadgradi na več načinov. Najpogosteje s sistemom vzmeti, ki dajejo vaši postelji visoko stopnjo udobnosti. Obstajajo 3 vrste vzmeti:

  • Bonell: vzmeti Bonell imajo obliko peščene ure in so narejene iz debele kovinske žice. Vzmetnice imajo čvrsto površino in dolgo življenjsko dobo ter so cenovno ugodne.
  • LFK: Vzmeti LFK imajo obliko valja ter so manjše in narejene iz tanjše žice kot vzmeti bonell. V vzmetnici z vzmetmi LFK je več vzmeti, kar daje vzmetnici več opornih točk, ki sledijo premikanju telesa med spanjem.
  • Žepkaste vzmeti: Žepkaste vzmeti so še manjše od vzmeti LFK. Vsaka vzmet je obdana s tankim žepkom iz blaga, ki jo ščiti pred obrabo, zmanjša hrup in zagotavlja stabilnejšo obliko vzmetnice. Številne podporne točke omogočajo, da se vzmetnica zelo natančno prilagaja telesu in vam nudi vrhunsko udobje.

Srednji sloj je vzmetnica, ki je sestavljena iz vzmeti, sloja poliuretanske pene in prevleke.

Vkolikor je zraven še nadvložek, le ta dopolni posteljo z udobjem. Sestavljen je iz pene in prevleke. 

 • Prednosti boxspring postelje

  • Kompletna postelja z nogami, posteljnim dnom, ležiščem in večinoma nadvložkom.
  • Idealno udobje z vzmetnico v kombinaciji z večinoma nadvložkom
  • Moderen izgled postelje, še posebej, če ji dodate še vzglavje
  • Življenjska doba je dolga, vzmetnica se lahko obrača.
Nadvložki in nadvzmetniceoNadvložek loči ležišče od posteljnine in tako ščiti vaše ležišče in podaljša njegovo življenjsko dobo. Nadvložek je tudi pralen na 60 stopinj Celzija in vam zagotavlja čisto, zdravo in udobno spanje. 

Nadvzmetnica je vaš zgornji sloj postelje. Je iz pene ali jedra iz lateksa, prekrito s prevleko. Najpomembnejši namen nadvzmetnice je izboljšati raven vaše udobnosti spanja, zato je na voljo v različnih modelih.

Veliko JYSK-ovih nadvzmetnic je sestavljenih iz poliuretanske ali hladne pene. Obe peni zagotavljata dobro podporo in udobje. Imamo tudi širok izbor nadvzmetnic z napredno spominsko peno. Spominska pena se izredno dobro prilagaja vašemu telesu in ima zato izredno pomemebno vlogo pri odpravljanju težav s cirkulacijo. Če se odločite za nadvzmetnico z lateksom, boste pridobili na izredni udobnosti. Lateks je zračen material, ki odvaja toploto od vašega telesa in je idelana rešitev, če se med spanjem zelo ogrejete in potite.

Nadvzmetnica je vedno tesno ob vašem telesu, zato je pomembno, kakšno prevleko ima. Izberite takšno prevleko in njeno prešitje, ki je vam naudobnejše in mehko. Skoraj vse prevleke nadvzmetnic so snemljive in se dajo oprati na 60 stopinj Celzija, kar uniči pršice.

 • Prednosti nadvzmetnic

  • Zagotavljajo popolno udobje.
  • Lahko pomagajo, uravnotežiti trdoto ali mehko ležišča, če je npr. vaše ležišče pretrdo ali premehko.
  • Ščiti ležišče pred vlago in izrabo
  • Zadrži obliko in strukturo ležišča


 Ležišča iz peneLežišče iz pene je vrsta ležišča, ki ga namestite v posteljni okvir, primerno je tudi za nastavljive postelje. Sestavljen je iz jedra iz pene, ki je obdano s prevleko iz tkanine.  

V trgovinah JYSK ponujamo ležišča iz pene iz različnih materialov:

Poliuretanska pena (PU pena): PU-pena, krajše za poliuretansko peno, je izjemno priljubljena vrsta pene in je na voljo v več različicah, ki se razlikujejo po trdnosti in gostoti.
Hladna pena (HR-pena): Naslednja vrste pene je HR-pena. Tudi to je vrsta poliuretanske pene, ki pa je težja in bolj elastična. Ležišče iz HR-pene zdrži velike obremenitve in tako zagotavlja boljšo podporo telesa ter ima dolgo življenjsko dobo
Spominska pena: Spominska pena je bila izvirno razvita za zaščito Nasinih astronavtov pred posledicami pritiska. Je visokokakovostni izdelek, ki se prilagaja naravni obliki telesa ter preprečuje težave s prekrvavitvijo in bolečine v mišicah in sklepih.
Lateks: Lateks je material, ki izredno dobro diha in odvaja toploto od telesa, zato je popolna rešitev za osebe, ki jim je toplo med spanjem.

Ležišča iz pene so pogosto narejena iz več kot ene plasti različnih vrst pene. Tako so lahko narejena na primer iz jedra, ki je narejeno iz rahlo težje poliuretanske pene, in plasti spominske pene, ki ležišču daje optimalno raven udobja. Številna ležišča imajo profilirano zgornjo plast. To spodbuja kroženje zraka, ko se obračate na ležišču. Nekatera ležišča imajo tudi vgrajeno plast iz naravnega kokosa, ki nudi podporo in omogoča ustrezno zračenje ležišča.

Številna ležišča iz pene lahko obrnete. To vam omogoča drugačen način uporabe in vam hkrati zagotavlja dve stopnji trdnosti z eno vzmetnico.

Nenazadnje morate pri nakupu ležišča iz pene biti pozorni na prevleko.

Na izbiro imate številne vrste prevlek – preizkusite jih in preverite, ali so mehke in udobne. Številna ležišča iz pene imajo prevleke, ki jih lahko odstranite in operete. Prevleko operite pri 60 stopinjah Celzija, da odstranite pršice in si zagotovite čisto spalno okolje.

 • Prednosti ležišča iz pene

  • Odlično je, če imate alergije, saj se prah ne nabira.
  • Pena je zelo udobna in zagotavlja dobro podporo.
  • Obstaja več različic – od lahkega ležišča za goste ali ležišča, ki se lahko zloži, do kakovostnih ležišč za vsakodnevno uporabo. 


 VzmetniceVzmetnica vsebuje sistem vzmeti, podporo iz različnih materialov in prevleko. Te elemente lahko kombinirate za širok nabor možnosti, ki zagotavljajo optimalno rabo vzmetnice in udobje. Vzmetnice se običajno vstavi v posteljni okvir.  Uporabljajo se lahko tudi na nastavljivih posteljah in kontinentalnih posteljah. 

Obstajajo 2 vrsti vzmeti:

Bonell: Vzmeti bonell imajo obliko peščene ure in so narejene iz debele kovinske žice. Vzmetnice s temi vzmetmi imajo čvrsto površino in dolgo življenjsko dobo ter so cenovno ugodne.
Žepkaste vzmeti: Žepkaste vzmeti so še manjše od vzmeti Bonell. Vsaka vzmet je obdana s tankim žepkom iz blaga, ki jo ščiti pred obrabo, zmanjša hrup in zagotavlja stabilnejšo obliko vzmetnice. Številne podporne točke omogočajo, da se vzmetnica zelo natančno prilagaja telesu in vam nudi vrhunsko udobje.

Sistem vzmeti je obdan z zaščitnim slojem iz različnih materialov:  

 • Profilirana poliuretanska pena: Pri številnih modelih se uporablja profilirana poliuretanska pena, saj odvaja vlago od kože, če se med spanjem potite.
 • Kokos: Kokos je naravni material, ki se tudi uporablja v vzmetnicah in nudi podporo ter ustrezno zračenje.
 • Spominska pena: Spominska pena je prilagodljiv material, ki se natančno prilagaja obliki telesa. Zagotavlja edinstveno podporo in preprečuje težave s prekrvavitvijo ter bolečine v mišicah in sklepih.
 • Lateks: V naprednejših vzmetnicah uporabljamo materiale, kot je lateks, ki izredno dobro diha in nudi tako podporo kot prilagodljivost.

Številne vzmetnice lahko obrnete. To vam omogoča drugačen način uporabe in vam hkrati zagotavlja dve stopnji trdnosti z eno vzmetnico.

Naše vzmetnice so na voljo z različnimi vrstami prevlek. Izbira ustrezne prevleke je pomembna, saj izbrani material vpliva tako na udobje kot na uporabo prevleke. Izberete lahko tudi prevleko, ki jo lahko odstranite in operete. Prevleko operite pri 60 stopinjah Celzija, da odstranite pršice in si zagotovite čisto spalno okolje.

 • Prednosti vzmetnic

  • Življenjska doba je daljša, saj se lahko ležišče obrača.
  • Večina vzmetnic se lahko uporablja tudi na nastavljivih posteljah in kontenintalnih posteljah. 


 Trdota ležiščaNiti dva človeka nista popolnoma enaka, zato tudi imamo različne potrebe. Ena izmed večjih napak pri parih je, da si izbereta isto ležišče. Ste velik 190 cm in imate 100 kg? Zato potrebujete različno trdoto ležišča kot nekdo, ki je visok 165 cm in 64 kg.

Nadalje imajo nekateri ljudje problem s hrbtom, drugi ne. In če mate problem s hrbtom, morate še posebej paziti na izbiro ležišča. 

Položaj hrbtenice

Čeprav ne obstajajo neka pravila, kdaj zamenjati ležišče, je potrebno paziti na neka dejstva, ko kupujete ležišče.

Položaj hrbtenice je ključen pri izbiri ležišča – ne glede ali ležite na hrbtu ali če ležite na boku. 

Če običajno spite na hrbtu, mora biti celoten hrbet v stiku z vzmetnico, predvsem pa spodnji del. Med hrbtom in vzmetnico ne sme biti dovolj prostora za dlan.

Nato lezite na bok in prosite partnerja, da preveri, ali je vaša hrbtenica povsem vzporedna z vzmetnico. Če ni, je vzmetnica pretrda ali premehka. Pri tem morate upoštevati tudi telesno težo: težji kot ste, bolj čvrsta mora biti vzmetnica.


 Preizkusite ležišče pred nakupomJEna izmed najpomembnejših stvari pred nakupom ležišča je, da preizkusite, ali je dovolj udobno za vas. Zato je pravilna odločitev, da izberete trgovino, ki ima na voljo več modelov ležišč, da lahko preizkusite modele.

V JYSK-u lahko preizkusite veliko različnih ležišč in vprašate naše strokovno osebje za nasvet, preden se odločite za nakup novega ležišča. Pogostoje potrebno kar nekaj tednov, da se vaše telo navadi na novo ležišče. Zato lahko preizkusite katerikoli naše ležišče GOLD v roku 100 dni – in če niste 100% zadovoljni z njim, ga imate pravico zamenjati. Več o preizkušanju ležišč GOLD v roku 100 dni si lahko preberete tu.

PRIJAVA NA E-NOVICE

Visa Mastercard