Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

AKCIJA:17. - 21. 4. 24! Že nad 200 eur BREZPLAČNA DOSTAVA na JYSK.si (za dostave na dom od 8-16h) 
Trenutno so možne zamude pri dostavi spletnih naročil.

Zavese ali roloji v dnevni sobi

Zavese ali rolo zavese?

Odločitev o tem, kaj izbrati za notranja senčila: navadne zavese ali rolo zavese, zna biti včasih tudi težka. Seveda je izbor vrste senčil odvisen tudi od osebnega okusa in tudi prostora, kamor jih želite obesiti. Potrebno pa je pomisliti tudi na njihovo vzdrževanje. V tem blog zapisu vam bomo predstavili različne vidike, na katere morate pomisliti pred izbiro. 

Zavese dajejo prostoru posebno vzdušje

Notranji roloji imajo enostaven videz in so na voljo v več različnih barvah in vzorcih. Te vrste senčil ustvarijo minimalističen izgled doma in če imate radi skandinavski stil ureditve prostora, vam lahko pomagajo do nordijskega izgleda doma.

Zavese pa so v bolj različnih in raznovrstnih stilih ter materialih, ki določijo njihov izgled in uporabnost. Lahke zavese dajejo mehek in romantičen izgled prostora. Zavese iz težjega tekstila pa ustvarijo bolj intimen občutek.

Namestitev zaves je izredno pomembna za sam izgled, saj določa, kako zavese padejo. Lahko izgledajo moderno ali tradicionalno.

Namestitev zaves na nabiralni trak

Zavese z nabiralnim trakom predstavljajo klasično in zelo priljubljeno izbiro namestitev zaves. Dobro izgledajo tako v tradicionalnem kot modernem stilu notranjega opremljanja.


Zavese z deko obročki

Zavese z obročki imajo okrogle kovinske kovice na vrhu in padajo s širokimi gubami ter izgledajo moderno. 
 


S trakovi za namestitev

Zavese z okrasnimi trakovi, skozi katere namestimo drog, izgledajo čudovito in moderno, in pomagajo ustvariti prelep izgled prostora.


Lažja izbira so rolo zavese

Notranji roloji imajo vrsto prednosti. Zavzamejo zelo malo prostora in se jih lahko prilagodi vodoravno ter tako regulira vnos svetlobe v prostor. Zatemnitevni roloji spustijo zelo malo svetlobe v prostor, zato so dobra izbira za spalnice.  
 


Zavese pa je lažje odgrniti in regulirati vertikalno. Če želite, da ne zakrijejo okna, si kupite drog za zavese, ki je širši od okna, da jih lahko odgrnete ob oknu. Lahke zavese dajejo zasebnost in spuščajo svetlobo v prostor. Med tem ko težke zavese delujejo izolativno in lahko blokirajo tako naravno svetlobo kot tudi zvok.

Če se ne morete odločiti, jih skombinirajte v več plasti, tako da lahko uživate v prednostih obojih senčil.


Čiščenje in vzdrževanje

Vzdrževanje obojih senčil je preprosto. Če želite očistiti roloje, jih obrišite s tekstilno krpo enkrat tedensko od zgoraj navzdol, ko so razprte. Lahko uporabite tudi nežen sesalec ali ročni sesalec. Zavese pa nežno stresite, ko so razprte in nežno posesajte. Nekatere zavese se lahko opere tudi v pralnem stroju, za kar morate preveriti deklaracijo pri nakupu.

 

Izvedite več

Polepšajte svoj dom s pohištvom iz ratana

Polepšajte svoj dom s pohištvom iz ratana

Vodič: kako izbrati pravo preprogo

Vodič: kako izbrati pravo preprogo

Izberite ustrezno opremo za enosobno stanovanje in garsonjero

Izberite ustrezno opremo za enosobno stanovanje in garsonjero

10 načinov za osvetlitev prostora

10 načinov za osvetlitev prostora